Het meisje dat twee keer werd geboren door een ongelofelijke operatie

Artsen moesten een tumor van de kleine Lynlee verwijderen, toen haar moeder 16 weken zwanger was. Daarna moesten ze de baby opnieuw in de baarmoeder van haar moeder plaatsen. Meer informatie over dit ongelooflijke verhaal kun je lezen in dit artikel!
Het meisje dat twee keer werd geboren door een ongelofelijke operatie

Laatste update: 26 februari, 2019

Lynlee Hope is een klein meisje uit Lewisville, Texas, wiens geweldige operatie wereldwijd bekend is.

Haar geboortedatum, die als haar verjaardag geregistreerd staat, is eigenlijk niet de dag dag waarop ze ter wereld kwam, want dat gebeurde al eerder tijdens een ongelofelijke operatie.

Toen haar moeder 16 weken zwanger was, ontdekten artsen via een sonogram dat Lynlee een infantiele tumor op haar coccyx had. We kennen deze tumor als een teratoom sacrococcygeum.

Vanwege de positie van het kleine meisje en de grootte van de tumor was haar leven in gevaar. De tumor stal bloed van de baby en zou kunnen leiden tot hartfalen. De artsen moesten daarom een dubbele ingreep doen.

De baby moest via een keizersnede uit de baarmoeder van haar moeder worden verwijderd.

Lees ook dit artikel over een keizersnede!
Angst voor een keizersnede

Ze had een operatie nodig om de tumor te verwijderen en dan zou ze moeten worden teruggeplaatst in de baarmoeder van de moeder om de zwangerschap te voltooien.

Het kind had slechts 50% kans op overleven, maar ze besloten het risico te nemen. Lynlee was tijdens de operatie via de navelstreng verbonden met de placenta en kreeg zo zuurstof.

Het was een opmerkelijke procedure en het is echt een geweldige medische prestatie.

Lynlee’s ongelofelijke operatie

Een arts voerde de operatie uit bij 23 weken zwangerschap. Op dat moment drukte de tumor tegen het hart van de baby. 

Vreemd genoeg was de tumor bijna de grootte van Lynlee toen ze op haar opereerden. Doordat de operatie zo moeilijk was, stopte haar hart daadwerkelijk met kloppen, terwijl artsen het grootste deel van de tumor verwijderden.

Ondanks dit, was ze sterk. Toen de operatie was voltooid, werd ze teruggeplaatst in de baarmoeder van haar moeder. Haar moeder moest 12 weken volledige rust houden, terwijl de baby zich verder kon ontwikkelen.

Lynlee werd op 6 juni 2016 ‘voor de tweede keer geboren’. Een paar dagen later hebben artsen de rest van de tumor verwijderd en kon ze beginnen met genezen.

Vervolgens ging Lynlee naar huis om te herstellen, om dan haar leven te beginnen. Is het niet geweldig?

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.