8 schoonheidstrucs voor vrouwen met een lichte huid

Als je een van de vrouwen met een lichte huid bent, kun je naast het beoordelen van de tonen van je make-up ook profiteren van gekleurde kleding. Combineer ze om te harmoniseren met je huidskleur.
8 schoonheidstrucs voor vrouwen met een lichte huid

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Ben jij een van de vele vrouwen met een lichte huid? Heb je altijd problemen met het aanbrengen van make-up?

Er zijn tijden dat een bruine huid in de mode is. Je hoeft echter niet met je huidskleur te strijden. In plaats daarvan kun je met de juiste strategieën je natuurlijke schoonheid gebruiken om op te vallen.

Echt, er is geen juiste, mooie of perfecte huidskleur. Elke huid is anders, uniek en mooi op zijn eigen manier. Je moet alleen leren hoe je het meeste voordeel uit je huid kunt halen.

Probeer deze trucs voor vrouwen met een lichte huid

1. Gebruik geen poedermake-up

Een van de eerste dingen die vrouwen met een lichte huid moeten vermijden, is make up in poedervorm. Dit kan een goede optie zijn om een ​​vette of gemengde huid te bestrijden, maar het kan er echter ook voor zorgen dat je huid er poederig en te mat uitziet.

Het beste is dat je make-up draagt ​​die je huid er stralend uit laat zien. Om dit te doen, zijn er twee opties:

  • Gebruik moussegezichtscrèmes. Deze beperken de olieproductie en laten geen sporen van poeder achter op je gezicht.
  • BB-crèmes. Deze crèmes zijn perfect als je een van de vrouwen bent met een lichte huid die ook droog is. Ze bieden hydratatie en een goede dekking voor eventuele onvolkomenheden die je probeert te verbergen.

2. Gebruik lippenstift in levendige kleuren

Felle lippenstift vrouwen met een lichte huid

Een van de grote angsten die vrouwen met een lichte huid hebben, is het kiezen van lipsticks die te fel zijn. Het valt niet te ontkennen dat rood, roze, koraal en soortgelijke kleuren moeilijk te dragen zijn.

Dit is echter voor iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit wat je huidskleur is. Het gaat erom dat jij je lippen het middelpunt van je gezicht maakt terwijl je ze met een rustige make-up begeleidt.

3. Vermijd lichtgekleurde oogschaduw

Beige, crèmekleurige en huidkleurige oogschaduw zullen zich aanpassen aan je huidskleur en het kan lijken alsof je bent vergeten om oogschaduw op te doen. Hierdoor zijn deze kleuren alleen goed om je wenkbrauwen en je onderste wimpers op te lichten.

Voor je oogleden is het een goed idee om te zoeken naar tonen die je huidskleur mooi doen uitkomen. Als je een neutrale make-up wilt, gebruik dan rustige kleuren. Ze moeten echter wel donkerder zijn dan je huid.

4. Verander je eyeliner en mascara van zwart naar bruin

Wenkbrauwpotlood in een bruintint

Klassieke mascara voor je wimpers is zwart. Wanneer je echter te veel eyeliner en mascara aanbrengt, zie je er verwilderd uit en lijkt je huid nog bleker.

Als je niet helemaal van zwart af wilt zijn, ruil dan het zwart om voor grijs of bruin. Wil je wat kleur geven aan je gezicht? Probeer een bruine eyeliner en mascara te gebruiken. Het kan je verbazen hoe goed je eruit ziet.

5. Kies een goede foundation

De kleur van je foundation is belangrijk. Het is heel belangrijk dat je een goede kleur kiest die je moet gebruiken om de lichtheid van je huid beter waar te nemen.

Naast het gebruik van de juiste kleur, is het belangrijk dat je ook in je hals foundation gebruikt. Dit geeft een mooi resultaat.

6. Gebruik bronzer en blush

Vrouwen met een lichte huid kunnen bronzer en blush gebruiken

Met bronzer geef je gelijkmatig kleur aan je gezicht. Breng het met een dikke kwast aan voor een natuurlijke uitstraling. Pas het toe op gebieden waar je lichte huid zongebruind zou kunnen worden.

Ook kan blush je helpen om een ​​gezond ogend gezicht te hebben. Vrouwen met een lichte huid moeten echter wel heel voorzichtig zijn. Dit komt omdat een blush met te veel rood of roze ervoor zorgt dat je er ziek uitziet.

Probeer eens een heel lichtroze of perzikkleurige blusher.

7. Leer om contourtechnieken op je gezicht te gebruiken

De lichte kleur van je huid laat je gezicht er vormloos uitzien. Gelukkig kun je met je lichte en donkere accenten met de contourtechniek je gezicht definiëren en omlijnen.

Het is belangrijk dat je begrijpt welk soort gezicht je hebt. Dit komt omdat het gebruik van lichte en donkere kleuren afhangt van de vorm van je gezicht. In elk geval zult je nooit falen als je de volgende regels hanteert:

Je brengt een lichte kleur aan:

  • onder je ogen
  • op de brug van je neus
  • in het midden van je voorhoofd en op je kin.

Je past donkere tonen toe:

  • onder je wangen
  • rond je gezicht
  • aan de zijkanten van de brug van je neus.

8. Vrouwen met een lichte huid kunnen beter geen hele lichte kleding dragen

Vrouwen met een lichte huid kunnen beter donkere kleding dragen

Gebruik geen hele lichte kleding of kleren die dezelfde kleur hebben als je huid. Het dragen van lichte kleding heeft over het algemeen hetzelfde effect als het dragen van lichte oogschaduw: het kan lijken alsof je niets draagt.

Probeer daarom kleuren te gebruiken die je huid doen uitkomen.

Vrouwen met een lichte huid hoeven geen kleren te dragen met hele felle kleuren. Het is echter noodzakelijk om te leren spelen met kleuren. 

Als je van lichte kleuren houdt, probeer dan pastelkleuren. Als je wit wilt dragen, kun je het altijd laten opvallen met accessoires. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.