Kaneel en stevia om de bloedsuiker te reguleren

28 juli 2017
Verlang jij naar zoetigheid? Zou jij je bloedsuikerniveau willen reguleren? Zowel kaneel als stevia hebben speciale kenmerken die helpen bij het stabiliseren van je bloedsuikerniveau. Je kunt dit gezonde effect nog meer verbeteren door de twee met elkaar te combineren in dit geweldige huismiddel.

Krijg jij vaak plotselinge trek in zoetigheid? Heb je last van hongeraanvallen? Moet je je bloedsuiker in de gaten houden? Wil je hulp bij het voorkomen van diabetes? Als je geen significante stoornis hebt, maar je wel je bloedsuikerspiegel wil reguleren zonder dat je medicijnen nodig hebt, adviseren wij deze effectieve natuurlijke oplossing.

Hier zullen we het hebben over hoe kaneel en stevia in theevorm je kunnen helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen in de toekomst.

Kaneel

Kaneel

Kaneel is een geurig kruid dat uit het schors van de kaneelboom wordt geëxtraheerd. Het heeft veel voordelen voor de gezondheid, waaronder:

 • Spijsverteringsvordelen, antibiotica en ontstekingsremmende krachten.
 • Het is ook een krachtige natuurlijke stimulant die je energie en warmte geeft en je libido verbetert, zonder je zenuwstelsel te veranderen en nervositeit te veroorzaken.

Zoals we in dit artikel zullen benadrukken, is kaneel ook een uitstekend middel om de bloedsuiker te reguleren. Het is zelfs een natuurlijke behandeling om type 2 diabetes te voorkomen en te beheersen.

Wij adviseren de Ceylonkaneel, als dat mogelijk is, omdat deze niet alleen zoeter en delicater is dan de cassiavariant, maar waarschijnlijk ook meer medicinale eigenschappen heeft. In poedervorm zijn ze moeilijk te onderscheiden, dus probeer er een te kopen die het label Cinnamomum zeylanicum of Cinnamomum verum heeft.

Lees dit artikel: Waarom kaneel handig is bij het tuinieren  

Stevia

Stevia

Stevia is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Paraguay, die nu bekend is als de natuurlijkste en gezondste zoetstof.

Bovendien kun je het gemakkelijk thuis kweken of het gedroogde blad of extract kopen, afhankelijk van hoe je van plan bent om het te gebruiken.

Stevia, dat helpt bij het reguleren van het bloedsuiker, valt op vanwege de volgende redenen:

 • Het is een mild hypotensief middel en ideaal voor mensen met een hoger dan normale bloeddruk of die eens in de zoveel tijd pieken krijgen.
 • Het bevat zeven keer zoveel antioxidanten dan groene thee.
 • Het is een mild diuretisch middel.
 • Het is een zuurremmend middel en verbetert de spijsvertering.
 • Het geneest en desinfecteert wonden en brandwonden.
 • Het verbetert het tandglazuur en voorkomt gaatjes. Natuurlijke tandpasta’s nemen het steeds vaker op als een van hun ingrediënten.

Middel om bloedsuiker te reguleren

Om het grootste voordeel uit deze ingrediënten te halen, kun je deze heerlijke thee maken.

Ingrediënten

 • 6 gram Ceylonkaneel in poedervorm
 • 10 gram gedroogde steviabladeren
 • 600 ml water

Bereiding

 • Breng water aan de kook en haal het van het vuur zodra het begint te koken.
 • Voeg de geneeskrachtige planten toe en laat het met de deksel op de pan tien minuten trekken.
 • Zeef het mengsel en je thee is klaar!

Vergeet niet: Het behandelen van diabetes met stevia en kaneel

Meer advies

Om dit middel nog effectiever te maken, kun je de volgende richtlijnen volgen:

 1. Voeg kaneel toe aan andere recepten: cake, pudding, ijs, koekjes, stoofvlees enzovoort.
 2. Maak toetjes zoeter met stevia in plaats van suiker voor hetzelfde resultaat.
  Er zijn twee soorten stevia: pure stevia, dat donker is en een beetje op drop lijkt qua smaak, en verfijnde stevia, dat helder is en smaakloos. Maar zelfs verfijnde stevia is beter dan suiker of andere zoetstoffen.

Denk er altijd aan om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan oplosbare vezels (fruit, groenten, bonen, volkoren). Dit soort vezels vertraagt de absorptie van koolhydraten, wat de reactie van insuline vertraagt en de toename van de glucose na het eten vermindert.

Bepaalde voedingsmiddelen zoals erwten, waterkers, tarwekiem en biergist helpen ook bij het reguleren van het suikergehalte.

Drink veel water, los van de maaltijden: minstens 7 kopjes per dag.

Eet meerdere kleine maaltijden per dag, tussen de 3 en 5, om het suikerniveau constant te houden. Vermijd grote maaltijden en doe niet te lang zonder te eten.

Volg deze tips op en geniet van dit geweldige natuurlijke middel en je bent op weg naar een betere bloedsuikerspiegel!

Bekijk Ook