6 redenen waarom je niet optimaal van seks kan genieten

Denk er niet te veel over na en geeft het niet teveel aandacht. Genieten van seks betekent ontspannen. Als je niet kunt ontspannen, dan is het onmogelijk om er volledig van te genieten.
6 redenen waarom je niet optimaal van seks kan genieten

Laatste update: 28 oktober, 2019

Genieten van seks is lang niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Veel verschillende factoren kunnen het genot tijdens de seks beïnvloeden. Weet je wat deze factoren zijn? Dit artikel gaat dieper in op wat ons plezier tijdens seks precies beïnvloedt.

Waarom geniet je niet optimaal van seks?

Seks wordt altijd gezien als iets waar je elke keer met volle teugen van geniet. In werkelijkheid zijn er echter momenten dat we ons tijdens en na het vrijen niet tevreden voelen. Waarom is dat?

Er zijn verschillende factoren die je vermogen om ten volle van seks te genieten beïnvloeden. Het kan zijn dat je nerveus of gestrest over het dagelijks leven bent. Stress is over het algemeen de belangrijkste factor die het vermogen van een persoon om van seks te genieten beïnvloedt.

Dat gezegd hebbende, er zijn veel andere factoren dan stress die ons seksueel genot kunnen beïnvloeden. Hieronder bespreken we er enkele. Lees dus snel verder!

Je zorgen maken of jij je partner kunt plezieren

Man zit op bed op vrouw te wachten

Je kunt een bepaalde druk voelen om je partner te plezieren. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je er gestrest door raakt en je niet meer kunt ontspannen. Als dit het geval is, dan moet je onthouden dat jouw plezier net zo belangrijk is voor je partner als dat van je partner zelf en dat je dezelfde aandacht verdient als de ander.

Aan de andere kant kan het zijn dat je iets in bed wilt proberen, maar dit nog niet met je partner hebt besproken. Het kan door angst of schaamte komen over dat je partner je idee of fantasie af zal wijzen.

Het feit is dat je zonder jezelf volledig te uiten je eigen verlangens niet zult bevredigen en het stress in de relatie zal creëren. Wat de reden ook is, je moet ontspannen zijn om optimaal van seks te kunnen genieten.

Als het gaat om het onderhouden van relaties, moeten angst en taboes vermeden worden om volledig van je intimiteit met je partner te kunnen genieten. Vergeet om deze reden taboes en vermijd stress en angst en geniet van je eigen plezier.

Vergeet bovendien niet om je gedachten en verlangens met je partner te delen. Hoe kun je optimaal van seks genieten zonder eerst te praten over wat je het meest opwindt en bevredigt?

Onzekerheden die voorkomen dat je volledig van seks kunt genieten

Misschien zijn er delen van je lichaam waar je niet van houdt of waar je je niet prettig bij voelt. Je kunt proberen te voorkomen dat je in die gebieden wordt aangeraakt of pronken met andere delen van je lichaam waar je zelfverzekerder over bent. Je kunt je ook ongemakkelijk voelen als je naakt bent terwijl het licht aan is.

Dit hoort bij het vorige punt. Hoe kunnen we plezier ervaren als we niet kunnen ontspannen? Het is daarom het beste wanneer we seks hebben om onzekerheden, stress of angsten te vergeten.

Hierdoor kunnen we er optimaal van genieten. Je kunt er meer van genieten als je je op je gemak voelt bij de ander en je niet onzeker bent over jezelf.

Vaginale droogheid kan van seks genieten bemoeilijken

Sos op een zwart slipje

Ondanks dat ze seksueel opgewonden zijn, hebben veel vrouwen vaginale droogheid. Dit is normaal tijdens bepaalde levensfasen van een vrouw, vooral tijdens de menopauze of borstvoeding.

Om dit tegen te gaan, kun je bijvoorbeeld glijmiddelen gebruiken die helpen bij vaginale droogheid en je die je kunnen helpen om optimaal van seks te genieten.

Geobsedeerd zijn over een orgasme krijgen

Soms zijn mensen geobsedeerd door het bereiken van een orgasme en dit heeft het omgekeerde effect. Het creëert stress die juist leidt tot het niet kunnen krijgen van een orgasme. Zoals je ook hier kunt zien, is stress de belangrijkste vijand in seksueel genot.

Hoewel orgasmes goed en bevredigend zijn, is het beter om te ontspannen en te genieten van alle geneugten die het voorspel en seks te bieden hebben in plaats van er geobsedeerd door te zijn.

Vaginisme overwinnen om van seks te genieten

Van seks kan genieten

Vaginisme is een aandoening bij vrouwen die wordt gekenmerkt door onwillekeurige samentrekking van de bekkenspieren rond de vagina. De vagina kan smaller worden en pijn tijdens de geslachtsgemeenschap veroorzaken.

De oorzaken van vaginisme kunnen fysiek zijn (bijvoorbeeld endometriose) of psychologisch (depressie, angst, trauma). In elk geval moet je naar je gynaecoloog die je kan adviseren en geschikte behandelingen met je kan bespreken.

Anorgasmie bij vrouwen

Dit is een andere aandoening die van invloed is op seks. In dit geval kan de vrouw, ondanks voldoende stimulatie en seksueel verlangen, geen orgasme bereiken. Hoewel het te wijten kan zijn aan sommige fasen van de menopauze, is het meestal ingewikkelder dan dat.

Het kan geworteld zijn in slechte seksuele voorlichting en een onwetendheid over het eigen verlangen en lichaam. Bovendien kan het worden gekoppeld aan periodes van stress en angst en komt het veel voor bij mensen met een depressie.

Conclusie

Zoals je hebt gezien, hebben de meeste redenen waarom mensen niet optimaal van seks genieten te maken met stress. Het is daarom noodzakelijk om een goede communicatie met je partner te onderhouden en je veilig, ontspannen en op je gemak te voelen in de relatie. Seks is plezierig en er optimaal van genieten kan belangrijk zijn voor je welzijn. Ook interessant voor jou

Vijf verschillende soorten orgasmes en hoe je ze krijgt
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Vijf verschillende soorten orgasmes en hoe je ze krijgt

Meerdere vrouwen zijn erachter gekomen dat ze verschillende soorten orgasmes kunnen krijgen wanneer verschillende delen van hun lichaam gestimuleerd worden.