Tien gezonde voordelen van magnesiumolie

Let er bij het maken van magnesiumolie op dat je geen metalen voorwerpen gebruikt, omdat deze de eigenschappen van het mineraal kunnen beïnvloeden.
Tien gezonde voordelen van magnesiumolie
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Magnesium is een mineraal dat ons lichaam niet zelf aan kan maken. We moeten het op de juiste manier absorberen om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Bovendien zijn er ook heel veel andere voordelen van magnesiumolie.

Magnesium is belangrijk voor meer dan 300 verschillende biochemische reacties in het lichaam. Daaronder vallen bijvoorbeeld het behoud van een gezond cardiovasculair systeem, het zenuwstelsel en de spieren.

Het werd tot voor kort veel gevonden in groenten en noten omdat de bodem rijk was aan magnesium. Nu is het echter moeilijker om het te consumeren in de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft.

We zullen je vertellen wat het allemaal voor jou kan betekenen en hoe je het thuis kunt maken om gebruik te maken van alle voordelen van magnesiumolie.

Let dus goed op!

Voordelen van magnesiumolie

1. Het vermindert pijn

Handen

Het aanbrengen van magnesiumcrème vermindert de ernst van veel voorkomende soorten pijn, zoals rug- en gewrichtspijn en hoofdpijn.

Het mineraal stimuleert spierontspanning en omdat het ontsteking vermindert, versnelt het ‘t genezingsproces.

2. Het is goed voor je tanden

Het gebruik van magnesiumolie als mondhygiëne verbetert de gezondheid van je tandvlees en zorgt ervoor dat tandplak zich niet op je tanden kan ophopen.

Het versterkt de tanden en verlaagt het risico op infecties en andere aandoeningen.

Opmerking: Magnesiumolie mag niet worden ingenomen, spuug het na gebruik uit.

3. Het versterkt de botten

Botten en de voordelen van magnesiumolie

Voldoende magnesium in je lichaam zal helpen bij de synthese van calcium. Daardoor is het noodzakelijk voor sterke, gezonde botten.

Door het regelmatig te gebruiken vermindert het ontstekingen en verzacht het de negatieve invloed van oxidatieve stress en toxines.

4. Het voorkomt huidproblemen

Het regelmatig aanbrengen van magnesiumolie is zeer goed voor de huid. Ook reinigt het de poriën en voorkomt zo het ontstaan van puistjes en allergische reacties op de huid.

Het helpt ook bij het reguleren van de de olieproductie van de huid en minimaliseert schade veroorzaakt door de zon.

5. Het verbetert de doorbloeding van de benen

Doorbloeding van de benen

Bij gebruik op de benen ontspant magnesiumolie de spieren en verbetert het de doorbloeding.

Dit betekent een lager risico op het krijgen van spataderen en teleangiëctasieën, die ontstaan wanneer het bloed moeite heeft terug te keren naar het bovenste deel van het lichaam.

6. Het helpt bij stress

Het absorberen van genoeg magnesium zal bepaalde hormonen in evenwicht houden, zoals hormonen die bijdragen aan stress.

Veel natuurlijke middelen tegen stress en angst bevatten dit mineraal.

7. Het helpt om beter te slapen

Slapen

Voor mensen met slaapstoornissen kan het toepassen van deze natuurlijke olie een geweldige manier zijn om de hersenen en het zenuwstelsel te kalmeren.

Eenmaal geabsorbeerd in de huid ontspant het je lichaam en helpt het je om een diepe, herstellende nachtrust te krijgen.

8. Het helpt diabetes te beheersen

Terwijl er veel factoren zijn als het gaat om het beheersen van diabetes is het belangrijk om je magnesiumniveau hoog te houden.

Dat komt omdat het je lichaam helpt insuline goed te gebruiken, waardoor het beter in staat is om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

9. Het beschermt je voeten

Voordelen van magnesiumolie het verzorgt je voeten

Het gebruik van deze olie op je voeten zal niet alleen verfrissend aanvoelen, maar zal ook zorgen dat er geen kloven, eelt en andere veelvoorkomende problemen ontstaan.

10. Het versterkt het immuunsysteem

Het is belangrijk om genoeg magnesium op te nemen als je een goed functionerend immuunsysteem wilt behouden.

Het verlaagt het risico op infectieziekten en alsof dat niet genoeg is helpt het je om je energie op peil te houden.

Hoe maak ik thuis magnesiumolie?

voordelen van magnesiumolie

Je kunt verschillende soorten magnesiumolie in de winkel vinden. Maar als je het zelf thuis maakt kun je je ervan verzekeren dat je alleen hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Bovendien bespaart het je geld.

Ingrediënten

 • 250 ml gedestilleerd water
 • 200 gram magnesiumchloridevlokken

Gereedschap

 • Kunststof lepel
 • Spuitfles

Instructies

 • Verhit het water en haal het van het vuur als het kookt.
 • Voeg de magnesiumchloridevlokken aan het water toe.
 • Roer het mengsel met een plastic lepel totdat het geheel is opgelost en dek het af om verdamping te voorkomen.
 • Giet de vloeistof als het is afgekoeld in een spuitfles voor eenvoudig gebruik.

Hoe gebruik je het

 • Spuit het mengsel op de gewenste delen van de huid en laat 30 tot 40 minuten zitten.
 • Spoel het af met water.
 • Herhaal dit drie keer per dag, elke dag.

Zoals je kunt zien is het heel makkelijk te maken en kan het veel voor doen, dus het is de moeite waard om bij de hand te hebben.

Probeer het recept en breng het dagelijks aan om er zeker van te zijn dat je elke dag kunt genieten van de vele voordelen van magnesiumolie. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Arango, C., et al. “Características histológicas de piel cultivada in vitro.” Rev. Argentina de Dermatología 90.4 (2009): 190-200.
 • Reyes, O. L., Ramos, G. M., Ortega, F., & Palacios, L. (2014). Efecto Antibacteriano In Vitro Del Hidróxido De Magnesio sobre El Streptococcus Mutans y Enterococcus Faecalis. Revista Estomatológica del Altiplano1(1), 12.
 • Sánchez Galafet, Caridad, et al. “Importancia del tratamiento con sulfato de magnesio en pacientes con infarto agudo del miocardio: Estudio preliminar.” Revista Cubana de Medicina 42.3 (2003): 0-0.
 • Shealy, C. Norman. Enciclopedia ilustrada de remedios naturales. Könemann, 1999.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.