Deze plant vernieuwt je lever

22 oktober 2015
Desmodium heeft de mogelijkheid om enzymniveaus in de lever te normaliseren en glad spierweefsel te laten ontspannen om zo vernieuwing te ondersteunen.

De naam is een beetje moeilijk uit te spreken, maar de eigenschappen zijn echt wonderbaarlijk. De plant heet desmodium adscendens en groeit onder de palmen in de vochtige gebieden van Afrika. Maak kennis met de plant die je lever zal vernieuwen en herstellen in het volgende artikel.

Meer informatie over de functie van de lever

Vóór de bespreking van deze ongelooflijke, leververnieuwende plant, willen we het eerst hebben over de lever en zijn functies. De lever werkt non-stop om je gezond en in leven te houden. Hij brengt balans in het lichaam en reinigt het van giftige stoffen. Hij synthetiseert eiwitten en filtert schadelijke stoffen die zijn opgenomen via eten en drinken.

De lever is het grootste en meest complexe inwendige orgaan van het menselijk lichaam. Het heeft meer dan 500 functies in combinatie met de galblaas: hij is verantwoordelijk voor het reguleren van de stofwisseling, het absorberen van vitaminen, hormonale regulatie en nog veel meer.

Lever en Buik

De lever heeft de macht om zichzelf te vernieuwen als hij de juiste bouwstenen heeft. De lever kan zo bijvoorbeeld teruggroeien nadat hij gedeeltelijk is verwijderd als gevolg van ziekte of letsel. Om dit te laten gebeuren moet ten minste 25% van de lever gezond zijn.

Voorts is hij uiterst gevoelig en degenereert sneller dan enig ander orgaan. Het consumeren van alcohol of te veel vet, evenals bepaalde ziekten of metabole stoornissen, kan de lever in slechte staat brengen en zo kan hij niet in staat om zijn ‘full-time baan’ te voeren.

Desmodium adscendens: de magische plant voor de lever

Kruidengeneeskunde biedt vele natuurlijke remedies voor het verbeteren van de leverfunctie, zoals mariadistel, paardebloem, zwarte radijs en wilde artisjok. Echter, desmodium adscendens is echt krachtig en absoluut geweldig.

Infusie voor de Lever

De soort groeit in Afrika en heeft heldergroene bladeren met kruipende stengels die omhoog kronkelen langs kokos- of palmbomen. Ze produceren lichtpaarse bloemen, waaruit vruchten ontstaan die tot 26 cm groot zijn. Ze worden soms ook “Amor seco” genoemd.

De plant wordt al eeuwenlang gebruikt in landen als Senegal, de Ivoorkust en Congo. In Ghana bijvoorbeeld, wordt hij gebruikt in natuurlijke geneeskunde zoals behandelingen voor astma, dysenterie, constipatie en buikkrampen. Hij werd in 1960 ontdekt door de moderne geneeskunde, door twee Franse artsen die humanitair werk in de regio aan het verrichten waren.

Hij wordt gebruikt bij patiënten met hepatitis, die in een kwestie van een paar weken hiervan genezen. Plaatselijke genezers weten veel over deze plant en er zijn meerdere monsters genomen die een laboratoriumanalyse hebben ondergaan. De resultaten toonden aan dat desmodium adscendens alkaloïden, saponinen, flavonoïden en anthocyanen bevat, die allemaal gunstig zijn voor de gezondheid.

Klinische studies die uitgevoerd zijn in Engeland, Frankrijk, Canada wezen uit dat men niet alleen ziekten aan de lever kon behandelen, maar ook de lever kan beschermen tijdens langdurige of intense behandelingen, zoals chemotherapie of patiënten met een allergie. Desmodium bevat ook de mogelijkheid om enzymniveaus te normaliseren in de lever en glad spierweefsel te ontspannen. Bovendien werkt het als een brochodilator en bevat eigenschappen van antihistamine.

Kopje Drinken voor de Lever

Deze krachtige plant is een uitstekende natuurlijke remedie voor vele leverkwalen die veroorzaakt worden door virussen, chemicaliën en bedwelmende middelen zoals alcohol of drugs. En alsof dat nog niet genoeg is, helpt het ook om het immuunsysteem in perfecte staat te houden, waardoor het ideaal is voor patiënten met ziekten zoals HIV.

Desmodium adscendens is een effectieve behandeling van de symptomen van hepatitis (geelzucht, hoofdpijn, vermoeidheid, verlies van eetlust), die al verdwijnen na een paar dagen. Het traditionele gebruik van deze plant bij de behandeling van epilepsie heeft ook de aandacht getrokken van de onderzoekers.

Hoe gebruik je desmodium adscendens om je lever te vernieuwen

Deze verbazingwekkende plant kan worden gevonden in natuurwinkels en gezondheidswinkels als een gedroogde plant, extract, tinctuur, evenals in capsulevorm. Om het vernieuwende vermogen te verhogen, kan het worden gecombineerd met andere medicinale planten, zoals rozemarijn of melkdistel.

Hoewel er geen gevallen van overdosering met desmodium zijn geweest, moet worden opgemerkt dat de plant laxerende eigenschappen bezit.

Als je lijdt aan een leverziekte, moet je 6-10 gram van de gedroogde plant gebruiken in één liter water. De behandeling moet gedurende 2-4 weken aanhouden om acute problemen te verhelpen en 6-8 weken voor chronische gevallen.

Wie pillen heeft genomen die de lever hebben beschadigd voor aandoeningen zoals nagelschimmel of als deel van een behandeling, kan het beste dagelijks een infusie van desmodium drinken, zowel tijdens als na de behandeling. De juiste dosering is 6 gram per liter water.

Als je wilt profiteren van deze wonderplant om je lever te revitaliseren en reinigen, vooral als je al een diagnose van leververvetting hebt gehad, neem dan 10 gram per dag gedurende 1-3 maanden. Mensen met allergieën moeten 5 gram per dag te nemen, als een thee.

Bekijk Ook