Makkelijk gewicht verliezen met selderij

Het is algemeen bekend dat selderij een van de beste groenten is om je te helpen in het gevecht tegen de extra kilo's. Het is heerlijk en ook nog eens makkelijk te gebruiken.
Makkelijk gewicht verliezen met selderij
José Gerardo Rosciano Paganelli

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Het is voor niemand een geheim dat groenten een groot arsenaal aan gezondheidsvoordelen bevatten en net daarom is het belangrijk ze zeker in je dieet in te passen. Makkelijk gewicht verliezen met selderij is een van de vele opties voor een gezond lichaam.

Daarom is het ook goed om te weten dat er slechts een beperkt aantal groenten is dat doeltreffend helpt bij het afvallen. Selderij is een voorbeeld van zo’n groente. Het wordt vaak gebruikt bij het bereiden van verschillende gerechten.

Het wordt daarnaast ook aangeraden bij mensen die graag gewicht willen verliezen, omdat het een zeer beperkt aantal calorieën, vet en koolhydraten bevat.

Kijk ook eens naar dit artikel: Effectief gewicht verliezen met het artisjokdieet

Eigenschappen van selderij

Selderij wordt gekenmerkt door het hoge watergehalte – zo’n 95%. Dat maakt het gemakkelijker te verteren, het hydrateert en bevat urineafdrijvende stoffen. Daarnaast helpt het ook het lichaam te zuiveren en maag- en darmkanker te vermijden.

Selderij bevat ook stoffen die helpen om de bloeddruk te controleren en slapeloosheid te bestrijden. Het kan zelfs doeltreffend koorts en allergieën verlichten.

Stukjes selderij om gewicht te verliezen

Deze groente beschikt over essentiële oliën, zoals limoneen en selineen. Deze oliën geven de selderij de urineafdrijvende eigenschap. Limoneen en selineen worden vooral gevonden in de stengel en de zaden.

Deze oliën geven selderij daarnaast ook een antibacteriële functie. Zo helpt selderij om infecties of giftige stoffen die in de lever te vinden zijn te verwijderen. Ook kan het stenen die in de lever of de galblaas gevormd worden elimineren.

Deze vele eigenschappen maken gewicht verliezen met selderij een voortreffelijke keuze. Eigenlijk voor iedereen, en dan vooral voor diegenen die een gezonde levensstijl willen hanteren.

Gewicht verliezen met selderij: hoe werkt het?

Voor de mensen die selderij willen gebruiken als middel om gewicht te verliezen, hebben we een makkelijk en doeltreffend recept, dat je zal helpen die extra kilo’s kwijt te raken.

Om dit gewichtsverlies te bewerkstelligen, kan je het beste heerlijke drankjes bereiden. Je gebruikt daarbij een fruitsoort naar keuze, gecombineerd met enkele selderijstengels.

Selderij en ananas om gewicht te verliezen

Je kan een mengeling maken van één of meer verschillende soorten fruit of groenten en daar het hoofdingrediënt aan toe voegen (selderij). De fruitsoorten en groenten die zich het best laten mengen met selderij zijn wortelen, komkommer en appels.

Maar zoals we al zeiden: je kan elk soort fruit gebruiken, afhankelijk van jouw voorkeur. Je kan de voordelen van selderij optimaal benutten, door deze vaker aan je maaltijd toe te voegen. Het is namelijk niet alleen gezond, maar ook gewoon lekker.

Ook is het belangrijk te onthouden dat om ten volle van de voordelen van deze selderijdrankjes te genieten, je ze moet gebruiken in een uitgebalanceerd dieet, waarbij je ook niet moet vergeten aan sport te doen.

Wanneer je om een of andere reden niet geïnteresseerd bent in een fitnessabonnement, kan je dagelijks 30 minuten tot een uur wandelen. Dat volstaat! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.