Activeer je metabolisme met deze pittige thee!

Pikante voeding helpt om ons metabolisme te activeren en gewicht te verliezen. Als je niet gewoon bent pittige voedingsmiddelen te gebruiken, begin ze dan stap voor stap toe te voegen aan je dagelijkse voeding.
Activeer je metabolisme met deze pittige thee!
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 08 april, 2018

Wil je graag je metabolisme stimuleren? Dat kan met een speciale pittige thee.

Vele mensen willen gewicht verliezen. Maar vaak lukt het hen niet, ook al eten ze weinig. Dat komt omdat hun metabolisme te traag werkt. Het gevolg is dat dit de hoeveelheid energie laat dalen die ze verbruiken.

In dit artikel stellen we je een geneeskrachtige thee voor die verwarmende eigenschappen bezit. Mensen die gevoelig zijn voor kou of die een paar kilo’s willen verliezen, zullen van de voordelen van deze thee kunnen profiteren. Het gewichtsverlies zal ook gemakkelijker gaan. (Dit betekent dat je geen dieet hoeft te volgen, geen opofferingen hoeft te doen of honger te lijden.)

Waarom slaag ik er niet in om gewicht te verliezen?

Vele factoren beïnvloeden je gewicht. Het is onder andere erfelijk bepaald. Maar natuurlijk spelen ook je voedingsgewoonten een rol.

Er kan echter ook sprake zijn van emotionele en hormonale aspecten die het moeilijker maken om gewicht te verliezen. Je doet enorme inspanningen, volgt een dieet en beweegt meer. Maar toch behaal je geen resultaten.

In vele gevallen is de mogelijke oorzaak dat je een te traag metabolisme hebt. Het gevolg is dan dat je erg weinig calorieën verbrandt.

Daarom is het belangrijk om het op een natuurlijke manier te activeren. Hier kan deze verwarmende geneeskrachtige thee een goed hulpmiddel zijn.

Bovendien is deze pittige thee erg goed voor mensen die gevoelig zijn voor kou. Want het zal je onmiddellijk opwarmen!

Metabolisme

Metabolisme

Het metabolisme is een geheel van lichamelijke en chemische processen. Het vindt plaats op het niveau van de cellen. Door middel van deze processen wordt je voeding omgezet in energie.

Die energie gebruik je niet alleen om te bewegen. Want inwendig voert het lichaam ook je vitale functies uit. De spijsvertering en je ademhaling zijn enkele van deze taken.

Wanneer je metabolisme niet juist werkt en werkt het langzamer dan normaal dan verandert er iets. Je verbruikt minder energie. Het resultaat is dan dat je de neiging hebt om aan te komen in gewicht.

Maar als je je metabolisme activeert, dan is het mogelijk dat die kilo’s er niet meer zo gemakkelijk bij zullen komen.

Met deze geneeskrachtige thee kan je je metabolisme activeren op een natuurlijke manier. Tegelijkertijd zal het sneller gaan werken. Je zal verschillende effecten merken: je lichaamstemperatuur verhoogt en met dezelfde inspanning verbruik je meer calorieën.

Pittige thee waarmee je calorieën verbrandt

Gember

Gember

Deze exotische wortel heeft een pittige smaak. Maar het zorgt ook voor een verfrissende warmte in je lichaam en zorgt ervoor dat je meer zweet. Dit is een erg nuttige manier om vocht en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Het is bovendien een uitstekende remedie om je spijsvertering te verbeteren en om de gezondheid van de vrouw te verzorgen.

Ceylon-kaneel

Deze kaneelsoort is een erg heilzaam specerij om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het verbetert ook de vertering en stimuleert het metabolisme. Als gevolg van deze effecten zal je gewicht verliezen.

Cayennepeper

Cayennepeper

Laat je door deze specerij niet afschrikken. Als je het nog niet kent of gebruikt, dan kun je het ‘t beste geleidelijk toevoegen aan je dagelijkse voeding.

Op die manier kan je lichaam beetje bij beetje wennen aan pikante voedingsmiddelen zoals cayennepeper. Bovendien zal dit ingrediënt je lichaamsfuncties in evenwicht houden.

Zwarte peper

Zwarte peper is een zachter specerij dan cayennepeper. Je kan het combineren met kurkuma. Deze specerijen samen bezitten geweldige vermogens. Ze werken ontstekingsremmend, verlichten pijn en remmen tumoren af.

Kurkuma

Kurkuma voor je metabolisme

Dit specerij heeft vele gezonde effecten. Eigenlijk zou je het elke dag moeten eten. Voeg kurkuma toe aan je gerechten, desserts en drankjes.

Citroenschil

In de schil van een citroen zitten veel meer voedingsstoffen dan in het vruchtvlees. Dat is dus een goede reden om het altijd toe te voegen aan sappen, smoothies, salades, enzovoort.

Als je de schil wilt bewaren, doe dit dan door het in te vriezen. Op die manier kan je telkens een stukje gebruiken.

Het is wel belangrijk dat je biologische citroenen gebruikt. Want bij niet-biologische citroenen is de schil aangetast door pesticiden, was en allerlei soorten schadelijke chemische toevoegingen.

Hoe maak je deze pittige thee?

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 theelepel gember in poedervorm of een grote schijf verse gember
 • 1 theelepel Ceylon-kaneel in poeder of een stokje
 • een snuifje cayennepeper
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel kurkumapoeder
 • 1 schil van een biologische citroen
 • 4 koppen water

Hoe maak je deze pittige thee?

 • Doe eerst het water in een pan en breng het aan de kook.
 • Voeg dan de citroenschil toe. Laat het vervolgens vijf tot tien minuten koken.
 • Daarna zet je het vuur af en voeg je alle specerijen toe.
 • Daarna bedek je de pan met een deksel en laat je de thee tien minuten trekken.
 • Nu kan je het zeven. Laat het dan wat afkoelen voordat je het opdrinkt.
 • Als je wil kan je het wat zoeter maken met rietsuiker, honing of stevia.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Taghizadeh M., Farzin N., Taheri S., Mahlouji M., et al., The effect of dietary supplements containing green tea, capsaicin and ginger extracts on weight loss and metabolic profiles in overweight women: a randomized double blind placebo controlled clinical trial. Ann Nutr Metab, 2017. 70 (4): 277-285.
 • Varghese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.