Natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite

Er zijn kruiden met diuretische eigenschappen die je kunnen helpen om vochtretentie tegen te gaan. Een gezonde en evenwichtige voeding en lichaamsbeweging zijn eveneens essentieel.
Natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite

Laatste update: 15 januari, 2019

Vandaag zullen we kijken naar een aantal natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite. Dit komt vooral veel voor bij vrouwen, waardoor de textuur en het uiterlijk van hun huid verandert.

Deze veranderingen kunnen er voor zorgen dat vrouwen zich voor hun uiterlijk gaan schamen. Daarnaast is het erg moeilijk om van cellulite af te komen zodra een vrouw de effecten begint te ervaren.

Er zijn een aantal natuurlijke behandelingen voor cellulite die erg effectief kunnen zijn, zolang ze voorzichtig en consistent toegepast worden. Laten we er eens dieper op in gaan.

Wat veroorzaakt cellulite?

Cellulite ontstaat wanneer het onderhuidse weefsel, dat direct onder de huid zit, opgevuld wordt met water, vet en verschillende giftige stoffen.

Deze elementen hopen op om verschillende redenen, wat zowel genetisch als hormonaal kan zijn of het kan onder andere komen door:

 • een gebrek aan beweging
 • een slecht dieet
 • stressgerelateerde problemen
 • een slechte bloedsomloop

Soorten cellulite

Gegeneraliseerde cellulite

Deze soort cellulite kan op elke leeftijd ontstaan. Het komt voornamelijk voor bij personen met overgewicht of die erg slechte eetgewoontes hebben.

Gelokaliseerde cellulite

Deze soort cellulite verschijnt bij jonge personen tussen ongeveer zestien en twintig jaar oud. Het is vaak geconcentreerd op de volgende gebieden:

 • benen
 • billen
 • armen
 • schouders
 • rug

Deze soort cellulite is vaak ook pijnlijk.

Harde cellulite

Deze bijzondere soort cellulite komt normaal gesproken voor bij atleten en danseressen die erg sterk en stevig spierweefsel hebben.

Daarnaast gaat het vaak gepaard met groeistrepen. Je kan deze soort cellulite zien door op de huid te drukken. Het ontstaat door slechte eetgewoontes en een gebrek aan zuurstof.

Slappe cellulite

Deze soort cellulite komt veel voor bij personen met een zittende levensstijl of die helemaal niet aan fysieke beweging doen of bij personen die regelmatig aankomen en afvallen.

Je kan deze soort cellulite zien zonder de huid aan te raken. Wanneer de persoon beweegt, dan beweegt de cellulite ook.

Oedemateuze cellulite

Personen van alle leeftijden kunnen beïnvloed worden door deze vorm van cellulite, maar het komt over het algemeen vaker voor bij volwassenen.

Oudere vrouwen kunnen het ook ervaren wanneer hun benen vetter worden. In een oogopslag lijkt je huid net op een sinaasappelschil.

Wat zou je moeten vermijden om cellulite te voorkomen?

Sigaretten verergeren cellulite
 • chocola
 • sigaretten
 • elke soort bloem
 • oploskoffie
 • alcoholische dranken

Aanbevolen voedingsmiddelen

 • fruit
 • groenten en groene bladgroenten
 • magere yoghurt
 • veel water en weinig zout
 • voedingsmiddelen rijk aan omega 3

Natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite

Er zijn veel medicinale planten die erg effectief kunnen zijn voor het voorkomen van en als behandelingen voor cellulite. Deze kruiden hebben eigenschappen die helpen om cellulite die al aanwezig is te elimineren.

Klimopbladeren

De wetenschappelijke naam van deze plant is Hedera Helix en het kan gebruikt worden om je lymfe- en vaatstelsel te draineren. Eén component in dit kruid is een chemische stof, hederagenine genaamd, die de circulatie in je bloedvaten bevordert.

Het proces om deze plant als een natuurlijke behandeling te gebruiken is vrij simpel.

 • Meng eerst één eetlepel van gedroogde klimopbladeren met één kopje olijfolie.
 • Laat dit mengsel tenminste twaalf uur weken en breng het daarna aan op het gebied met cellulite.

Moerasspirea

Deze plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en bevat flavonoïden, waardoor het een van de beste behandelingen voor cellulite is.

Gotu kola

De Latijnse naam van deze plant is Centella Asiatica. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen raden we centella ook aan om cellulite te behandelen.

Paardenbloem

Paardenbloemthee

Deze plant fungeert als een sterk diureticum. Het bevat ook elementen zoals kalium. Deze zijn erg effectief bij het voorkomen van vasthouding van wateren zodoende helpt het bij het elimineren van giftige stoffen uit je lichaam.

Deze plant wordt gebruikt om thee te maken. Dit doe je als volgt:

 • Meng 100 gram paardenbloembladeren met een liter water en laat het mengsel tien tot vijftien minuten koken.
 • Zodra het afgekoeld is kan je twee tot drie kopjes per dag drinken.

Brandnetel

Brandnetel is rijk aan magnesium, een mineraal dat uitstekend is voor het draineren van het lymfestelsel. Om van de voordelen van deze plant te profiteren zou je een thee moeten maken. Laat het trekken en drink maar één kopje per dag.

Paardenstaart

Deze plant is een geweldig diureticum, wat betekent dat het je helpt om het vasthouden van vocht te vermijden. Om een thee met deze plant te maken, kan je dezelfde stappen als bij de andere planten volgen.

 • Meng één eetlepel paardenstaartbladeren met één kopje kokend water en laat het trekken voordat je het opdrinkt.

Onthoud!

Probeer te vermijden dat je een lange tijd hoge hakken draagt, maar ook strakke kleren. Vermijd bovenal een lange tijd in de zon liggen. Om cellulite te voorkomen moet je voldoende gehydrateerd blijven en regelmatig aan lichamelijke beweging doen.

Een half uur per dag wandelen is al genoeg om je bloed te laten circuleren en zodoende kan je vervelende aandoeningen zoals cellulite vermijden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.