De beste natuurlijke remedies voor de ontgifting van de lever

Je kan deze natuurlijke behandeling volgen om je lever te ontgiften. Maar het is ook belangrijk dat je tijdens de ontgifting alles vermijdt dat schade kan toebrengen, zoals alcohol of fastfood. 
De beste natuurlijke remedies voor de ontgifting van de lever

Laatste update: 22 juni, 2018

Een slechte werking van de lever zal het metabolisme van vetten vertragen. Het gevolg is dat gewichtsverlies ook trager zal verlopen. Dat is de reden dat het echt belangrijk is om op je lever te letten en mogelijke problemen vast te stellen. Als je problemen ontdekt is ontgifting van de lever noodzakelijk.

Als je je één of twee dagen moe, prikkelbaar of ongemakkelijk voelt dan is er misschien niets aan de hand. Maar als dit regelmatig gebeurt dan is het tijd dat je overweegt om je gewoonten te veranderen. Je moet aan de slag om je lichaam ontgiften.

Een ontgifting is de enige manier om een eind te maken aan de gifstoffen en ze uit je lichaam te verwijderen.

Het is een goed idee om enkele keren per jaar een ontgifting te doen, los van het feit of je al of niet leverproblemen hebt. Want een ontgifting biedt de gezondheid enorme voordelen.

Bovendien klagen veel mensen dat ze zich altijd moe voelen. Je kan ook chronisch vermoeid zijn. Dit kan een teken zijn dat er iets mis is met je lever.

Enkele andere signalen dat het evenwicht in je lever verstoord is:

 • De huid krijgt een ziekelijke gele tint. Uiteraard is dit niet de natuurlijke kleur van de huid.
 • Je urine is heel donker geworden. Het is zelfs veel donkerder dan je normaal zou verwachten wanneer je niet genoeg water gedronken hebt.
 • De stoelgang kan ook heel donker lijken met een teerachtige samenstelling. Het kan ook een erg bleek uiterlijk hebben of bloed bevatten.

De eigenschappen van peterselie voor het zuiveren van de lever

Ontgifting van de lever met peterselie

Peterselie is een kruid met geneeskrachtige toepassingen. Meestal gebruikt men het om de aandoeningen te behandelen die veroorzaakt worden door een slecht functionerende lever. Dit kan een gevolg zijn van buitensporig alcoholgebruik of van erg vette voedingsmiddelen die de lever kunnen irriteren.

Peterselie wordt vaak aanbevolen omdat het urine-afdrijvende eigenschappen heeft. Het reinigt de lever en ondersteunt zijn natuurlijke herstelproces.

Het resultaat is dat peterselie gifstoffen verwijdert. Bovendien ondersteunt het het zuiveringsproces dat het overtollige water in het lichaam via de urine afvoert.

Ingrediënten

 • 1 theelepel peterselie (5 g)
 • 1 glas water (200 ml)

Bereiding

 • Verhit het water en voeg de peterselie toe.
 • Laat het dan gedurende vijftien minuten koken. Daarna verwijder je het van het vuur.
 • Vervolgens laat je het gedurende twintig minuten trekken. Daarna kan je het opdrinken.
 • Om het zo doeltreffend mogelijk te laten werken, drink je gedurende een week dagelijks een glas.

Een geneeskrachtig sap met peterselie en selderij om je leverfunctie te verbeteren

Een geneeskrachtig sap met peterselie en selderij om je leverfunctie te verbeteren

Het is erg belangrijk dat je regelmatig een ontgifting van de lever uitvoert om ervoor te zorgen dat dit orgaan goed blijft werken. Met de ontgifting van de lever stimuleer je ook de afbraak van de vetten in je lichaam. Bovendien zal het de werking van al de organen en systemen van je lichaam verbeteren.

Met het volgende recept kan je de natuurlijke functies van de lever in slechts vijf dagen herstellen.

Ingrediënten

 • 2 koppen water
 • het sap van 2 citroenen
 • 1 bosje verse peterselie
 • 3 selderijstengels

Bereiding

 • Was eerst grondig alle ingrediënten.
 • Doe dan alle ingrediënten in de blender.
 • Verwerk het gedurende drie minuten en dien dan op.
 • Drink dit sap twee keer per dag. Doe het ‘s ochtends op een lege maag en dan later nog eens vóór je gaat slapen.

Smoothie van groene appel en selderij voor de ontgifting van de lever

Ontgifting van de lever met groene appel

Groene smoothies zijn gezonde dranken die beroemd geworden zijn om hun ontgiftende eigenschappen.

Ze helpen het lichaam reinigen en ontgiften. Op die manier voorkom je ziekten en verminder je het slechte cholesterol (LDL). Je houdt ook de bloedsuikerspiegel onder controle. Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel en verschaffen ze het lichaam belangrijke vitaminen en mineralen.

De groene groenten waarmee we groene smoothies maken, zijn ook de beste keuze voor de ontgifting van de lever.

Vele smoothies zijn een combinatie van de volmaakte eigenschappen om een groot aantal ziekten te verlichten, onder andere leverproblemen. Ze maken je lichaam veel gezonder.

Hoeveel appels eet jij per dag?

We bevelen aan elke dag vóór het ontbijt een groene appel te eten.

Ze zijn de beste keuze om de bloedsuikerspiegel te sturen en hebben diverse andere positieve effecten. Zo worden ze vaak aanbevolen om de lever te zuiveren. Dat komt omdat ze een verbazingwekkende hoeveelheid antioxidanten bezitten.

Appels bevatten ook appelzuur. Dit bestanddeel helpt om lever- en nierstenen te voorkomen.

Ingrediënten

 • 1 in kwartjes gesneden appel
 • 2 selderijstengels
 • 3 koppen water (750 ml)

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten in een blender. Verwerk alles daarna gedurende drie minuten.
 • Drink na elke maaltijd een glas van deze heerlijke smoothie.

We geven je nog één speciaal advies. Tijdens deze ontgifting van de lever moet je junkfood vermijden. Je mag ook gedurende één week geen erg vette voedingsmiddelen eten en geen alcoholische dranken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Klein, A. V., & Kiat, H. (2015). Detox diets for toxin elimination and weight management: A critical review of the evidence. Journal of Human Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1111/jhn.12286
 • Ishibashi, H., Nakamura, M., Komori, A., Migita, K., & Shimoda, S. (2009). Liver architecture, cell function, and disease. Seminars in Immunopathology. https://doi.org/10.1007/s00281-009-0155-6
 • Jakovljevic, V., Raskovic, A., Popovic, M., & Sabo, J. (2002). The effect of celery and parsley juices on pharmacodynamic activity of drugs involving cytochrome P450 in their metabolism. European Journal of Drug Metabolism and Pharmacokinetics. https://doi.org/10.1007/BF03190450

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.