Hoe help je haar om een orgasme te bereiken?

Jarenlang is de vrouwelijke seksualiteit een onbespreekbaar onderwerp geweest. Vooroordelen en een gebrek aan informatie zijn de voornaamste redenen waarom een vrouw geen orgasme bereikt.
Hoe help je haar om een orgasme te bereiken?
Isbelia Esther Farías López

Geschreven en geverifieerd door de filosoof Isbelia Esther Farías López.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Weet je wat de betekenis is van het Griekse woord kleitoris? Het betekent: kleine berg. Wat wij kennen als de clitoris, komt dus eigenlijk van het woord kleitoris. Het is met andere woorden een orgaan dat de vrouw een immens genot, een orgasme kan bezorgen.

De clitoris bestaat uit honderden zenuwuiteinden en bloedvaten die niet verbonden zijn met het urinesysteem.

Maar dat wil niet zeggen dat de vrouw alleen een orgasme kan bereiken door de clitoris te stimuleren. In dit proces speelt eigenlijk het volledige lichaam een rol.

Orgasmen vereisen strelingen, kussen en massage vóór de vaginale penetratie.

De definitie van het vrouwelijke orgasme

De definitie van het vrouwelijke orgasme

In medische termen wordt een orgasme omschreven als een seksuele reactie waarbij zich een explosieve ontlading voordoet van neuromusculaire spanning.

Vele mensen geloven dat orgasmen alleen het gevolg zijn van genitale stimulatie. Maar ze kunnen ook optreden als resultaat van niet-genitale stimulatie.

Hoe kan je haar tot dit orgasme laten komen?

Het eerste wat je moet weten is dat elke vrouw anders is. Sommige vrouwen vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Andere vrouwen willen liever niet uit hun comfortzone komen.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat een zachte lieve aanpak even waardevol is als een intensere. Alles hangt af van de situatie. Er zijn twee soorten benaderingen:

 • Rechtstreeks: Je oefent rechtstreeks druk uit op de klier.
 • Indirect: Je speelt wat en masseert verschillende zones van het lichaam.

Wij raden vooral een combinatie van beide technieken aan. Zowel een vrouw als haar partner moeten haar lichaam kennen en verkennen. Want dat is de enige manier om te ontdekken welke technieken, houdingen en intensiteit het best werken.

We willen je er ook aan herinneren dat het nodig is vrouwen voldoende vocht hebben om ongewenste gevolgen te vermijden. Voor extra smering zijn speeksel en speciale glijmiddelen een aangename keuze.

Gebruik geen olie want dit kan latexcondooms beschadigen.

Gebruik je hersenen

Gebruik je hersenen om een orgasme te krijgen

Vele mensen zijn bang om wat te spelen en de indirecte aanpak te gebruiken. Maar ze beseffen niet dat ook de hersenen beschouwd worden als een seksueel orgaan.

Ook erotisch fantaseren kan je helpen om seksuele hoogten te bereiken.

Dit betekent in metaforische termen dat de geest zichzelf omvormt tot een erogene zone waar woorden kunnen werken als een dartele hand.

Wat is de reden dat dit mogelijk is? Dat komt omdat de amygdala gestimuleerd kan worden. Het is dat deel van de hersenen waar angsten, emoties en genot opgeslagen zijn. Het is dus duidelijk dat lieve fluisterwoordjes een absolute must zijn.

Wat gebeurt er wanneer zij opgewonden raakt?

Zodra een vrouw in een opgewonden toestand komt wordt er bloed door de zwellichamen gepompt.

Het gevolg is dat de klier en de bolletjes groter in omvang worden. De grote en de kleine schaamlippen worden harder en wijder totdat de uitwendige genitaliën en de vagina de zone glad en nat maken.

Tijdens dit proces brengt het bloed chemische bestanddelen naar de hersenen. Die sturen dan het gevoel van genot door.

Hoe kan je weten of een vrouw een orgasme bereikt heeft? De spieren van de bekkenbodem trekken samen tijdens een orgasme. Dit zorgt voor willekeurige samentrekkingen. Bovendien versnellen de hartslag en de ademhaling en stijgt de bloeddruk.

Het is op dat moment dat duizenden hormonen en chemische bestanddelen vrijkomen in de bloedsomloop. In tegenstelling tot mannen kunnen vrouwen nadien nog steeds gestimuleerd worden en meervoudige orgasmen ervaren.

De basistrucjes

De basistrucjes om een orgasme te krijgen
 • Vergeet nooit het voorspel. Je kan nooit te veel strelen. Het moet je doelstelling zijn te kijken hoe de zone op verschillende manieren van stimulatie reageert.
 • Doorbreek de sleur. Je kan zelfs op een andere plaats vrijen dan gewoonlijk. Ook dit kan de passie weer terugbrengen.
 • Erotische speeltjes zijn een goed idee om het lichaam te ontdekken terwijl je seks hebt.
 • Het gebruik van glijmiddelen helpt bij de penetratie.
 • Wat is de fantasie van jouw partner? Denk je dat je ervoor kan zorgen dat het gebeurt? Het is belangrijk dat jullie hierover praten.

Samengevat gaat het eigenlijk allemaal over op ontdekking gaan en je niet direct op de genitaliën te richten. Bezoek haar volledige lichaam, van haar voeten tot haar hoofd. Want op die manier laat je haar bloeddoorstroming en haar gevoeligheid stijgen.

Het geheim is langzaam op gang komen en geleidelijk het tempo opvoeren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Uribe Arcila, J. F., Quintero Tobón, M. T., & Gómez Gómez, M. (2015). Orgasmo femenino: Definición y fingimiento. Urologia Colombiana. https://doi.org/10.1016/j.uroco.2015.03.001
 • Valdés, M., Sapién, J., & Córdoba, D. (2004). Significados de satisfacción sexual en hombres y mujeres de la zona metropolitana. Psicología y Ciencia Social.
 • Guillem Salazar, F., & Pons Salvador, G. (2000). El orgasmo femenino, ¿adaptación o subproducto de la evolución? Gazeta de Antropología. https://doi.org/10.1111/j.1442-2042.2009.02405.x
 • Navarro Abal, Y., & Torrico Linares, E. (2005). Trastorno orgásmico femenino. FUENTE: PSIQUIATRÍA NOTICIAS.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.