Overheerlijk recept voor hot wings

Lees dit artikel voor een overheerlijk recept voor hot wings en enkele handige tips om ervan te genieten wanneer je maar wilt. 
Overheerlijk recept voor hot wings
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 25 augustus, 2022

Er zijn een paar ingrediënten die de hoofdrol spelen in een hele hoop gerechten. Zonder deze ingrediënten zou het vrijwel onmogelijk zijn om zulke heerlijke maaltijden te bereiden. Als het op kip aankomt, is dit heerlijke recept voor hot wings zonder twijfel meer dan alleen een maaltijd. Blijf lezen om erachter te komen waarom.

Waarschijnlijk kun je je de eerste keer dat je hot wings at nog zeer goed herinneren. Je kunt ze in veel eettentjes bestellen, en ze zijn een heerlijke snack tijdens een voetbalwedstrijd of een zondagmiddag-film. Bovendien is het niet moeilijk om een reclame te bedenken voor hot wings die in het verleden je eetlust heeft aangewakkerd.

Zonder twijfel combineert een goed recept het plezier van koken met het genot van het eten van heerlijke gerechten die je alleen met de beste specerijen in elkaar kunt zetten. Vergeet namelijk niet, naast het pittige van sommige pepertjes, komt de sensatie van gekruid eten voornamelijk voort uit de combinatie specerijen.

Laten we het dan nu eens gaan hebben over je gezondheid. Ja, het is goed om na te denken over wat je in je lichaam stopt. Pittig eten krijgt heel wat kritiek te verduren en natuurlijk kan het in sommige gevallen negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.

Maak je daar in dit geval echter geen zorgen over. Zorg er gewoon voor dat je goed let op de kwaliteit van de dingen die je eet en de grootte van je porties. Het is niet de bedoeling dat je de mogelijke consequenties van het eten van pittig voedsel negeert, maar je hoeft er ook niet te negatief tegenover te staan.

Als je bijvoorbeeld last hebt van maagproblemen, is het natuurlijk verstandig om dingen die maagpijn kunnen veroorzaken te vermijden. Hetzelfde geldt voor het experimenteren met een verscheidenheid aan smaken. Op zichzelf is dit in principe niet schadelijk. Het gaat echter om hoe vaak je het doet en hoeveel je ervan eet.

Als je echter wel een keertje zin hebt om achter het aanrecht te gaan staan om overheerlijke hot wings voor jezelf te maken, let dan goed op de instructies die we in dit artikel geven. Je zult zien dat je hot wings best op een gezonde manier kunt maken, zonder de smaak van het originele recept te hoeven missen.

Hoe je zelf hot wings kunt maken

Zelf hot wings maken

Heb je weleens nagedacht over het verhaal achter sommige van je favoriete gerechten? Het is namelijk volkomen normaal om nieuwsgierig te zijn. Als het gaat om hot wings, is de herkomst echter niet helemaal duidelijk. Men denkt dat het recept afkomstig is uit Buffalo, New York. In het begin stond dit gerecht dan ook voornamelijk bekend als ‘Buffalo Wings’.

Nadat een chef zag dat de hot wings niet werden opgegeten en zich alsmaar bleven opstapelen, besloot ze een recept te maken dat niet de kip zelf zou omvatten, maar eerder de saus en de manier waarop deze werd bereid.

Teresa Bellissimo combineerde de specerijen met wat peterselie, dressing en plantaardige olie om ze samen te bakken. Het resultaat was een groot succes! Dit is weer zo’n voorbeeld dat laat zien dat creativiteit onmisbaar is als het gaat om koken.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel kerriepoeder (25 g)
 • 1½ kopjes boter (125 g)
 • 1 kilo kippenvleugeltjes
 • 6 eetlepels tabascosaus (240 ml)
 • 3 kopjes tomatenpuree (360 ml)
 • 1 eetlepel cayennepeper (25 g)
 • 1 eetlepel chilipoeder (25 g)

Misschien ook interessant: Waar zijn kipnuggets echt van gemaakt?

Bereiding

 • Verwijder eerst het vel van de kippenvleugels. Probeer dit te doen op een manier waarbij er zoveel mogelijk vlees op het bot achterblijft.
 • Verwarm vervolgens de oven voor op 190º C .
 • Zet de kippenvleugels daarna, zonder er iets mee te doen, vijftien minuten in de oven totdat ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben. Houd er rekening mee dat het het doel is om de oven te gebruiken in plaats van ze te braden in een koekenpan.
 • Pak er vervolgens een middelgrote kom bij en begin met het bereiden van de hete saus.
 • Hiervoor gebruik je de boter, tabascosaus, chilipoeder, cayennepeper en kerriepoeder.
 • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Proef de saus af en toe eens om ervoor te zorgen dat deze niet te zout op te pittig wordt. Probeer de smaak zo evenwichtig mogelijk te houden.
 • Wanneer de kippenvleugels gaar zijn, doop je ze in de hete saus en zorg je ervoor dat ze goed met de saus doordrenkt zijn.
 • Zet alle kippenvleugels, nu bedekt met hete saus, vervolgens nog eens vijftien minuten in de oven. Wanneer de tijd om is, haal je ze eruit en … genieten maar!

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Tapsell, L. C., Hemphill, I., Cobiac, L., Patch, C. S., Sullivan, D. R., Fenech, M., … Inge, K. E. (2006). Health benefits of herbs and spices: the past, the present, the future. The Medical Journal of Australia.
 • Peter, K. V. (2006). Handbook of Herbs and SpicesHandbook of Herbs and Spices (Vol. 3, pp. 1–537). Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1533/9781845691717
 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.