7 seksuele posities waar kleine vrouwen van zullen houden

Om redenen van comfort en plezier verbeteren sommige seksuele standjes de ervaring van seks voor kleine vrouwen. Leer er hier alles over.
7 seksuele posities waar kleine vrouwen van zullen houden

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 03 mei, 2023

Als het gaat om het genot van seks zijn er geen hoogtelimieten, dat is duidelijk. Maar als het op genieten aankomt, kunnen sommige seksuele standjes voor kleine vrouwen comfortabeler zijn. Weet je welke beter bij je passen?

En hoewel het waar is dat alles afhangt van de voorkeuren en creativiteit van het paar, is het goed om de seksuele standjes te overwegen die het mogelijk maken een grotere volheid te bereiken. Ofwel omdat ze betere bewegingen mogelijk maken, ofwel omdat er meer controle is over de penetraties, zijn deze de sleutel tot een orgasme.

Het beste van alles is dat ze uitstekend zijn om intieme ontmoetingen te vernieuwen, omdat ze verschillende sensaties opwekken en breken met die routine in de seks, die soms de grote vijand is van het leven als stel.

Hieronder willen we 7 interessante seksuele standjes voor kleine vrouwen delen. Aarzel niet om ze te proberen!

Smaken en voorkeuren in bed

Zoals bekend zijn er verschillen in smaak en voorkeuren in de standjes (Spaanse link) die in bed, of waar dan ook, worden aangenomen bij het beoefenen van seks, om bevrediging te bereiken.

Maar soms wordt deze voorkeur niet zozeer door smaak, maar door de natuur zelf bepaald. Dat is het geval bij sommige kleine vrouwen, die zich ongemakkelijk voelen bij intimiteit, vooral als hun partner langer is.

Deze situatie vermindert soms de passie van het moment, omdat het meer lichamelijke inspanning of zelfs pijnlijke geslachtsgemeenschap kan vergen. Wanneer zo’n probleem zich voordoet, is het raadzaam om de bezorgdheid bloot te leggen.

En hoewel er ook taboes kunnen bestaan over seksualiteit of onzekerheden om erover te praten, is het beter dat het paar weet wat er aan de hand is, om deel uit te maken van de oplossing. En dus gaan ze met z’n tweeën op zoek naar de meest comfortabele en bevredigende manier voor beiden om plezier te krijgen.

Seksuele standjes voor kleine vrouwen

Zijn er seksuele standjes die geschikter zijn voor kleine vrouwen? Natuurlijk zijn die er! Hier zijn de meest aanbevolen. In sommige daarvan moet hij de controle hebben en in andere gevallen zij.

Hoewel er nog steeds niet veel onderzoek naar dit onderwerp is gedaan, wijzen de weinige studies (Engelse link) die zijn gedaan erop dat is er geen bewijs voor de hypothese dat mannelijke overheersing het meest opwindend zou zijn. Dus, dames, ook jullie kunnen de controle overnemen en ervan genieten, allebei evenveel.

We denken dat je misschien ook geïnteresseerd bent om dit artikel te lezen:
5 voordelen en nadelen van vrijblijvende seks

1. Zitten

Zoenend stel

De huiskamerbank is een van de plaatsen waar je seks kunt hebben, zonder in bed of in de slaapkamer te zijn. Het kan de beste bondgenoot worden voor een ontmoeting vol genot en passie.

Door hem te laten zitten, kan de vrouw de situatie naar haar hand zetten en hem domineren met verschillende bewegingsritmes. Bovendien zal de hoogte geen ongemak opleveren.

Hoe doe je dat?

 • De man gaat op de bank zitten en neemt een comfortabele houding aan.
 • Vervolgens gaat zij op zijn stijve penis zitten, hetzij op haar voor- of op haar rug.
 • Van daaruit bepaalt zij de beweging en de diepte van de penetratie.

2. Koala

Het bekende “koala”-standje is een van de favoriete seksuele posities voor kleine vrouwen. Het is niet alleen heel comfortabel als hij langer is, maar het geeft meer bewegingsvrijheid en maakt diepere penetraties mogelijk.

Hoe doe je het?

 • De man draagt de vrouw terwijl hij haar penetreert.
 • Zij slaat ondertussen haar benen om zijn middel.

3. Cowgirl

Seksuele posities

Elk stevig oppervlak is perfect om “de cowgirl” te doen: het bed, het tapijt, enz. Het is een van de aantrekkelijkste seksuele standjes voor vrouwen met een klein postuur, omdat het de controle over de bewegingen en de diepte van de penetratie vergemakkelijkt.

Hoe doe je het?

 • De man ligt op zijn rug op het gekozen oppervlak en zij ligt bovenop hem alsof ze op een paard rijdt.
 • Na het bereiken van de penetratie begint ze te bewegen op het gewenste ritme.
 • Dit standje heeft het voordeel dat de man tegelijkertijd de anus van zijn partner kan stimuleren.

