Selderij gebruiken om gewicht te verliezen

26 augustus 2015

Het is voor niemand een geheim dat groenten een groot arsenaal aan gezondheidsvoordelen bevatten en net daarom is het belangrijk ze zeker in je dieet in te passen. Eveneens weet iedereen ook dat een gezond dieet leidt tot een betere levenskwaliteit.

Daarom is het ook goed jullie te laten weten dat er slechts een beperkt aantal groenten is dat doeltreffend helpt bij het afvallen. Selderij is een voorbeeld van zo’n groente. Selderij wordt vaak gebruikt bij het bereiden van verschillende gerechten, maar wordt daarnaast ook aangeraden bij mensen die graag gewicht willen verliezen, omdat het een zeer beperkt aantal calorieën bevat en er ook vet noch koolhydraten in te vinden zijn.

Eigenschappen van selderij

Selderij wordt gekenmerkt door het hoge watergehalte – zo’n 95%. Dat maakt het gemakkelijker te verteren, het hydrateert en bevat urineafdrijvende stoffen. Daarnaast helpt het ook het lichaam te zuiveren en maag- en darmkanker te vermijden. Selderij bevat ook stoffen die helpen om de bloeddruk te controleren en slapeloosheid te bestrijden. Het kan zelfs doeltreffend koorts en allergieën verlichten.

stukjesselder

Deze groente beschikt over essentiële oliën, zoals limoneen en selineen. Deze oliën geven de selderij de urineafdrijvende eigenschap. Limoneen en selineen worden vooral gevonden in de stengel en de zaden.

Deze oliën geven selderij daarnaast ook een antibacteriële functie. Zo helpt selderij om infecties of giftige stoffen die in de lever te vinden zijn te verwijderen. Ook kan het stenen die in de lever of de galblaas gevormd worden elimineren.

Deze vele eigenschappen maken van selderij een voortreffelijk voedingsmiddel, niet alleen voor zij die gewicht willen verliezen, maar voor iedereen, en dan vooral voor diegenen die een gezonde levensstijl willen hanteren.

Selderij consumeren om gewicht te verliezen

Voor de mensen die selderij willen gebruiken als middel om gewicht te verliezen, hebben we een makkelijk en doeltreffend recept, dat je zal helpen die extra kilo’s kwijt te raken. Om dit gewichtsverlies te bewerkstelligen, kan je het beste heerlijke drankjes bereiden. Je gebruikt daarbij een fruitsoort naar keuze, gecombineerd met enkele selderijstengels.

selderenananas

Je kan een mengeling maken van één of meer verschillende soorten fruit of groenten en daar het hoofdingrediënt aan toe voegen (de selderij). De fruitsoorten en groenten die zich het best laten mengen met selderij zijn wortelen, komkommer en appels. Maar zoals we al zeiden: je kan elk soort fruit gebruiken, afhankelijk van jouw voorkeur. Je kan de voordelen van selderij optimaal benutten, door deze vaker aan je maaltijd toe te voegen. Het is namelijk niet alleen gezond, maar ook gewoon lekker.

Ook is het belangrijk te onthouden dat om ten volle van de voordelen van deze selderijdrankjes te genieten, je ze moet inpassen in een gebalanceerd dieet en vooral moet combineren met sport. Wanneer je om een of andere reden niet geïnteresseerd bent in een fitnessabonnement, kan je dagelijks 30 minuten tot een uur wandelen. Dat volstaat!

Bekijk Ook