Stop migraine met roze Himalayazout

Migraine is een intense, zware kloppende hoofdpijn. Het kan samengaan met duizeligheid, slecht zich, onvermogen om de tijd bij te houden, misselijkheid en overgeven.
Stop migraine met roze Himalayazout

Laatste update: 23 november, 2018

Er zijn verschillende zware medicijnen beschikbaar om migraine te behandelen. Echter, er is een natuurlijk alternatief voor het snel behandelen van migraine. We hebben het over over roze Himalayazout.

Waarom kan roze Himalayazout goed zijn tegen migraine?

Migraine

Dit zout bevat 84 mineralen, elektrolyten en andere elementen. Deze zouden snel tegen mineralen werken. Dia komt omdat dit zout het gehalte aan serotonine in ons bloed verhoogt. Dit kan de frustrerende pijn die migraine veroorzaakt remmen.

Ook zou het ons immuunsysteem versterken, de energieniveaus verhogen, de pH-waardes neutraliseren, elektrolyten herstellen, en nog veel meer.

Het verschil tussen tafelzout en roze Himalayazout

Roze Zout

Roze Himalayazout is een van de meest stimulerende en rijkste zoutsoorten die er is. Het heeft een hoge voedingswaarde. Ook is het een bron voor ons welzijn en heeft het verschillende voordelen voor ons lichaam.

Te veel zout is slecht voor onze gezondheid. Dit zout is echter anders dan tafelzout.  Tafelzout bestaat bijna volledig uit natriumchloride.

Tafelzout kan ook komen van plekken met vervuild water. Hoewel dit zout een weg aflegt van geraffineerde processen nadat het uit de zee is gehaald, kan het nog steeds slecht zijn. Als er nog sporen achter zijn gelaten van vervuiling, kan dit schadelijk zijn voor ons.

Hoe gebruik je roze Himalayazout tegen migraine?

Water, Citroen en Zout

Om migraine tegen te gaan met dit zout, hoef je alleen maar een simpel drankje te maken. Naast dat het je zal helpen om van de pijn af te komen, kan dit drankje ook je immuunsysteem versterken en je meer energie geven.

Ingrediënten

 • 2 theelepels (9 g) of roze Himalayazout.
 • Het sap van 2 citroenen
 • 1 kop (200 ml) water

Voorbereiding

 • Meng alle ingrediënten. Vervolgens kan je het drinken. Je kan dit drankje elke keer nemen wanneer je last hebt van migraine.

Let op!

 • Iemand die hypertensie heeft, kan deze natuurlijke remedie beter mijden.
 • Ook kan je dit beter vermijden wanneer je erg misselijk bent. Dit drankje kan ervoor zorgen dat je moet overgeven.
 • Tevens kan het ook laxerend werken.

 Andere manieren om roze Himalayazout te gebruiken

Himalayazout

Naast het behandelen van migraine, heeft dit zout ook ander gezondheidsgerelateerde toepassingen. Hier zijn er een aantal:

1. Badzout voor huid, spieren en reumatische problemen

Een bad met roze Himalayazout zal tussen de 5 en 20 minuten moeten duren. Dit kan helpen bij problemen met de huid of spieren en reumatische problemen. 

Instructies

 • Het bad zal genomen moeten worden in een badkuip gevuld met lauwwarm water.
 • De hoeveelheid zout is afhankelijk van de grootte van je badkuip. De ideale hoeveelheid is 1% zout in het water.
 • Bijvoorbeeld: voor een bad met 30 liter water kan je ongeveer 300 gram zout gebruiken.

Relax na het bad ongeveer een uur. Naast alle gezondheidsvoordelen van dit bad is het ook erg ontspannend en verfrissend.

2. Schoonheidstoepassingen

Gezicht Wassen

Roze Himalayazout is een bestandsdeel van vele schoonheidsproducten. Het gebruik van dit product kan goed zijn voor onze huid.

3. Neusspray om je verstopte neus te openen

Ook kunnen we dit zout gebruiken om ons snel en effectief te ontdoen van een verstopte neus.

Instructies

 • Voeg een eetlepel roze Himalayazout toe aan een bak of teil met gekookt water.
 • Houd je hoofd boven de bak met water en leg een grote handdoek over je hoofd. Vervolgens inhaleer je de zoutwaterdampen.

4. Je neus, keel en ogen reinigen met roze Himalayazout

Om het water voor te bereiden voor deze reiniging, voeg je een eetlepel roze Himalayazout toe aan een liter lauwwarm gedestilleerd water.

Instructies

 • Voor je ogen doe je het zoutwater in een oogdruppelflesje. Houd je ogen open met je vingers. Druppel één of twee druppels lauwwarme zoutoplossing in je ogen.
 • Je kan dezelfde samenstelling gebruiken om je neus te reinigen.
 • Tevens kan deze samenstelling ook gebruikt worden om je keel te reinigen.

Roze Himalayazout is een remedie voor verschillende pijnen, maar bovenal is het een makkelijke en betaalbare manier om van je migraine af te komen.

Onthoud: deze natuurlijke remedie kan nooit worden gebruikt als een vervanging van een medische behandeling. Dit kan alleen worden gebruikt als een supplement, mits goedkeuring van je arts.

Veel mensen hebben vertrouwen in de snelheid en werkzaamheid van deze behandeling. Echter, als de pijn aanhoudt, neem dan direct contact op met je huisarts. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.