Vijf ontwerpen voor een origineel nachtkastje

Je kunt bijna alles wat je thuis hebt liggen gebruiken om een zeer innovatief nachtkastje te maken. Bekijk deze aanbevelingen en kies het idee dat het beste bij jouw stijl past.
Vijf ontwerpen voor een origineel nachtkastje

Laatste update: 07 juli, 2018

Ook al gebruiken we ons nachtkastje elke dag, het is een meubelstuk waar we meestal geen seconde over na denken. Neem afscheid van je saaie slaapkamer met deze ontwerpen voor zeer originele nachtkastjes!

Nachtkastjes zijn niet alleen de plek waar we onze wekkers, mobiele telefoons en fotolijsten bewaren. Ze zijn ook een belangrijk onderdeel van een slaapkamer, een meubelstuk dat typisch is voor deze ruimte. Als je besluit om het nachtkastje te maken waar je altijd al van gedroomd hebt, kun je je slaapkamer drastisch veranderen.

Vijf ontwerpen voor een origineel nachtkastje

Een nachtkastje gemaakt van gerecyclede dozen

Nachtkastjes van dozen

Het beste aan dit idee is dat het echt makkelijk en zeer goedkoop is. Je kunt ongebruikte dozen vinden bij elke groenteboer of supermarkt en die kun je gratis meenemen.

Eenmaal thuis kun je ze in elke gewenste kleur schilderen en er zelfs elk ontwerp op tekenen, zoals bloemen of Chinese karakters.

Als je liever iets meer verfijnds wilt, is een andere optie is om gewoon de dozen te kopen in de kleur die je wilt en ze vervolgens opnieuw te vormen om een nachtkastje te maken.

Wat je voorkeur ook is, het is een zeer aanpasbaar alternatief dat er geweldig uitziet in elke omgeving. Zorg ervoor dat je het probeert.

Nachtkastjes gemaakt van boomstammen

Dit is een perfect idee voor degenen die houden van de natuur en goedkope ontwerpen. Het bestaat uit het gebruiken van boomstammen om een nachtkastje te maken.

Hoewel het misschien te rustiek of zelfs vies klinkt, blijf toch lezen, want deze nachtkastjes zien er prachtig uit.

Eerst moet je een cilindrisch gevormde boomstam kopen of vinden met een recht oppervlak, die niet te hoog is en aan je behoeften voldoet. Velen kiezen voor een volledige vernislaag op de boomstronken, anderen geven er de voorkeur aan de zijkanten glad te maken om splinters te verwijderen en alleen de oppervlakken te lakken.

Aan de andere kant, sommige mensen kiezen ervoor om ze niet glad te maken om het nachtkastje er rustieker uit te laten zien. De meeste mensen kiezen er echter voor om ze glad te schuren om mooiere nachtkastjes te krijgen.

Hier zijn enkele andere suggesties:

  • Je kunt wieltjes toevoegen om ze functioneler te maken, zodat je ze in je kamer kunt verplaatsen.
  • Het is ook een leuk idee om ze wit te schilderen om bij de lakens en de gordijnen te laten passen.
  • Je kunt meerdere boomstammen gebruiken om meerdere nachtkastjes te maken.

Nachtkastjes gemaakt van stoelen en ladders

Tafel en stoelen

We durven te wedden dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Als je een stoel hebt die je niet meer gebruikt of een oude ladder, is dit een geweldige manier om ze opnieuw te gebruiken. Het blijkt dat dit twee fantastische items zijn waar je zeer originele nachtkastjes van kunt maken.

Hoe maak je ze:

De stoelen moeten van hout zijn zodat je ze kunt bewerken. Het voordeel is dat je ze niet alleen zeer innovatief kunt gebruiken, maar ook kunt gebruiken om dingen aan de rug op te hangen. Tip: gebruik een laag vernis en probeer ze te laten matchen met je vloer, bed of meubel.

Nu gaan we uitleggen hoe we van een ladder een nachtkastje kunnen maken. Het is eigenlijk heel makkelijk. Net als bij stoelen moet je ze eerst bewerken. Dit zal grotendeels afhangen van hoe je ze kunt matchen met de inrichting van je slaapkamer.

Let op! Als je ze opknapt, betekent dat niet dat ze hun vintage uiterlijk kwijt hoeven te raken. Dat is de essentie van dit meubel. Plaats planken op de treden om de capaciteit uit te breiden. Je moet ook klassieke decoraties toevoegen om je nachtkastje een ouderwets tintje te geven. Als je moderne dingen toevoegt, ziet het er waarschijnlijk vreemd uit in je slaapkamer.

Nachtkastjes gemaakt van laden

Heb je nog ergens een oud dressoir staan? Bewaar de laden om een zeer verfijnd nachtkastje te maken. Je kunt ze op hun zij leggen en in het midden hout gebruiken om wat planken te maken.

Als het een wat smallere lade is, kun je hem aan een andere lade vastmaken om een breder nachtkastje te maken. Ja, het is een basisoptie, maar het ziet er spectaculair uit als je het combineert met de andere dingen in je slaapkamer. Het is eenvoud op zijn best.

Nachtkastjes gemaakt van koffers

Koffers

Als je nog nooit een van deze nachtkastjes hebt gezien, mis je echt iets. Ook hier is het de bedoeling om ongebruikte voorwerpen, in dit geval koffers, te recyclen.

Je nachtkastje ziet er nog beter uit als de koffers gekleurd zijn. Waarschijnlijk zijn ze echter zwart. In dat geval kun je ervoor kiezen om ze te schilderen of te bedekken. Als je thuis geen koffers hebt, kun je ze vaak in een kringloopwinkel vinden.

Om deze koffers voor zeer originele nachtkastjes te gebruiken, stapel je ze op en plaats je er een omlijste spiegel op. Dit zorgt niet alleen voor een andere afwerking, hierdoor verbeter je ook de verlichting van je kamer.

Het proces verandert niet als je kiest voor een oude kist in plaats van koffers. Als je een laag nachtkastje wilt hebben dat op gelijke hoogte is met je bed, dan kun je een paar houten blokken gebruiken.

Met deze tips kun je een volgende stap zetten in de richting van de slaapkamer waar je altijd al van gedroomd hebt. Deze nachtkastjes zijn zeer bijzonder en origineel en maken de inrichting van je huis leuker.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.