4. Vlinder

Een ander van de seksuele standjes om de routine te doorbreken is de vlinder. Er ligt niets op de keukentafel? Perfect! Deze plek is ideaal om van dit standje te genieten.

Sommige kleine vrouwen houden ervan omdat hun partner zich dan comfortabeler voelt en de controle over de geslachtsgemeenschap kan nemen. Er wordt gezegd dat je met dit standje ook de G-spot van de vrouw kunt stimuleren.

Hoe doe je de vlinder?

 • De vrouw ligt op haar rug op de keukentafel of een ander stevig, hoog oppervlak. Haar billen moeten goed op de rand liggen, zodat hij de penetratie gemakkelijk kan uitvoeren.
 • Zij omarmt hem dan met haar benen, of tilt ze boven zijn schouders.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Seksuele stoornissen: tekenen, oorzaken en hoe ze te overwinnen

5. Lepel

7 seksuele posities waar kleine vrouwen van zullen houden

Als er een zeker lengteverschil is in het paar, geeft dit seksuele standje veel faciliteiten aan kleine vrouwen. Ten eerste kan hij zich op de nodige hoogte zetten om haar te penetreren, ongeacht hoeveel lengteverschil er is. Anderzijds kan zij zoveel leunen als ze wil om de diepte van de penetratie te variëren.

Hoe doe je dat?

 • Ze liggen beiden in de lepeltjeshouding (vergelijkbaar met de foetushouding) en hij penetreert haar van achteren terwijl hij haar lichaam stimuleert met strelingen.

6. Staande doggy-style

De klassieke doggy-style positie kan een zeer comfortabele seksuele positie zijn voor kleine vrouwen, zelfs als ze staan. Omdat ze op een hoog oppervlak kunnen leunen, zullen ze geen moeite hebben haar te penetreren.

Het is echter belangrijk dat ze het tempo onder controle houden, want een te diepe of te harde penetratie kan pijnlijk zijn. En het is de bedoeling dat beiden een orgasme bereiken.

Hoe doe je dat?

 • De vrouw gaat in doggy style positie liggen, leunend op een tafel of stevig oppervlak.
 • Dan positioneert hij zich van achteren en voert de penetratie uit, terwijl hij haar heupen vastpakt.
 • Het is belangrijk op te merken dat anale seks ook in dit standje geoefend kan worden.

7. De schroef

In dit standje is het de man die iets meer het ritme van de penetratie en de bewegingen beheerst. Het lijkt enigszins op het vlinderstandje, maar dan met een variatie.

Hoe doe je het?

 • De vrouw ligt op haar rug; ze neemt een L-vormige houding aan, met haar benen naar één kant.
 • De man zit op zijn knieën en penetreert haar van daaruit.
 • Anale of vaginale penetratie kan plaatsvinden.
 • Een variant op dit standje is dat de vrouw zo gaat liggen dat haar billen bijna op de rand van het bed liggen en de man blijft staan.

Manieren om tot een orgasme te komen

Klaar om je voller en zelfverzekerder te voelen tijdens je relaties? Vergeet niet deze seksuele standjes voor kleine vrouwen te oefenen! Zoals je kunt zien, zijn ze perfect, en kunnen ze ervoor zorgen dat jij en je partner zich meer op hun gemak voelen in het moment.

En vergeet niet dat als er een standje is dat je prettiger vindt, of als er iets is waarmee je wilt experimenteren, je dat aan je partner kunt vertellen, voor een hogere mate van seksuele bevrediging, naar jouw smaak en voorkeur. Zo verken en ontdek je samen andere alternatieven, want er kunnen verschillende manieren zijn om een orgasme te bereiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ahumada, S., Lüttges, C., Molina, T., & Torres, S. (2014). Satisfacción sexual: revisión de los factores individuales y de pareja relacionados. Revista hospital clínico universidad de Chile25(1), 278-284. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/lil-786565?lang=es
 • Doniger D. (2016). Redeeming the Kamasutra. Sheridan Books.
 • Harris, E. A., Thai, M., & Barlow, F. K. (2017). Fifty shades flipped: Effects of reading erotica depicting a sexually dominant woman compared to a sexually dominant man. The Journal of Sex Research54(3), 386-397. Disponible en: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2015.1131227
 • Navarro, B., Ros, L., Latorre, J. M., Escribano, J. C., López, V. y Romero, M. (2010). Hábitos, preferencias y satisfacción sexual en estudiantes universitarios. Revista Clínica de Medicina de Familia3(3), 150-157. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/ibc-84949
 • Suárez J, Álvarez Gayou J,  Río. C, et al. (2000). Sexualidad humana. Manual Moderno.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.