4 behandelingen met zuiveringszout en citroen

De combinatie van zuiveringszout en citroen kan worden gebruikt als supplement om een verscheidenheid aan lichaamsfuncties te reguleren. Het is echter geen wondermiddel; er zijn een aantal aandoeningen die medisch dienen te worden behandeld.
4 behandelingen met zuiveringszout en citroen

Laatste update: 09 maart, 2022

Dit is een van de beroemdste remedies die er maar is. Het drinken van een glas water met een beetje zuiveringszout en citroen zal je lichaam alkaliseren. Hierdoor zal je gezondheid van een aantal fantastische voordelen genieten. We zullen ze in het volgende artikel laten zien.

De gezondheidsvoordelen van zuiveringszout en citroen

Zuiveringszout en citroen

Er is enige controverse rond deze remedie. Het probleem ontstaat wanneer het wordt gezien als een wondermiddel. We moeten niet vergeten dat het een eenvoudig drankje is en daarom moeten we er geen wonderbaarlijke eigenschappen aan toeschrijven of verwachten dat het een serieuze ziekte kan behandelen.

We moeten het nemen voor wat het is: zuiveringszout in combinatie met citroen is een supplement dat kan helpen bij het reguleren van elementaire lichaamsfuncties, bij het bevorderen van welzijn en gewichtsverlies, bij het bestrijden van ontstekingen en het ontgiften van het lichaam. Maar het zal kanker niet genezen. Biedt het voordelen? Zeker. Vergeet ecgter niet om de supplementen te nemen zoals voorgeschreven en met mate.

Laten we eens een kijken naar enkele van de gezondheidsvoordelen die de combinatie van zuiveringszout en citroen te bieden heeft:

1. Gezondheid van de nieren

Misschien ben je een van de mensen die helaas lijden aan nier- of urinewegproblemen, nierstenen of het verlies van de nierfunctie. Elk van deze factoren kan je gezondheid in gevaar brengen. Er is echter een eenvoudige oplossing die je na elke maaltijd kan nemen: een glas water met een eetlepel zuiveringszout en een paar druppels citroensap. Deze oplossing zal helpen om de pH-waarde van je lichaam te verhogen en het zo te alkaliseren.

Je nierfunctie zal verbeteren en de nieren zullen beter in staat zijn om het bloed goed te filteren, waardoor er minder onzuiverheden in de blaas terechtkomen die een infectie kunnen veroorzaken. Deze oplossing, aanbevolen door vele nefrologen, zal helpen de balans te herstellen van je lichamelijke functies.

Ook zal het je algehele welzijn verbeteren. Als de nieren niet goed functioneren, ontstaat er te veel zuur in het systeem. Deze alkalische remedie zal het zuur neutraliseren. Het zal je goed doen.

2. Betere spijsvertering

Onze grootmoeders zeiden vroeger al dat er niets beter is voor de spijsvertering dan een eetlepel zuiveringszout in een glas water. Als we een paar druppels citroensap toevoegen zal voedsel beter te verteren zijn. Ook bestrijdt het het zuur dat ontstekingen kan veroorzaken in de maag en slokdarm en voorkomt het winderigheid en de gevreesde zure reflux.

Als je je afvraagt ​​of je lichaam lijdt aan verhoogde zuurniveaus en de behoefte heeft aan deze behandeling, let dan op je spijsvertering. Als hij zwaar is en er ook zwelling ontstaat, als je veel tijd op het toilet doorbrengt of lijdt aan constipatie, aarzel dan niet om te beginnen met deze behandeling. Neem het om je darmen te zuiveren en te ontdoen van giftige stoffen en gefermenteerde voedseldeeltjes.

3. Voor een gezonde lever

Deze alkalische tonic kan wonderen doen voor de gezondheid van je lever. Het fungeert als een katalysator om de lever te helpen bij het doeltreffender zuiveren van het lichaam. Vergeet niet dat de lever als het ware het laboratorium van het lichaam is, dat ontgift, het bloed zuivert en vitaminen en enzymen synthetiseert.

Het nemen van een glas water met een eetlepel zuiveringszout en een paar druppels citroensap op een lege maag geeft het lichaam vitamine C en antioxidanten. Het is een geweldige manier om je lever gezond en goed functionerend te houden.

4. Gewichtsverlies

Ben je op zoek naar iets om het gewichtsverlies een boost te geven? Zoek dan niet verder. Neem elke dag een ​​eetlepel zuiveringszout opgelost in een glas water met een halve citroen op een lege maag.

Deze oplossing zal het lichaam reinigen van gifstoffen en vreemde elementen die ontsteking, schade aan de darmen en het vasthouden van water kunnen veroorzaken. Het verhogen van de pH op een alkalisch niveau stimuleert de vetverbranding. Zo zal je sneller gewicht verliezen.

Hoe neem ik zuiveringszout met citroen?

Vrouw drinkt water

De meest voorkomende manier om zuiveringszout en citroen te nemen is in de ochtend op een lege maag. Het water moet warm zijn, niet heet of koud. Je hebt slechts één eetlepel zuiveringszout nodig, die volledig oplost in het water, met het sap van een halve citroen.

Deze oplossing is ideaal voor het ontgiften van het lichaam, het verliezen van gewicht en het zorgen voor de lever. Neem een half glas na de twee belangrijkste maaltijden als je deze behandeling wilt gebruiken voor je nieren.

Iets waar je je van bewust moet zijn is dat je zuiveringszout en citroen niet moet gebruiken als je de neiging hebt hoge mate van stress te ervaren vanwege het natriumgehalte.

Je moet ook het gebruik van deze behandeling beperken als je last hebt van gastritis, omdat het kan leiden tot ongemak. Vergeet niet dat het een remedie is om ons welzijn te bevorderen, maar het niet gezien moet worden als een wondermiddel


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Kumar, S. (2013). Analysis on the Natural Remedies to Cure Dandruff / Skin Disease-Causing. Advanced Bio Tech India.
  • Forsythe, S. M., & Schmidt, G. A. (2000). Sodium bicarbonate for the treatment of lactic acidosis. Chest. https://doi.org/10.1378/chest.117.1.260
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • McNaughton, L. R., Siegler, J., & Midgley, A. (2008). Ergogenic effects of sodium bicarbonate. Current Sports Medicine Reports. https://doi.org/10.1249/JSR.0b013e31817ef530

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.