Natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite

· 19 december 2015

Cellulite komt vooral veel voor bij vrouwen, waardoor de textuur en het uiterlijk van hun huid verandert. Deze veranderingen kunnen er voor zorgen dat vrouwen zich voor hun uiterlijk gaan schamen. Daarnaast is het erg moeilijk om van cellulite af te komen zodra een vrouw de effecten begint te ervaren. Vandaag zullen we een kijkje nemen naar een aantal natuurlijke tips en behandelingen voor cellulite.

Er zijn een aantal natuurlijke therapieën die erg effectief kunnen zijn bij het voorkomen en behandelen van cellulite, zolang ze voorzichtig en consistent toegepast worden. Laten we er eens dieper op in gaan…

Wat veroorzaakt cellulite?

Cellulite ontstaat wanneer het onderhuidse weefsel, dat direct onder de huid zit, opgevuld wordt met water, vet en verschillende giftige stoffen. Deze elementen hopen op om verschillende redenen, wat zowel genetisch als hormonaal kan zijn of het kan onder andere komen door een gebrek aan beweging, een slecht dieet, stressgerelateerde problemen of een slechte bloedsomloop.

Soorten cellulite

Gegeneraliseerde cellulite

Deze soort cellulite kan op elke leeftijd ontstaan. Het komt voornamelijk voor bij personen met overgewicht of die erg slechte eetgewoontes hebben.

Gelokaliseerde cellulite

Deze soort cellulite verschijnt bij jonge personen tussen ongeveer zestien en twintig jaar oud. Het is vaak geconcentreerd in de benen, billen, armen, schouders en rug. Deze soort cellulite is vaak ook pijnlijk.

Harde cellulite

Deze bijzondere soort cellulite komt normaal gesproken voor bij atleten en danseressen die erg sterk en stevig spierweefsel hebben. Daarnaast gaat het vaak gepaard met groeistrepen. Je kan deze soort cellulite zien door op de huid te drukken. Het ontstaat door slechte eetgewoontes en een gebrek aan zuurstof.

Slappe cellulite

Deze soort cellulite komt veel voor bij personen met een zittende levensstijl of die helemaal niet aan fysieke beweging doen of bij personen die regelmatig aankomen en afvallen. Je kan deze soort cellulite zien zonder de huid aan te raken. Wanneer de persoon beweegt, dan beweegt de cellulite ook.

Oedemateuze cellulite

Personen van alle leeftijden kunnen beïnvloed worden door deze vorm van cellulite, maar het komt over het algemeen vaker voor bij volwassenen. Oudere vrouwen kunnen het ook ervaren wanneer hun benen vetter worden. In een oogopslag lijkt je huid net op een sinaasappelschil.

Wat zou je moeten vermijden om cellulite te voorkomen?

Sigaret

  • Chocola
  • Sigaretten
  • Elke soort bloem
  • Oploskoffie
  • Alcoholische dranken

Aanbevolen voedingsmiddelen

  • Fruit: ananas, watermeloen, sinaasappels en peren. Eet ze dagelijks.
  • Groenten en groene bladgroenten
  • Magere yoghurt
  • Veel water en weinig zout
  • Voedingsmiddelen rijk aan omega 3

Cellulite behandelen met kruiden

Er zijn veel medicinale planten die erg effectief kunnen zijn voor het voorkomen van cellulite. Deze kruiden hebben eigenschappen die helpen om cellulite die al aanwezig is te elimineren.

Klimopbladeren

De wetenschappelijke naam van deze plant is Hedera Helix en het kan gebruikt worden om je lymfe- en vaatstelsel te draineren. Eén component in dit kruid is een chemische stof, hederagenine genaamd, die de circulatie in je bloedvaten bevordert.

Het proces om deze plant als een natuurlijke behandeling te gebruiken is vrij simpel. Meng eerst één eetlepel van gedroogde klimopbladeren met één kopje olijfolie. Laat dit mengsel tenminste twaalf uur weken en breng het daarna aan op het gebied met cellulite.

Moerasspirea

Deze plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en bevat flavonoïden, waardoor het een erg goede behandeling is voor deze aandoening.

Gotu kola

De Latijnse naam van deze plant is Centella Asiatica. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen raden we centella ook aan om cellulite te behandelen.

Paardenbloem

Paardenbloemthee

Deze plant fungeert als een sterk diureticum. Het bevat ook elementen zoals inuline en kalium. Deze zijn erg effectief bij het voorkomen van vasthouding van water en zodoende helpt het bij het elimineren van giftige stoffen uit je lichaam. Deze plant wordt gebruikt om thee te maken: meng 100 gram paardenbloembladeren met een liter water en laat het mengsel tien tot vijftien minuten koken. Zodra het afgekoeld is kan je twee tot drie kopjes per dag drinken.

Brandnetel

Brandnetel is rijk aan magnesium, een mineraal dat uitstekend is voor het draineren van het lymfestelsel. Om van de voordelen van deze plant te profiteren zou je een thee moeten maken. Laat het trekken en drink maar één kopje per dag.

Paardenstaart

Deze plant is een geweldig diureticum, wat betekent dat het je helpt om het vasthouden van vocht te vermijden. Om een thee met deze plant te maken, kan je dezelfde stappen als bij de andere planten volgen. Meng één eetlepel paardenstaartbladeren met één kopje kokend water en laat het trekken voordat je het opdrinkt.

Onthoud!

Probeer te vermijden dat je een lange tijd hoge hakken draagt, maar ook strakke kleren. Vermijd bovenal een lange tijd in de zon liggen. Om cellulite te voorkomen moet je voldoende gehydrateerd blijven en regelmatig aan fysieke beweging doen. Een half uur per dag wandelen is al genoeg om je bloed te laten circuleren en zodoende kan je vervelende aandoeningen zoals cellulite vermijden.