Smoothie met bosbes en rode biet om je lever te ontgiften

Om je lever te reinigen moet je alcohol en tabak opgeven en daarnaast deze smoothie met bosbes en rode biet en andere natuurlijke voedingsmiddelen drinken om je te helpen ontgiften.
Smoothie met bosbes en rode biet om je lever te ontgiften

Laatste update: 24 februari, 2018

Je lever speelt een belangrijke rol in je lichaam. Maar ondanks dat veel mensen het negeren, heeft de lever de leiding over het filteren van afvalstoffen en gifstoffen uit je bloed. Dit voorkomt de ontwikkeling van een heleboel ziekten.

Er wordt geschat dat het meer dan 500 functies in je lichaam beïnvloedt. Samen met deze werkt het met de metabolische processen, de aanmaak van bepaalde hormonen en de ontgifting van je lichaam.

Echter net als wat gebeurt met andere systemen in je lichaam, kan zijn werk aangetast worden. Dit komt door de ontwikkeling van afwijkingen in de weefsels of een grote hoeveelheid van gifstoffen.

Deze situaties voorkomen een normale werking, met als resultaat dat je chronische ziekten kan ontwikkelen die de kwaliteit van leven beïnvloedt.  

Daardoor komen detox-plannen steeds meer voor. Deze worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en dit ondersteunt het reinigingsproces van de lever voordat andere complicaties zich kunnen ontwikkelen.

In het artikel van vandaag willen we een huisgemaakt recept met je delen voor een smoothie met bosbes en rode biet. Het is rijk aan antioxidanten en vezels die het ontgiftigingsproces ondersteunen.

Probeer het eens!

Smoothie met bosbes en rode biet die je lever ontgift

Deze natuurlijke smoothie met bosbes en rode biet combineert twee voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Nadat deze zijn geabsorbeerd door je lichaam helpen ze je lever te reinigen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een opbouw van gifstoffen in je weefsels.

Deze ingrediënten hebben een grote hoeveelheid antioxidanten. Hun reinigende werking verwijdert onzuiverheden die door je bloed reizen.

Zij bevatten mineralen als kalium en magnesium. Wanneer zij worden gebalanceerd met sodium vermindert dit vochtophopingen en ontstekingen. 

Ook leveren zij een groot aantal vezels. Dit is een voedingsstof die de cholesterolniveaus controleert.

De voordelen van bosbessen

Bosbessen

Bosbessen zijn een krachtige bron van antioxidanten, vezels en essentiële mineralen. Ze hebben bewezen dat ze verschillende ziekten voorkomen en verminderen.

Hun antibacteriële eigenschappen worden onder andere gebruikt voor de behandeling van urinewegontstekingen en neutraliseren de groei van bacteriën.

Hun reinigende eigenschappen ondersteunen de leverfuncties. Tegelijkertijd helpen ze ziekten zoals leververvetting of levercirrose tegen te gaan.

Onder de voedingsstoffen in bosbessen vinden we onder andere:

 • Vitaminen (A, C en E)
 • Voedingsvezels
 • Mineralen (kalium, ijzer en calcium)
 • Tannines

De voordelen van rode bieten

Rode bieten

Rode biet is één van de groenten die het meeste wordt gebruikt voor de reiniging van je lever en bloed. 

Hij staat bekend om zijn culinaire mogelijkheden. Het is een biologische bron van essentiële voedingsstoffen die je lichaam veel voordelen geeft wanneer je dit toevoegt aan je dieet.

Hij heeft een hoog gehalte aan antioxidanten en vezels. Beide zijn erg belangrijk om het reinigingsprocess van de lichaamsorganen mee te optimaliseren. 

Ook geven zij beschermende effecten tegen schade die wordt aangebracht door vrije radicalen. Deze schade vindt plaats in de cellen.

Ook leveren rode bieten interessante hoeveelheden betalaïne, betacyaninen en foliumzuur. Deze zijn allemaal belangrijk om je lever gezond te houden.

Zijn concentratie aan pectine, een bepaald soort vezel, helpt een overschot aan cholesterol te controleren. Ook helpt het met de vertering van vetten. 

Het geeft je voedingsstoffen als:

 • Vitaminen (A, B-complex en C)
 • Mineralen (Fosfor, zink, kalium, ijzer en calcium)
 • Aminozuren

Hoe maak je deze ontgiftende smoothie met bosbes en rode biet?

Smoothie met bosbes en rode biet

Om je lever te reinigen met dit huisgemaakte drankje, moet je ook een uitgebalanceerd dieet hebben. Dit betekent dat je veel fruit en groente moet eten en daarnaast ook veel water moet drinken. 

Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten en suikers. Deze staan in de weg van het ontgiftingsproces.

Natuurlijk moet je ook proberen uit de buurt van alcoholische drankjes en sigaretten te blijven. De gifstoffen kunnen je levergezondheid aantasten.

Ingrediënten

 • 3 kleine rode bieten
 • 1/2 kopje bosbessen
 • 1 geperste citroen
 • 4 kopjes koud water

Bereiding

 • Was de rode bieten eerst goed en pers deze tot een natuurlijk sap.
 • Voeg het sap toe aan de blender. Voeg vervolgens de bosbessen, citroensap en het water ook toe.
 • Mix alle ingrediënten samen totdat je een gladde textuur hebt, zonder klontjes.
 • Drink zowel een glas voor het ontbijt als een ander glas in de namiddag.
 • Drink dit twee weken lang, eens per twee maanden.

Ben je er klaar voor om dit recept voor een smoothie met bosbes en rode biet thuis te proberen? Als je signalen krijgt dat je lever vergiftigt is, maak dan dit drankje en voel zelf de voordelen. Wellicht ook interessant voor jou

Elf dringende signalen die wijzen op leververgiftiging
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Elf dringende signalen die wijzen op leververgiftiging

De lever is het voornaamste orgaan. Het zet voedingsstoffen, medicijnen en andere giftige bestanddelen om. Dit orgaan is vatbaar voor leververgifti...