Natuurlijke gezichtsmaskers die je huid kunnen doen stralen
Hoeveel geld investeer jij gemiddeld in producten voor je gezicht? De schoonheidsindustrie beweert dat je om een mooi gezicht te hebben, hun producten moet gebruiken. Maar je kunt evengoed natuurlijke gezichtsmaskers proberen, toch?
Het doel is om viezigheid en onzuiverheden van de huid af te halen. Ook zijn de producten vaak in staat om huidcellen te regenereren en de elasticiteit van de huid te behouden. Het komt echter lang niet allemaal aan op gezichtsmaskers.
Het is ook belangrijk om een goede reinigingsroutine te hebben om je huid gezond te houden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je gezicht twee keer per dag schoon te maken, één keer in de ochtend en één keer in de avond.
Wanneer je kiest voor natuurlijke gezichtsmaskers, is het belangrijk om zeer voorzichtig te zijn. Het product dat je gebruikt mag bijvoorbeeld niet te veel zuur bevatten. Zuur zorgt er namelijk alleen maar voor dat je huid uitdroogt.
Gelukkig bestaan er ook oplossingen voor natuurlijke gezichtsmaskers die eigenlijk dezelfde resultaten bieden. En dit zonder ongewenste bijwerkingen.
Wij raden aan om producten altijd eerst even te testen op een klein deel van je gezicht. Zodat je er zeker van kan zijn dat er geen allergische reactie op zal treden. Ook kun je eventueel een dermatoloog raadplegen.
Dat gezegd zijnde, er bestaan genoeg verschillende natuurlijke gezichtsmaskers, dus je kunt er makkelijk een vinden die het beste past bij jou. Vergeet niet dat je je gezicht voor gebruik eerst goed moet wassen.
Natuurlijke gezichtsmaskers voor een stralende huid
Deze natuurlijke gezichtsmaskers kun je makkelijk zelf thuis maken.
1. Haver en water
Dit masker is perfect als je een vette huid hebt. Haver kan helpen om overbodige oliën te verwijderen en puistjes en mee-eters onder controle te houden.
Ingrediënten
- 3 eetlepels haver
- ¼ kop water
Instructies
- Meng de drie eetlepels haver met het water.
- Blijf roeren tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
Gebruikswijze
- Verdeel het masker evenredig over je gezicht.
- Laat het masker twintig minuten zijn werk doen.
- Spoel het masker na twintig minuten af met koud water, zodat er geen restjes overblijven.
2. Banaan en honing
Bananen bieden enkele zeer belangrijke voordelen voor de gezichtshuid. Ze hydrateren de huid en voorzien ze van verschillende voedingsstoffen.
Daarnaast helpen ze naar het schijnt om de elasticiteit van de huid te vergroten en rimpels te verminderen.
Ingrediënten
- ½ banaan
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Gebruik allereerst een vork om de halve banaan te prakken.
- Voeg er dan een eetlepel honing aan toe en meng de ingrediënten door elkaar tot je een gladde pasta hebt.
Gebruikswijze
- Gebruik je vingertoppen om het masker met zachte ronde bewegingen aan te brengen op je gezicht.
- Laat het vijfentwintig minuten zijn werk doen.
- Spoel het masker dan af met warm water en smeer je gezicht in met een vochtinbrengende crème.
3. Avocado
Avocado is een vrucht die rijk is aan gezonde vetten. Ook bevat ze foliumzuur en vitamines. Dit zijn onmisbare ingrediënten als je je gezicht wilt behandelen met natuurlijke gezichtsmaskers.
Dit geldt vooral als je je gezicht wilt reinigen en hydrateren of als je ervoor wilt zorgen dat je huid weer gaat stralen.
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 citroen, geperst
Instructies
- Doe de avocado in een kommetje en gebruik een vork om het vruchtvlees fijn te prakken.
- Voeg dan het sap van een citroen toe en meng de ingrediënten ongeveer twintig seconden door elkaar.
Gebruikswijze
- Smeer je hele gezicht in met dit masker. Let vooral op delen van je gezicht als je neus, voorhoofd en kin.
- Laat de ingrediënten ongeveer vijftien minuten hun werk doen.
- Gebruik dan koud of lauwwarm water om het masker af te spoelen.
4. Baking soda
Je stelt je gezicht dag in dag uit bloot aan allerlei bacteriën die je huid beschadigen en problemen veroorzaken als acne, vlekjes en droogheid.
Dankzij de antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen kan dit masker met baking soda echter helpen om de olieproductie die vergroot wordt door de opeenstapeling van onzuiverheden te herstellen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels baking soda
- 2 eetlepels mineraalwater
Instructies
- Doe twee eetlepels baking soda in een kom en voeg het mineraalwater eraan toe.
- Meng de ingrediënten met een lepel door elkaar.
Gebruikswijze
- Verdeel dit masker over je hele gezicht (zorg ervoor dat het niet in je ogen komt).
- Het masker zal waarschijnlijk enigszins jeuken. Als het echter meer lijkt op een brandend gevoel, dan is het verstandig om het meteen van je gezicht af te spoelen.
- Laat het masker twintig minuten zijn werk doen.
- Spoel het dan af met voldoende water.
Het voornaamste voordeel van natuurlijke gezichtsmaskers, is dat ze je gezicht schoonmaken. Het is echter belangrijk om na afloop ook een tonic aan te brengen die ervoor zorgt dat je poriën weer dichtgaan.
5. Appelazijn en water
Appelazijn bevat hydroxycarbonzuur. Daarom helpt deze stof mogelijk om de huid te verfrissen, de pH-waarde te herstellen en de huid te bevochtigen. Daarnaast is appelazijn mogelijk ook goed om huidweefsels te revitaliseren.
Ingrediënten
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 kop water
Benodigdheden
Een spuitfles
Instructies
Meng het water en de appelazijn in een spuitfles door elkaar.
Gebruikswijze
Nadat je een natuurlijk gezichtsmasker hebt gebruikt, spuit je je gezicht in met deze tonic.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Aburjai, T., & Natsheh, F. M. (2003). Plants Used in Cosmetics. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1363
- Hemali B. Gunt PhD, a Stanley B. Levy MD,b Celeste A. Lutrario BSa. (1530). Clinical Improvements in Very Dry Skin from a Natural Ingredient-Based Moisturizing Cream Compared With a Leading Colloidal Oatmeal Control. J Drugs Dermatol.
- Sampath, K. P., Bhowmik, D., Duraivel, S., & Umadevi, M. (2012). Traditional and Medicinal Uses of Banana. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry. https://doi.org/10.1023/A:1009988607044