Een natuurlijk ananasmasker voor rimpels onder je ogen

Als je natuurlijke producten gebruikt, kan het langer duren voordat je resultaat ziet, maar dit natuurlijke ananasmasker zorgt ervoor dat je je huid voedt.
Een natuurlijk ananasmasker voor rimpels onder je ogen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een van de grootste esthetische zorgen die vrouwen hebben is de verschijning van rimpels en lijntjes in het gezicht. Mogelijk dat een ananasmasker  hun zorgen iets kan wegnemen.

Hoewel het deel uitmaakt van het biologische verouderingsproces van de huid, willen veel vrouwen het uitstellen om hun jeugdige uiterlijk zo lang mogelijk te behouden.

Dit wordt echter steeds moeilijker als je vaak wordt blootgesteld aan de zon en andere factoren die de achteruitgang van de huid bevorderen.

Het gebied onder je ogen is een van de meest aangetaste delen van je huid, omdat het zo kwetsbaar is en het verouderingsproces daar beter te zien is. Gelukkig zijn er een aantal technieken ontwikkeld om het uiterlijk van dit gebied te verbeteren en te verjongen

Vaak duur en weinig effectief

Het nadeel is dat ze vaak duur en niet altijd 100% effectief zijn.

Dat is waarom we vandaag een recept met je willen delen voor een natuurlijk ananasmasker waarmee je een effect bereikt dat gelijkwaardig aan commerciële producten. We bekijken wat van de belangrijkste eigenschappen en vertellen je hoe je het thuis zelf kunt maken.

Probeer het ook!

Wat zijn de voordelen van dit natuurlijke ananasmasker?

Crème

Ananas is een tropische vrucht die al eeuwen wordt gebruikt in de keuken en als geneesmiddel. Niet lang geleden is ontdekt dat het ook heel goed voor je huid is, dankzij het actieve enzym met de naam bromelaïne, dat ontstekingen vermindert en je natuurlijke pH reguleert. Dit enzym is een natuurlijke bron aan alfa-hydroxyzuur, een stof die in de cosmetische industrie wordt gebruikt bij de productie van anti-rimpelcrèmes.

 • Het is ook het vertellen waard dat ananas rijk is aan antioxidanten, moleculen die schade aan de cellen door vrije radicalen kunnen vertragen.
 • Het bevat veel water dat de natuurlijke productie van olie van de huid reguleert, zodat hij er minder vet uitziet.
 • Ananas helpt ook bij het behouden van de natuurlijke hydratatie van de huid. Waardoor bijvoorbeeld problemen met droogheid of eczeem kunnen worden voorkomen.

Hoe maak je het natuurlijke ananasmasker?

Ananasschijven

Om gebruik te maken van de voordelen die we eerder hebben genoemd, kun je een oogbehandeling maken die helpt bij het verminderen van die kleine rimpels rond de ogen, ook bekend als kraaienpootjes.

We willen de effecten versterken door wat honing te gebruiken, een product dat behalve het verminderen van rimpels ook helpt bij het verwijderen van dode huidcellen.

Ingrediënten

 • Eén groot stuk ananas
 • 50 gram honing

Bereiding

 • Verwijder de schil van de ananas en snijd het stuk ananas in kleine stukjes.
 • Doe de stukjes in de blender en maal ze fijn.
 • Als je een puree hebt, voeg je er de honing aan toe en roer je goed door.

Hoe gebruik je het?

 • ‘s Avonds, nadat je je gezicht hebt schoongemaakt en al je make-up hebt verwijderd, breng je dit masker aan rond de ogen, vooral op de rimpels.
 • Laat het twintig tot dertig minuten zitten voordat je het met koud water afspoelt.
 • Je kunt wat je over hebt bewaren in de koelkast.
 • Gebruik het iedere dag of tenminste drie keer per week.

Let op!

Stukjes Ananas

Sommige van de stoffen in ananas kunnen ervoor zorgen dat je huid gevoelig is voor zonlicht.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.