3 gevlochten kapsels voor elke gelegenheid

Het enige dat je voor deze gevlochten kapsels nodig hebt, zijn je handen, een elastiekje en een paar schuifspeldjes. 
3 gevlochten kapsels voor elke gelegenheid

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Tijdens het kijken van een film of serie, heb je jezelf vast weleens afgevraagd: hoe krijgen die actrices hun haar zo mooi? Het meest indrukwekkend zijn de lokken die vrij rommelig lijken, maar eigenlijk behoorlijk ingewikkeld zijn. Terwijl gevlochten kapsels vaak erg ingewikkeld lijken, maar dit lang niet altijd zijn. 

Velen van ons zijn ervan onder de indruk, maar proberen ook gelijk te bedenken hoe ze hun eigen look kunnen verbeteren. Gelukkig zijn gevlochten kapsels vaak veel simpeler dan ze lijken. Je hoeft eigenlijk maar één truc te weten om die originele en verbluffende look te bereiken.

Om je te helpen jouw persoonlijke touch te vinden, delen we in dit artikel drie prachtige gevlochten kapsels. Ze zijn erg stijlvol en geweldig voor praktisch iedere gelegenheid. Wil je ze eens proberen?

Maak je geen zorgen, het enige dat je voor deze kapsels nodig hebt, zijn namelijk je handen, een elastiekje en een aantal schuifspeldjes. Verder heb je helemaal geen speciale of dure producten nodig, alleen wat geduld en de wens om te leren.

3 prachtige gevlochten kapsels

1. Visgraat vlecht

Prachtige gevlochten kapsels: de visgraatvlecht

Een visgraat vlecht heeft een speelse uitstraling. Zelfs zo speels dat de heldinnen van Game of Thrones er ook mee pronken. Wees echter niet bang om het te proberen! Het is heel eenvoudig om te doen. Je hoeft er alleen maar deze eenvoudige stappen voor te volgen.

Pak een plukje haar aan de linkerkant van je hoofd en een plukje aan de rechterkant. Breng beide plukjes vervolgens naar het midden van je hoofd en bind ze daar vast. Doe hetzelfde iets lager op je hoofd en bind de plukjes haar aan elkaar vast met een elastiekje.

Maak een vlecht en probeer deze een beetje los te maken. Hoe los je vlecht moet zijn, hangt af van hoe casual je wilt dat je kapsel is. Naarmate je deze techniek steeds beter onder de knie krijgt, kun je steeds vrijer met je vlecht spelen.

2. Gevlochten kroon

Mooie gevlochten kapsels

De gevlochten kroon is een van die gevlochten kapsels die geweldig zijn als je houdt van die hippie- of hipsterlook. Bovendien is dit het perfecte kapsel voor als je haast hebt. De gevlochten kroon duurt namelijk maar een paar minuten om in elkaar te zetten. Wil je weten hoe je een gevlochten kroon moet maken?

Maak twee vlechten aan beide kanten van je hoofd. Laat echter een groot deel van het haar midden op je hoofd los. Wikkel daarna de vlechten om je hoofd en maak ze vast met een paar schuifspeldjes. En voilà, dat was het! Onthoud dat schuifspeldjes gewoon horen bij deze look. Je kunt ze dus gebruiken zoals je wilt. 

Je kunt verschillende soorten gevlochten kronen bij jezelf maken door dezelfde techniek te gebruiken voor verschillende stijlen. Dit kapsel gaat dus ook heel goed samen met eenvoudigere looks. Het is allemaal een kwestie van creativiteit!

3. Ingevlochten haar

Ingevlochten haar is een van die prachtige gevlochten kapsesl

Ingevlochten haar is een van de meest veelzijdige en traditionele gevlochten kapsels. Daarom is dit kapsel perfect voor degenen die een beetje originaliteit willen toevoegen aan een klassieke look, zonder te opzichtig te zijn.

Om te beginnen, maak je een paardenstaart boven op je hoofd. Verdeel de staart vervolgens in drie lokken en begin met vlechten. Terwijl je je vlecht maakt, moet je voortdurend aan elke kant wat haar toevoegen. Blijf vlechten tot je het einde van je haar hebt bereikt.

Als je iets innovatiever wilt zijn, kun je hetzelfde doen, maar dan alleen aan één kant. Dikkere vlechten zijn beter als je je haar wilt invlechten. Bovendien zijn ze een goede optie voor speciale gelegenheden.

Hoe je je haar klaarmaakt voor deze gevlochten kapsels

Een van de meest gestelde vragen voor het maken van vlechten is: wat voor haar is het beste voor gevlochten kapsels? Er bestaat geen twijfel over dat steil en droog haar het makkelijkst te behandelen is. We hebben echter niet allemaal steil haar.

Onthoud dat we ernaar streven om ons haar zo makkelijk mogelijk te stylen. Dus, als je krullend haar hebt, moet je je haar handdoekdroog maken om het vervolgens succesvol te kunnen vlechten.

Mensen met golvend haar komen echter vaak de meeste problemen tegen wanneer ze hun haar willen vlechten. Als dit voor jou geldt, is het een goed idee om je haar een beetje te laten drogen, zodat het vochtig is. Zorg ervoor dat niet helemaal nat of droog is. Het is namelijk veel makkelijker om te werken met vochtig haar. We beloven dat het lukt. Dus, wil je het eens proberen?

Onze uitstraling is erg belangrijk. We zouden het dus niet alleen moeten verzorgen voor ons werk of anderen, maar ook voor onszelf. Jezelf vertroetelen en gelukkig zijn met hoe je eruitziet is de eerste stap naar een goede mentale en fysieke gezondheid. Voldoende eigenwaarde en een positieve houding zijn fundamenteel voor beide. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.