Een slok van dit mengsel van citroen en olijfolie verjongt en reinigt je lever

Als je levergezondheid niet is zoals je dat wilt, dan moet je alle mogelijkheden kennen die je tot je beschikking hebt.
Een slok van dit mengsel van citroen en olijfolie verjongt en reinigt je lever

Laatste update: 28 april, 2019

Citroen en olijfolie kunnen mogelijk behulpzaam zijn bij de reiniging van je lever. De vetzuren in olijfolie, samen met de antioxidanten in citroensap, helpen namelijk bij het reinigen van de lever.

Ten eerste spelen zij een rol bij het reguleren van cholesterol en triglyceriden. Ten tweede spelen zij ook een rol in de verbetering van de hartfuncties.

De lever speelt een fundamentele rol in de algehele lichamelijke gezondheid. Hij is verantwoordelijk voor het filteren van het bloed. Het reinigt en het verwijdert bijvoorbeeld giftige stoffen die gezonde cellen kunnen beschadigen.

Het orgaan maakt ook deel uit van de spijsverteringsprocessen en is zoals gezegd betrokken bij het ingewikkelde proces van de verwijdering van afvalstoffen.

Bepaalde afvalstoffen hopen zich uiteindelijk op in het lichaam vanwege verschillende redenen.

Het gezond houden van de lever en dit orgaan op zijn best laten functioneren geeft je energie, een beter humeur en ook een mooiere huid. Als de lever het moeilijk heeft met het uitvoeren van zijn taken, leidt dit tot vergiftiging . Het hele lichaam wordt hierdoor beïnvloed.

Als gevolg daarvan kunnen zich een aantal aandoeningen ontwikkelen die de kwaliteit van leven kunnen aantasten.

Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke ingrediënten die een positieve invloed hebben op de natuurlijke reiniging, terwijl ze ook andere voordelen voor het lichaam hebben. Vandaag willen we graag een geweldig middel met je delen. Namelijk olijfolie met citroen.

Die combinatie bezit eigenschappen die de leverfunctie lijken te ondersteunen.

Olijfolie met citroen geneest en reinigt je lever

Extra vergine olijfolie wordt al honderden jaren aangeraden als een gezond vet, dat met mate moeten worden opgenomen in een gezond dieet. Het heeft een hoge gehalte aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Dat maakt het tot een van de beste voedingsmiddelen voor de algemene gezondheid van het lichaam.

Een heleboel mensen weten echter nog niet dat je het kunt combineren met citroen om een mengsel met geweldige lichamelijke voordelen te creëren. Hieronder gaan we uitleggen waarom het zo goed werkt.

Voor de balans van de lever en de galblaas

Lever en Galblaas

Dit is een van de meest bijzondere eigenschappen van dit geweldige geneeskrachtige recept. Dankzij de reinigende eigenschappen beschikt het over de mogelijkheid om vergiftiging van de lever en galblaas te verminderen, hun functies te vergemakkelijken om zo ophoping van afval te voorkomen.

Het is een uitstekend middel voor als deze organen ontstoken zijn en zwaar aanvoelen. Het reinigt de gifstoffen die dit soort symptomen veroorzaken.

Het kan ook het verteringsproces bevorderen en de zuurgraad in het lichaam verminderen om de ontwikkeling van verschillende soorten pijn te voorkomen.

Het helpt hart- en vaatziekten voorkomen

De essentiële vetzuren die in olijfolie zitten hebben, samen met de antioxidanten in citroen, een positief effect op het cardiovasculaire systeem. Dat doen ze door middel van het verminderen van slechte cholesterol en triglyceriden. Als gevolg daarvan garandeert de dagelijkse consumptie van dit mengsel een goede doorbloeding en een optimale werking van het hart.

Dit vermindert het risico op ernstige ziekten zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

Het zorgt voor huid, haar en nagels

Druppelen

Het hoge gehalte aan antioxidanten in olijfolie en citroen biedt een hele goede bescherming tegen oxidatieve schade door vrije radicalen. Deze zijn namelijk de belangrijkste oorzaak van voortijdige veroudering van huid en haar.

Beide ingrediënten bevatten geconcentreerde hoeveelheden essentiële voedingsstoffen. Deze versterken breekbare nagels en stimuleren ten slotte de groei.

Dankzij de antiseptische en adstringerende eigenschappen is het ook een effectieve behandeling tegen problemen met de huid en roos.

Hoe bereid je dit middel met olijfolie en citroen?

Olijfolie en Citroen

Voor dit middel met olijfolie en citroen heb je geen andere ingrediënten nodig. Combineer gewoon deze beide ingrediënten om een krachtig mengsel te creëren voor een gezonder, jonger uitziend lichaam.

Ingrediënten

  • 5 ml citroensap
  • 16 gram extra vergine olijfolie

Bereiding

  • Verdun iedere dag voor het ontbijt citroensap met extra vergine olijfolie en drink dit meteen.
  • Wacht dan 30 minuten voordat je het ontbijt neemt.
  • Om de lever te ontgiften, neem je dit middel iedere dag gedurende een maand.
  • Dit mengsel kan ook worden gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en cholesterol te verminderen.
  • Je kunt dit een paar maal per jaar doen, zo vaak als nodig is.

Als je het esthetisch wilt gebruiken, kun je gewoon gebruik maken van hetzelfde mengsel. Het kan nodig zijn om een grotere hoeveelheid te nemen, afhankelijk van hoe je het wilt gebruiken.

Vergeet niet dat je alleen de aanbevolen dosering moet nemen. Anders kan het een averechts effect hebben.

Nadat je het een maand hebt gebruikt, zul je de positieve effecten op je gezondheid merken. Vanaf dat moment is het belangrijk dat je altijd een gezond voedingspatroon aanhoudt. Opdat je daarmee toekomstige problemen met de werking van de lever helpt voorkomen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.