Puistjes en mee-eters bestrijden op natuurlijke wijze

Puistjes en mee-eters ontstaan als gevolg van blootstelling aan luchtvervuiling en een onjuiste verzorging van de huid. Reinig je huid daarom zowel in de ochtend als in de avond grondig.
Puistjes en mee-eters bestrijden op natuurlijke wijze

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Puistjes en mee-eters bezorgen zowel tieners als volwassenen veel kopzorgen. Hoewel ze namelijk geen risico vormen voor de gezondheid, zijn ze wel een esthetisch probleem.

Zowel puistjes als mee-eters kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende factoren, zoals bacteriën, blootstelling aan luchtvervuiling, hormonale veranderingen, gebruik van foute make-up, slechte hygiëne en een vettige huid.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel middelen beschikbaar die kunnen helpen deze huidproblemen te behandelen. Hierdoor zal de huid zachter, gladder en minder vettig zijn.

We weten dat er veel soorten medicijnen en producten op de markt zijn die beloven puistjes en mee-eters te doen laten verdwijnen. Deze middelen zijn vaak erg duur en komen hun beloftes vrijwel nooit na.

Daarom bespreken we vandaag een speciaal reinigingsritueel en een aantal behandelingen die je thuis kunt uitvoeren. Zo kun je op een voordeligere en gezondere manier de strijd aangaan met die vervelende puistjes en mee-eters.

Natuurlijk is het belangrijk te onthouden dat je voor het behalen van de beste resultaten consistent moet zijn met deze behandelingen. 

Reinigingsroutine om puistjes en mee-eters te bestrijden

Mee-eters en puistjes behandelen

Reinig je huid twee keer per dag

Blootstelling aan gifstoffen en milieuvervuiling kan zonder dat we het doorhebben de huid vervuilen. Als gevolg krijgen we steeds vaker last van puistjes en mee-eters.

Daarom is het verstandig om zowel ’s ochtends als ’s avonds je gezicht goed te wassen en ervoor te zorgen dat je alle make-up, bacteriën, viezigheid en overtollige olie goed verwijdert.

Gebruik een natuurlijke tonic

Toverhazelaar is misschien wel de beste vervanging voor industriële tonics. Dit natuurlijke product heeft een stimulerende en samentrekkende werking op de huid, wat helpt om de afscheiding van talg te reguleren en puistjes en mee-eters uit te drogen. Gebruik toverhazelaar dagelijks om de huid schoon en glad te houden.

Gebruik stoom

Door de huid te stomen gaan de poriën open, waardoor onzuiverheden uit de huid worden getrokken. Dit zorgt voor een diepe reiniging van de huid. Vul een kom of diep bord met kokend water, doe een handdoek over het hoofd om de stoom binnen te houden en ga met je gezicht boven het kokende water hangen.

Je kunt je gezicht twee à drie keer per week stomen. Stoom je huid niet als je last hebt van couperose of rosacea.

Exfolieer de huid

Exfoliëren is een stap die je niet kunt overslaan als je puistjes en mee-eters wilt bestrijden en de huid goed schoon wilt houden. Wanneer je de huid exfolieert, verwijder je namelijk dode huidcellen en viezigheid die de schoonheid van de huid kunnen aantasten.

Om zelf thuis een goede exfoliant te maken, kun je wat havermout mengen met een beetje honing en hiermee de huid masseren door ronde bewegingen te maken.

Natuurlijke middelen tegen puistjes en mee-eters

Masker van ei en citroen

Masker van ei tegen puistjes en mee-eters

Dit krachtige masker kan door zijn bestanddelen erg behulpzaam zijn bij het bestrijden van puistjes en mee-eters. Citroen is namelijk een vrucht die een natuurlijke samentrekkende werking heeft, de huid zuivert en bacteriën doodt enei helpt overtollig talg van de huid te verwijderen en maakt de huid glad.

Ingrediënten:

 • het wit van een ei
 • een paar druppels citroensap

Instructies

 • Meng de ingrediënten met elkaar en breng het mengsel aan op het gezicht.
 • Laat 20 minuten zitten en spoel vervolgens af met warm water.
 • Gebruik dit masker minstens twee keer per week.

Masker van aardbeien

Aardbeien zijn niet alleen heerlijk om te eten, ze zijn ook erg behulpzaam bij het bestrijden van mee-eters en overtollig talg op het huidoppervlak. 

Ingrediënten

 • 5 aardbeien
 • het wit van een ei
 • 1 eetlepel honing

Instucties

 • Klop alle ingrediënten op tot ze samen een pasta vormen.
 • Zorg ervoor dat de huid goed schoon is en breng het masker aan op het gezicht.
 • Laat 20 minuten zitten en spoel dan af met warm water.

Masker van yoghurt en citroen

Masker van Yoghurt

Combineer yoghurt met citroen en je hebt een heerlijk natuurlijk masker, dat de huid grondig zal reinigen en dat mee-eters en overtollig talg op het huidoppervlak zal tegengaan. 

Ingrediënten

 • 2 eetlepels gewone yoghurt
 • een halve eetlepel citroensap

Instructies

 • Meng de ingrediënten met elkaar.
 • Breng de pasta aan op het gezicht en laat het 20 minuten zitten.
 • Spoel het masker na 20 minuten af met warm water.
 • Gebruik dit masker één keer per week

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.