Eeuwenoude remedie om cholesterol te verlagen

De hoofdingrediënten in deze remedie hebben hele gunstige eigenschappen voor het lichaam en door de ingrediënten met elkaar te combineren wordt de werking dubbel zo sterk.
Eeuwenoude remedie om cholesterol te verlagen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Cholesterol is een vetachtige stof, ook wel bekend als lipide, die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen presteren. Als je er te veel van hebt, is het handig om te weten wat je kunt doen om cholesterol te verlagen.

Tegenwoordig doet het zich namelijk steeds vaker voor dat iemand een verhoogd risico heeft op cardiovasculaire ziekte doordat zijn cholesterolgehalte te hoog is. Dit is doorgaans het gevolg van een slecht dieet.

In medische termen noemt men deze aandoening ook wel lipidenstoornis of hypercholesterolemie. Om te voorkomen dat deze aandoening andere ernstigere ziektes veroorzaakt, is het belangrijk om een manier te vinden om je cholesterolgehalte onder controle te houden. Wat kun je doen om je cholesterol te verlagen?

Het is belangrijk om te weten dat cholesterol verdeeld is in drie verschillende categorieën, afhankelijk van de individuele opmaak.

 • ‘Goed’ cholesterol, bekend als hoge dichtheid lipoproteïne (HDL)
 • ‘Slecht’ cholesterol, bekend als lage dichtheid lipoproteïne (LDL)
 • Totaal cholesterol is de combinatie van zowel goed als slecht cholesterol

In de meeste gevallen wordt een te hoog cholesterolgehalte veroorzaakt door het eten van te veel vet, maar het kan ook het gevolg zijn van het hebben van overgewicht of een sedentaire leefstijl.

Vandaag de dag proberen gezondheidsdeskundigen en specialisten op het gebied van de cardiovasculaire gezondheid mensen bewust te maken van de risico’s die het hebben van een hoog cholesterolgehalte met zich meebrengt.

Daarom behandelen we in dit artikel een paar natuurlijke remedies en gezonde gewoontes die je kunt toepassen om je cholesterolgehalte weer in balans te brengen, zonder last te krijgen van negatieve bijwerkingen.

De traditionele Chinese geneeskunde wordt al eeuwenlang toegepast. Het bevat één remedie in het bijzonder die over de hele wereld zeer populair is geworden om dit ernstige gezondheidsprobleem onder controle te houden.

Waar bestaat deze eeuwenoude natuurlijke remedie uit?

In deze eeuwenoude remedie uit de Chinese geneeskunde worden de voedzame krachten van knoflook gecombineerd met de krachten van citroensap om:

 • De cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.
 • Cholesterolgehaltes te verlagen.
 • Zelfs om mensen die ernaar streven om een paar kilootjes af te vallen te helpen hun doel te bereiken.

De twee hoofdingrediënten worden samen bereid om een krachtige thee te maken. Deze zal helpen het lichaam te ontgiften, overtollige afvalstoffen te elimineren en de ontwikkeling van andere chronische gezondheidsproblemen te helpen voorkomen. Ze helpen goed om cholesterol te verlagen.

Natuurlijk heeft de thee met name invloed op je hart en bloedsomloop, aangezien het je bloedsomloop verbetert en je bloedbaan zuivert.

Waarom kan knoflook cholesterol verlagen?

Waar bestaat deze eeuwenoude natuurlijke remedie uit om cholesterol te verlagen

Knoflook bevat een hoop voedingsstoffen en antioxidanten. Daardoor is dit bolgewas een van de beste natuurlijke remedies die je maar kunt vinden.

Een van de actieve bestanddelen, bekend als allicine, zorgt ervoor dat knoflook in staat is te hoge cholesterol- en triglyceridengehaltes te helpen verlagen. Knoflook kan ook helpen om het ontstaan van bloedpropjes te voorkomen, waardoor plaque zich niet in je aderen ophoopt.

Waarom zou je citroensap gebruiken?

Waarom citroen gebruiken om cholesterol te verlagen

De citroen is een van de voedingsmiddelen met de beste alkalische eigenschappen (hoewel het zuur is) ter wereld. Het wordt binnen de natuurlijke geneeskunde gebruikt om de pH-waarde van de bloedbaan te reguleren. Het gehalte antioxidanten kan helpen om je bloed te zuiveren, doordat het de verwijdering van cholesterol bevordert.

Over citroenen wordt geloofd dat ze je ook hart kunnen beschermen. Ze bevorderen namelijk de ontgifting en verkleinen zo de kans op verstopte aderen of een hoge bloeddruk.

Hoe maak je deze eeuwenoude Chinese remedie?

Dit recept is hartstikke eenvoudig om te maken en de ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen. Bovendien zijn ze lekker goedkoop.

Drink deze drank twee keer per dag, één keer na het ontbijt en één keer vlak voor het avondeten.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 3 middelgrote biologische citroenen
 • 36 knoflooktenen

Bereiding

 • Pel eerst de knoflook en snijd de tenen in grote stukken.
 • Laat de citroenen een poosje weken in wat water met een beetje appelazijn of baking soda om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën meer op de schil zitten. Haal de citroenen vervolgens na een uurtje uit het water en snijd ze in schijfjes.
 • Breng het water aan de kook.
 • Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en voeg je de knoflook en de citroenen toe.
 • Laat dit mengsel nog even pruttelen. Net voordat het water weer begint te koken, haal je de pan van het vuur.
 • Wanneer het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur, berg je het op in de koelkast en laat je het daar een nacht staan.
 • Begin je behandeling vervolgens de volgende ochtend.

Je zult al in de eerste weken de voordelen van deze drank bemerken. Toch is het belangrijk om zo nu en dan langs te gaan bij je dokter om te controleren of de drank geen negatieve bijwerking heeft op je lichaam.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gómez, L.J.G., and Sánchez-Muniz, F.J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion 50, 219–229.
 • Pérez-Jiménez, F., Ros, E., Solá, R., Godás, G., Pérez-Heras, A., Serra, M., Mostaza, J., and Pintó, X. (2006). Consejos para ayudar a controlar el colesterol con una alimentación saludable. Clínica e Investigación En Arteriosclerosis 18, 104–110.
 • American Heart Association (2012). ¿Que significan mis niveles de colesterol?

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.