Slechts twee ingrediënten om van nagelschimmel af te komen

De stoffen in deze twee ingrediënten creëren een vijandige omgeving die de schimmel makkelijk elimineert. Wees consequent met het gebruik van dit middel voor het beste resultaat.
Slechts twee ingrediënten om van nagelschimmel af te komen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Nagelschimmel: Gele nagels, barsten en jeuk tussen de tenen… Het zijn de tekenen aan de wand voor een schimmelinfectie. Deze aandoening, waar een op de vijf mensen gemiddeld aan lijden, staat in de medische wereld bekend als onychomycose. Het wordt veroorzaakt door een dermatofytische schimmelinfectie.

Er lijden meer mannen aan dan vrouwen, hoewel er toch vrij veel vrouwen zijn die eraan lijden. Het ontstaan is gerelateerd aan een verlaagd immuunsysteem, overmatig zweten, verkeerde schoenen en andere factoren die de groei van deze micro-organismen bevorderen.

Er zijn letterlijk duizenden middelen op de markt vandaag de dag om de infectie te behandelen en nagelschimmel te doden, maar veel van deze producten zijn niet alleen duur, maar bieden ook niet het beste resultaat, zelfs als je het vaak gebruikt.

Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen die we kunnen bereiden met basisingrediënten voor effectieve resultaten zonder dat je daar veel geld voor uit hoeft te geven. Deze keer zullen we je laten zien hoe je twee ingrediënten met anti-schimmel eigenschappen kunt combineren om van de nagelschimmel af te komen en je voeten kunt genezen.

Wil je meer weten?

Dood nagelschimmel met maar twee ingrediënten

Schimmel verdwijnt niet binnen een dag door gewoon maar veel producten te gebruiken. Complete eliminatie is het resultaat van verbeteringen op hygiënisch gebied en continu gebruik van schimmeldodende middelen.

Zuiveringszout en appelazijn zijn twee producten die je meestal wel in de keuken hebt staan. We gebruiken deze twee ingrediënten in onze behandeling om een einde te maken aan dit lelijke probleem. Beide zijn beroemd in de wereld van de alternatieve medicijnen vanwege hun actieve stoffen en de voordelen die zij het lichaam bieden.

Eigenschappen van zuiveringszout

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een wit poeder dat wordt gebruikt bij het koken en milieuvriendelijk reinigen. De alkalische, antiseptische en antioxidante eigenschappen maken het zeer nuttig voor het bestrijden van meerdere aandoeningen.

Het kan plaatselijk worden aangebracht om de huid te scrubben en te reinigen en ook om infecties te bestrijden. De actieve ingrediënten verminderen de aanwezigheid van schimmels en voorkomen schade aan de nagel.

We willen er ook op wijzen dat het een krachtige natuurlijke deodorant is. Het is geweldig om geurtjes te neutraliseren die veroorzaakt worden door bacteriën.

De eigenschappen van appelazijn

Appelazijn

Appelazijn wordt gebruikt om salades mee af te maken en in andere recepten. Het wordt gemaakt door de fermentatie van voedzame appels. Het proces maakt gebruik van voordelige bacteriën en gist om de azijn te maken.

Het bevat appelzuur en azijnzuur, die beide alkaliserende eigenschappen bevatten die veel soorten infecties effectief bestrijden. Het verandert de conditie waarbij schimmels kunnen groeien. Consequent aanbrengen is een effectieve manier om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt.

Het biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid:

 • Bioflavonoïden
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Pectine

Hoe maak ik dit middel om nagelschimmel te bestrijden?

Voetenbad

Dit schimmelbestrijdende middel maakt gebruik van de goede eigenschappen van beide ingrediënten om nagelschimmel te doden.

Als eerste gebruiken we de azijn, die direct aangebracht kan worden of door middel van een voetenbad. Daarna brengen we het zuiveringszout aan om het effect van het vorige ingrediënt te versterken.

Ingrediënten

 • 125 ml appelazijn
 • 1,5 liter warm water
 • 45 gram zuiveringszout

Aanwijzingen

 • Meng eerst de azijn met 0,75 liter water in een voetenbad.
 • Laat je voeten er dan in zakken en week ze twintig minuten.
 • Droog vervolgens je voeten goed af.
 • Bereid dan nu een bad met de rest van het water en het zuiveringszout.
 • Laat je voeten daar vervolgens vijftien minuten in weken voordat je je voeten weer afdroogt.
 • Masseer dan een exfoliërend product in je voeten.
 • Om de nagelschimmel helemaal te verwijderen, herhaal je deze behandeling iedere avond totdat je verbetering ziet.
 • Je kunt ook een pasta maken van de azijn en het zuiveringszout om direct op de nagel aan te brengen. Dek het daarna af met een pleister en laat het ‘s nachts zitten.

Met dit middel zul je dan een zure omgeving creëren waarbij de schimmel niet zal groeien. In slechts een paar dagen zul je dan een verbetering zien van je nagels.

Probeer het dus zelf! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ballesté, R., Mousqués, N., & Gezuele, E. (2003). Onicomicosis: revisión del tema. Rev. Méd. Urug, 93–106.
 • López-Jodra, O., & Torres-Rodríguez, J. (1999). Especies fúngicas poco comunes responsables de onicomicosis. Rev Iberoam Micol.
 • Arrese, J. E., Valverde, J. C., & Pierard, G. E. (2005). Un nuevo enfoque sobre la epidemiología de las onicomicosis. Rev Iberoam Micol.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.