Natuurlijke middelen tegen wratten

Uien kunnen een zeer effectieve remedie zijn voor wratten, maar vermijd delen van de huid die gevoelig zijn. Ui kan namelijk zorgen voor irritatie. 
Natuurlijke middelen tegen wratten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wratten komen vrij regelmatig voor, bij zowel kinderen als volwassenen. Deze kleine vergroeiingen van de opperhuid kunnen op elk deel van het lichaam ontstaan, vaak zonder duidelijke oorzaak. Er zijn gelukkig veel natuurlijke middelen tegen wratten die je er snel vanaf helpen.

Meestal zijn wratten onschuldig; toch kun je ze het beste verwijderen voordat ze zich verspreiden naar andere delen van het lichaam of blijven groeien.

Ben je op zoek naar eenvoudige en natuurlijke middelen tegen wratten? Dan ben je op de juiste plek. Hieronder vind je enkele van de meest toegankelijke en gebruikelijke middelen om wratten te behandelen en te verwijderen.

Natuurlijke middelen tegen wratten

Wonderolie

Wonderolie, ook wel castorolie genoemd, kan bijzonder behulpzaam zijn als je van die gênante wratjes af wil. Dep met een watje simpelweg elke avond wat olie op en rondom de wrat en zie hoe deze langzaam maar zeker zal verdwijnen.

Vijgen

Vijgen als natuurlijk middel tegen wratten

Met behulp van vijgen wordt jouw wrat verleden tijd. Verse vijgen bevatten een melkachtige substantie. Gebruik deze substantie om je wrat meerdere keren per dag mee in te smeren. Blijf dit middel gebruiken tot je resultaat ziet en zolang zich geen bijverschijnselen voordoen.

Aardappelen

Rauwe aardappelen zijn een van de beste natuurlijke middelen tegen wratten. Schil simpelweg een rauwe aardappel en schaaf hier een klein stukje vanaf. Leg dit stukje vervolgens direct op de wrat. Wij raden aan de aardappel gedurende de nacht te laten zitten.

Om ervoor te zorgen dat de aardappel op zijn plek blijft, kun je er een pleister op doen of een handdoek om de plek met de wrat heen knopen. Verwijder het stukje aardappel in de ochtend en spoel af met koud water.

Uien

Gesneden ui tegen wratten

Als je de bijkomende tranen geen probleem vindt, dan zijn uien een uitstekend huismiddel voor het behandelen van wratten. Pers een ui en breng de melkachtige substantie die eruit komt direct aan op de wrat en laat dit opdrogen. Het beste is om de melk gedurende de nacht te laten zitten. Spoel het de volgende ochtend af met water.

Wij raden aan deze behandeling alleen te gebruiken voor wratten op je handen en voeten. Ui is namelijk erg scherp en het sap ervan kan irritatie veroorzaken op plekken waar de huid gevoeliger is. Vermijd vooral de gezichtshuid.

Bananen

Banaan is niet alleen een eenvoudig, maar ook een smakelijk middel tegen wratten. Eet ’s avonds voor het slapengaan lekker een banaan en plak de schil met een pleister over de wrat heen. Laat de schil gedurende de nacht zitten. Je zult zien dat je wrat door middel van deze methode snel zal verdwijnen.

Knoflook

Gesneden knoflook tegen wratten

Maak eerst het gebied rondom de wrat goed schoon met water en zeep. Laat de huid drogen en breng dan een dun laagje geprakte knoflook op de wrat aan. Laat het gedurende de nacht zitten en herhaal dit vijftien nachten achter elkaar.

Je zult zien dat de wrat langzaam begint los te komen van de huid. Wacht tot de wrat vanzelf geheel heeft losgelaten, zodat de huid eronder glad blijft en er geen littekens ontstaan.

Onthoud ook het volgende

Raadpleeg je huisarts als wratten vaak terugkeren en op veel plekken op het lichaam voorkomen. Dit kan namelijk wijzen op een ernstiger gezondheidsprobleem waar speciale behandeling voor nodig is. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.