Oefeningen om je borstspieren te verstevigen

Vandaag zullen we verschillende oefeningen bespreken waarmee je je borstspieren kunt verstevigen. Ben je er klaar voor?
Oefeningen om je borstspieren te verstevigen

Laatste update: 05 november, 2018

De borst kan stevigheid verliezen door verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld borstvoeding, leeftijd en gewichtsverlies. Er zijn echter eenvoudige oefeningen, die je kunnen helpen je borstspieren te verstevigen. 

Met welke oefening je ook start, je moet altijd voorzichtig zijn en voldoende opwarmen. Begin ook met enkele eenvoudige oefeningen, die niet te veel kracht vereisen. Dan kan je stilaan opbouwen, zowel in duur als in intensiteit.

Je moet deze oefeningen frequent en routinematig uitvoeren en voldoende toegewijd zijn. Probeer de oefeningen zo’n drie keer per week te doen om je borstspieren doeltreffend te verstevigen.

Oefeningen voor stevige borstspieren

Oefening nº 1

Ga liggen op een bank, met je rug plat op de bank en je voeten stevig op de grond geplaatst. Span je buikspieren aan, neem een halter in elk hand en houd deze met een hoek van 90 graden voor je uit. Begin met je armen boven je uit te strekken en ze dan heel langzaam opnieuw te laten zakken. Herhaal dit 15 tot 20 keer.

Oefeningen voor stevige borstspieren

Een andere oefening die je ook op de bank kan uitvoeren: neem opnieuw de vorige positie aan op de bank en neem een gewicht in elke hand.

Plaats deze dan voor je uit, ter hoogte van je borst en breng je armen dan naar de zijkant toe, terwijl je je schouders probeert recht te houden. Breng ze dan traag weer terug naar je borst en herhaal dit 20 keer.

Ook interessant om te weten:
Dagelijks planken: vijf voordelen

Oefening nº 2

Breng de palmen van je hand samen en houd je polsen ter hoogte van je kin. Probeer vervolgens je handen volledig tegen elkaar te duwen zonder je vingers te spreiden. Adem traag en diep in en uit. Herhaal dit 20 keer.

Oefening nº 3

Strek je armen voor je uit. Maak met één hand een vuist en plaats je andere hand op je vuist. Duw dan met je vuist tegen je andere hand alsof je je hand naar de andere kant wil duwen. Doe dit zo’n 10 tot 15 keer met elke arm.

De oefeningen die we je net uitlegden om je borstspieren te verstevigen zijn erg gemakkelijk, maar toch doeltreffend. Wanneer je deze op regelmatige basis uitvoert, zal je snel resultaten zien.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.