Meervoudig orgasme: wat is het en hoe bereik je het

Heb jij ooit een meervoudig orgasme ervaren? Het is een ervaring die intenser is dan een normaal orgasme. Ontdek in dit artikel hoe je het kunt bereiken.
Meervoudig orgasme: wat is het en hoe bereik je het

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Heb jij ooit een veel intenser orgasme gehad dan normaal? Duurde het ook langer? Dit staat bekend als een meervoudig orgasme, wat een veel intensere climax is waardoor je maximaal kunt genieten.

Als je dit soort orgasme ooit hebt meegemaakt, vraag je je misschien af wat je kunt doen om ze vaker te krijgen. In dit artikel beantwoorden we deze vragen. Daarnaast gaan we ook dieper in op een meervoudig orgasme.

Wat is een orgasme?

Een vrouw heeft een orgasme

Een orgasme is een gevoel van intens genot dat volgens het artikel ‘Orgasme en de impact op de kwaliteit van leven’ (link in het Spaans) een neurofysiologisch fenomeen is dat een contractie van de musculus bulbospongiosis veroorzaakt die gewoonlijk samenvalt met ejaculatie.

Waar deze definitie op wijst, is dat orgasmes variëren in intensiteit en type. Een man kan bijvoorbeeld een climax bereiken zonder te ejaculeren (retrograde ejaculatie) en een vrouw kan ejaculeren en daarbij spuiten. Het ene orgasme kan ook veel aangenamere voelen dan het andere.

Wat betreft de mate van genot, hier komt een meervoudig orgasme om de hoek kijken, dat niets te maken heeft met multi-orgastisch zijn. In dit geval verdubbelt het orgasme in intensiteit, waardoor iemand de meest extreme extase ervaart.

Deze term is bedacht door Patricia Taylor in haar onderzoek. Ze beschrijft hoe iemand zich tijdens deze ervaring een paar seconden of zelfs minuten helemaal laat gaan om te eindigen in een gevoel van ontspanning of intense voldoening. Het is een orgasme dat veel verschilt van een gewoon orgasme.

Een meervoudig orgasme en tantra

Een meervoudig orgasme en tantra

Iets dat Patricia Taylor in haar onderzoek verduidelijkte, is dat zowel mannen als vrouwen op dezelfde manier een meervoudig orgasme kunnen ervaren. Dit is belangrijk, omdat wordt aangenomen dat vrouwen meer genot voelen dan mannen wanneer ze een climax bereiken.

Dit concept van meervoudig orgasme wordt vooral geassocieerd met tantra. Dit komt omdat je bij tantra niet focust op de climax maar op de zintuiglijke en sensuele ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Liefkozingen
  • Huidcontact
  • Het vocht van zoenen

Dit zijn allemaal dingen waarvan we ons gewoonlijk niet bewust van zijn.

Dit bewustzijn dat de zintuigen verruimt, kan je nog meer laten genieten van de seksuele ervaring. Ongehaast genieten van waar je normaal niet op let, geuren waarnemen en heel andere maar extreem plezierige seks hebben.

Het resultaat? Een meervoudig orgasme dat niet alleen samentrekkingen in de geslachtsorganen veroorzaakt, maar door het hele lichaam en waar iemand geen controle over heeft.

Misschien vind je dit ook een interessant artikel:
Kegeloefeningen om seksueel genot te bevorderen

Hoe kun je een meervoudig orgasme krijgen?

Nu je weet wat een meervoudig orgasme inhoudt, wil je misschien weten hoe je er een kunt bereiken of er veel vaker van kunt genieten. Om dit te doen, moet je enkele gewoonten oefenen:

  • Kegeloefeningen. Deze bestaan uit het trainen van de bekkenbodemspieren door ze samen te trekken en te ontspannen. Er zijn toepassingen en tips die je gedurende slechts vijf minuten per dag in de praktijk kunt brengen, zodat je van veel aangenamere orgasmes kunt genieten.
  • Masturbatie. Het helpt als je je lichaam leert kennen, het onderzoekt om te ontdekken wat je lekker vindt en te ontdekken waar en hoe je aangeraakt wilt worden. Dit geeft je meer zelfvertrouwen als je met iemand anders bent, zodat je er maximaal van kunt genieten.
  • Focus op het moment. Als je aan andere dingen denkt of je onzeker voelt over je lichaam tijdens seks, is het voor jou onmogelijk om een meervoudig orgasme te bereiken. Je concentreren op het moment is van cruciaal belang om een aangenamere ervaring te hebben.

Leer je lichaam kennen om een verbazingwekkende climax te ervaren

Ben jij in staat om de soorten orgasmen die je ervaart te onderscheiden? Heb je kunnen vaststellen of je ooit wel eens een meervoudig orgasme hebt ervaren? We moedigen je aan om je lichaam te leren kennen. Los de onzekerheden op die je beperken wanneer je jezelf aanraakt en ontdek hoeveel je misschien het genot beperkt wanneer je met iemand anders bent.

Het proberen en ervaren zal niet alleen leiden tot meervoudige orgasmes, maar ook tot onder ander multi-orgasmes en spuitend klaarkomen. Je zult zo ook andere manieren ontdekken om te genieten en genot te ervaren. Waar wacht je nog op om de meest verbazingwekkende climax ooit te ervaren?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Massó Guijarro, Ester. (2009). La sexualidad femenina, el holismo epistemológico y la complejidad: reflexiones para la vida contemporánea. Revista Estudos Feministas17(2), 467-480. https://dx.doi.org/10.1590/S0104-026X2009000200009
  • Taylor P (2000). PhD Thesis: An Observational and Comparative Study of Practitioners of Expanded Orgasm: An Investigation of an Effective and Accessible Path to Transcendent States of Consciousness, Submitted in Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of Philosophy in Transpersonal Psychology, International University of Professional Studies, Maui, Hawaii.
  • Taylor P (2002). Expanded Orgasm: Soar to Ecstasy at your Lover’s Every Touch, Illinois: Sourcebooks, Casablanca.
  • Taylor (2004). DVD Video, Expand Her Orgasm Tonight.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.