Probeer deze spectaculaire salade van kikkererwten, mango en granaatappel

Op zoek naar een heerlijk en gezond recept voor het avondeten vanavond? Zoek niet verder dan deze fantastische salade van kikkererwten, mango en granaatappel!
Probeer deze spectaculaire salade van kikkererwten, mango en granaatappel
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 03 april, 2022

Zeg nee tegen het eten van fastfood en ultrabewerkte maaltijden die veel vetten bevatten en moeilijk te verteren zijn. Zet in plaats daarvan deze salade van kikkererwten, mango en granaatappel op tafel om je beter te voelen.

Hier is een lekker diner-idee: een salade met kikkererwten, mango en granaatappel. Dit is een spectaculaire combinatie van intense smaken en uitzonderlijke gezondheidsvoordelen die samenkomen tot een geweldige maaltijd. Klinkt deze salade appetijtelijk en wil je hem proberen, dan geven we je hieronder alle informatie die je erover moet weten.

Salade van kikkererwten, mango en granaatappel: gezondheid en welzijn

Bij het woord “salade” denken we onmiddellijk aan een kom sla en tomaten, die ongetwijfeld saai kan zijn. Het is de moeite waard om te bedenken dat weinig gerechten zo gevarieerd en fantasierijk kunnen zijn als saladesJe kunt er bijna elk ingrediënt in doen!

Dat gezegd hebbende, moeten we op zoek naar salades die zowel lekker als gezond zijn. Daarom wordt dit eenvoudige recept dat kikkererwten, mango en granaatappel bevat, een optie die zowel je cardiovasculaire gezondheid als je figuur zullen waarderen. Het houdt je vol, helpt bij de spijsvertering en gewichtsverlies, en voorziet je lichaam van belangrijke voedingsstoffen.

Kikkererwten: energiegevend en afslankend

Kikkererwten

Dit zal je misschien verbazen. Kunnen kikkererwten ons echt helpen afvallen? Het antwoord is “ja.”

Het probleem is dat kikkererwten meestal altijd gecombineerd werden met voedingsmiddelen die te calorierijk of te vet zijn, zoals vlees en zuivel.

 • De gerechten van onze grootmoeder zijn lekker, maar enigszins gevaarlijk voor ons cholesterol. Maar kikkererwten, vergezeld van granaatappels en mango’s, kunnen zeker iets fantastisch zijn.
 • Kikkererwten bevatten veel vezels, die ons helpen de vetten in ons lichaam kwijt te raken. Zo kunnen we constipatie tegengaan en gifstoffen elimineren.
 • Ook bevatten deze heerlijke peulvruchten lecithine. Dit is een organische stof die ons helpt vetten te emulgeren, waardoor ze minder weerstand hebben en gemakkelijker te verbranden zijn.

Granaatappels: gezond voor je hart

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van de term “punicalagine” gehoord. Dit woord verwijst naar een zeer krachtige fenolische verbinding met een hoge antioxidantwaarde.

 • In feite heeft granaatappel meer antioxidanten dan wijn of groene thee.
 • Ook is granaatappel een vrucht met ontstekingsremmende en zelfs antibacteriële eigenschappen. Daarom zorgt het voor onze maag- en darmgezondheid.
 • Een ander interessant feit over granaatappels is dat ze een voedingsmiddel zijn dat ons hart verzorgt.
 • Deze heerlijke juweeltjes bevorderen de bloedsomloop, zorgen voor de elasticiteit van de slagaders en verminderen het slechte of LDL cholesterol.

Mango: de vrucht die altijd van pas komt

Mango doet het altijd goed in maaltijden. Je kunt hem combineren met vlees, verwerken in soepen, in spectaculaire desserts en natuurlijk in salades.

Sommigen noemen hem de koning der vruchten vanwege zijn onvergetelijke smaak en ongelooflijke gezondheidsvoordelen die hem bijna onmisbaar maken in ons dieet. Hier zijn enkele voorbeelden van al zijn voordelen:

 • Mango’s helpen het cholesterolgehalte te verlagen: ze bereiken dit dankzij hun hoge gehalte aan vezels, pectine en vitamine C.
 • Mango’s alkaliseren ons lichaam. Ze doen dat dankzij wijnsteenzuur, appelzuur en hun kleine sporen citroenzuur.

Hoe maak je deze salade van kikkererwten, mango en granaatappel

Een salade in een kom

Ingrediënten

 • 1 kop gekookte kikkererwten (220 g)
 • ½ kopje mango (100 g)
 • ½ kopje granaatappelpitten (100 g)
 • 5 eetlepels citroensap (50 ml)
 • ⅔ kopje gehakte bieslook (50 g)
 • 1 fijngehakt teentje knoflook
 • 1 theelepel verse gember, geschild en fijngehakt (5 g)

Methode

Als de kikkererwten al gekookt zijn dan hoef je ze bij de bereiding van deze salade niet te koken. Je hebt alleen een goede kom nodig waar je beetje bij beetje alle ingrediënten aan toevoegt.

 • Doe eerst de gember, de fijngehakte knoflook, de fijngehakte bieslook en het citroensap in de kom. Dit zal de dressing voor de salade vormen.
 • Als ze goed gemengd zijn, voeg je de kikkererwten, granaatappels en mango toe.
  Meng de ingrediënten met een lepel of saladetang door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.

Waar wacht je nog op! Maak deze salade vandaag nog klaar en zorg voor je gezondheid.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344.
 • Christodoulides S, Dimidi E, Fragkos KC, Farmer AD, Whelan K, Scott SM. Systematic review with meta-analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther. 2016 Jul;44(2):103-16.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.