De beste oplossing voor cellulite is gratis en natuurlijk

Voor de beste resultaten is het belangrijk om deze oplossing voor cellulite te combineren met een uitgebalanceerd dieet, om alcohol en tabak te vermijden en vooral om consistent te zijn met de toepassing.
De beste oplossing voor cellulite is gratis en natuurlijk
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 28 januari, 2021

Diëten, crèmes, behandelingen, lichaamsbeweging… Waarschijnlijk heb je vrijwel elke oplossing voor cellulite al eens geprobeerd, een klein fortuin uitgegeven en is het probleem misschien iets minder erg geworden, maar wil je cellulite gewoon niet verdwijnen.

Er bestaat echter nog een eenvoudige techniek die niet alleen gratis is, maar ook nog eens binnen slechts enkele dagen al opmerkelijke resultaten biedt.

In dit artikel vertellen we je iets meer over deze geweldige oplossing voor cellulite, die geheel gratis en 100% natuurlijk is. Bovendien hoef je er maar een paar minuutjes per dag voor vrij te maken.

Wat is cellulite?

Cellulite

Cellulite wordt over het algemeen gezien als een esthetisch probleem, maar eigenlijk is het een toestand van het onderhuidse vet dat verbonden is aan de bloedsomloop, hormonen en genen. Daarnaast is het ook sterk verbonden aan iemands eetgewoontes en mate van lichaamsbeweging.

Cellulite doet zich meestal voor op de dijen, billen en buik, doordat de ophoping van vet ervoor zorgt dat het huidreliëf grover wordt, waardoor de huid eruit gaat zien als een sinaasappelschil.

Bijna alle vrouwen en ook sommige mannen hebben in meer of mindere mate last van cellulite. Doorgaans is het een progressief probleem dat vooral erger wordt tijdens periodes als de puberteit, zwangerschap of overgang – fases waarin de hormonen een belangrijke rol spelen en het oestrogeengehalte erg overheersend wordt.

Bestaat er een effectieve behandeling voor cellulite?

Cellulite op het Bovenbeen

Waarom zijn de meeste middeltjes tegen cellulite ineffectief?

 • Je dieet is erg belangrijk bij het elimineren van cellulite. Caloriearme en vetarme diëten zijn echter niet de oplossing. Het is juist belangrijk dat je je inname van suiker, geraffineerde granen en bloem en gehydrogeneerde vetten vermindert.
 • Ook lichaamsbeweging is van essentieel belang, probeer daarom regelmatig aan middelmatig intensieve vormen van cardio te doen.
 • Crèmes tegen cellulite zullen op zichzelf nooit effectief genoeg zijn.
 • Sommige behandelingen voor cellulite kunnen best goede resultaten bieden, maar vaak alleen zo lang je ze blijft gebruiken.

Wat je daarom nodig hebt, is een methode die gebruik maakt van een combinatie van de juiste voeding, een verbeterde bloedsomloop en een lymfedrainage die zowel krachtig als effectief is.

Droog borstelen, een oplossing voor cellulite

De techniek ‘dry brushing’, ofwel droog borstelen, wordt steeds populairder, vooral doordat de mensen die deze techniek al geprobeerd hebben hem vol enthousiasme aanraden aan anderen.

Het enige wat je nodig hebt is een borstel en een paar vrije minuutjes per dag om de delen van je lichaam waar je last hebt van cellulite te borstelen, of je hele lichaam als je dit wilt.

Je zult meteen verschil merken, omdat je zult voelen dat je bloedsomloop verbetert en je huid een stuk zachter wordt. Naarmate de dagen verstrijken, zul je zien dat je huid steeds steviger en gladder wordt. Uiteindelijk zal ook je cellulite verdwijnen als je consistent bent met deze behandeling en hem dus elke dag toepast.

Hoe kom ik aan de juiste borstel?

Borstel

De borstel die je kiest zou gemaakt moeten zijn van natuurlijke haartjes. Het handvat is doorgaans vrij lang en gemaakt van hout. Dit soort borstels worden meestal gebruik om de rug of andere moeilijk te bereiken delen van het lichaam mee te scrubben.

Je kunt ze kopen bij de apotheek, drogisterij, schoonheidswinkels of op het internet. Er bestaan zelfs borstels die speciaal gemaakt zijn voor het droog borstelen van de huid.

Hoe gebruik je deze borstel?

Je kunt je huid tussen de twee à tien minuten per dag borstelen. Wat vooral belangrijk is, is dat je consistent bent en door blijft gaan.

Probeer dus dagelijks de volgende stappen op te volgen:

 • Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is en gebruik dan de borstel om je huid van onder naar boven te borstelen.
 • Het is de bedoeling dat je je huid vrij krachtig borstelt, zonder jezelf pijn te doen natuurlijk. Je huid zou na afloop rood moeten zijn.
 • Terwijl je met de borstel omhoog werkt, kun je ook heen en weer gaan over je been.
 • De meeste vrouwen gebruiken de borstel om hun voeten, kuiten, knieën, dijen, billen en buik te borstelen.
 • Op je buik is het de bedoeling dat je ronde bewegingen maakt rond je navel.

Je kunt deze behandeling op elk willekeurig moment gedurende de dag toepassen. Het effect zal echter nog duidelijker zichtbaar zijn als je je huid eerst borstelt en daarna even snel onder de koude douche springt en je huid vervolgens insmeert met een anti-cellulitecrème.

Nog een paar belangrijke tips

Om ervoor te zorgen dat deze oplossing voor cellulite effectief is, is het belangrijk om het advies dat we aan het begin van dit artikel gaven over je eetgewoontes en lichaamsbeweging niet te vergeten.

Daarnaast zijn ook de onderstaande tips van essentieel belang:

 • Vermijd het dragen van strakke kleding en hoge hakken.
 • Elimineer tabak en alcohol uit je leven, aangezien deze dingen je bloedsomloop belemmeren.
 • Ga op zoek naar een manier om stress tegen te gaan, aangezien stress vrijwel alle helende behandelingen belemmert.
 • Probeer als het nodig is je hormonen te reguleren.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.