Activiteiten om je algemene gezondheid te verbeteren

Ben je op zoek naar manieren om je algemene gezondheid te verbeteren? Zoek dan niet verder en gebruik al deze geweldige oefeningen om gezond te blijven!
Activiteiten om je algemene gezondheid te verbeteren
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Het is echt belangrijk om je algemene gezondheid te verbeteren en in vorm te blijven. Als we jong zijn, realiseren we ons vaak niet hoeveel schade we onze gezondheid mogelijk toebrengen. Vaak zijn we ons echter ook niet bewust van de kleine veranderingen die we met lichaamsbeweging of voeding kunnen maken, wat een groot verschil kan opleveren.

Op de lange termijn zal je de voordelen hiervan mogelijk zien in het algemene welzijn van je lichaam. Daarom delen we vandaag enkele eenvoudige manieren om je algemene gezondheid te verbeteren.

Activiteiten om je algemene gezondheid te verbeteren

1. Aerobe- en cardiovasculaire activiteiten

Meiden die strekken

Aerobe activiteiten kunnen het energieniveau van het lichaam verhogen en zodoende mogelijk helpen je longen en hart te versterken. Deze staan bekend als cardiovasculaire activiteiten. Om ze uit te voeren heb je gewoon een paar comfortabele schoenen nodig en moet je ook voorbereid zijn op activiteiten met een hoge intensiteit!

Deze activiteiten kunnen helpen om overtollig vet te verbranden en je algemene gezondheid te verbeteren. Er zijn vele zeer effectieve cardiovasculaire activiteiten die je kunt uitvoeren zoals:

 • wandelen
 • joggen
 • zwemmen
 • fietsen
 • dansen
 • klimmen
 • touwtjespringen
 • rolschaatsen
 • hoepelen
 • en nog veel meer

Dit zijn allemaal eenvoudige activiteiten die je overal kunt uitvoeren zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan. Als je je echter niet op je gemak voelt om zonder begeleiding te sporten, dan kun je ook een professional om advies vragen. Ze kunnen je dan helpen bij het vinden van de meest geschikte activiteit voor jou.

2. Krachttraining

 

Deze staan bekend als anaerobe activiteiten. Dit zijn de soort activiteiten die je meestal in de sportschool doet. Ze vereisen supervisie en ook meer toewijding van jouw kant. Anaerobe activiteiten bestaan over het algemeen uit gewichtheffen of buikspieroefeningen. Het gebruik van een roeimachine kan hier ook onder vallen.

 • Het idee van deze oefeningen is het creëren van spanning in het lichaam, wat zodoende kan helpen om de spiermassa te activeren en overtollig vet te verbranden.
 • Doe deze oefeningen niet zonder toezicht. Als je iemand hebt die toezicht houdt op je, kan je het risico op een blessure verminderen.

3. Flexibiliteitstrainingen

Flexibiliteitsoefeningen

Met deze trainingen kan je helpen je spieren en gewrichten op elkaar af te stemmen en bovendien je algemene gezondheid verbeteren. Ze omvatten bewegingen die verschillende disciplines combineren.

 • Deze mix van disciplines kan voor een goede conditie van je spieren zorgen en ze voorbereiden op een meer intensieve of veeleisende trainingssessie.
 • Mensen doen deze activiteiten vaak voor hun trainingsroutine om hun spieren en gewrichten op te warmen, zodat deze in een betere conditie verkeren.

4. Evenwichtsoefeningen

 

Deze oefeningen kunnen echt belangrijk zijn voor als je ouder wordt. Ze houden rekening met zowel de kracht als de mogelijkheden van de persoon. Het zijn oefeningen met een lage intensiteit die ouderen in staat kan stellen om het evenwicht en de elasticiteit te behouden. Het is heel normaal dat dit namelijk geleidelijk afneemt naarmate je ouder wordt en de cellen verouderen.

5. Vinyasa yoga om je algemene gezondheid te verbeteren

Yoga om je algemene gezondheid te verbeteren

Hoewel je het misschien niet gelooft kan yoga ook calorieën verbranden, soms zelfs meer dan een lange wandeling in het park. Deze vorm van yoga kan zeer dynamisch zijn.

Je moet de verandering van houding afstemmen met je ademhalingssnelheid. Met deze training verbrand je mogelijk veel calorieën en kan je tegelijkertijd ontspannen.

Het aanhouden van de juiste trainingsroutine kan ook aanzienlijk helpen om je algemene gezondheid en je kwaliteit van leven te behouden. Begin vandaag nog!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.