Vier soorten fruit die kanker helpen te voorkomen

Hoewel deze fruitsoorten geen geneesmiddel zijn voor kanker, kunnen ze wel helpen om kanker te voorkomen en tegelijkertijd je immuunsysteem te versterken. Zorg er daarom voor dat ze deel uitmaken van je dieet!

Fruit is een van de lekkerste voedingssoorten die er bestaan. Het beste aan fruit is dat vrijwel alle vruchten goed zijn voor je lichaam.

Fruit voorziet het lichaam van vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Sommige vruchten overstijgen dit zelfs en bieden ook voordelen die gunstig kunnen zijn om bepaalde ziekten tegen te gaan, zoals kanker.

Kanker is een ziekte die jaar in jaar uit ongelooflijk veel mensen van het leven berooft. Daarom delen wij in dit artikel een aantal vruchten die je in je dieet op zou moeten nemen om kanker te helpen voorkomen.

1. Cranberry’s

Een van de beste vruchten om kanker te voorkomen, is de cranberry, een bes die boordevol antioxidanten zit. De voornaamste antioxidant die cranberry’s bevatten is anthocyanine.

Het anthocyanine, het ellaginezuur en het uroline dat cranberry’s bevatten, helpt om het aantal vrije radicalen in ons DNA die kanker kunnen veroorzaken te verminderen. Ook kunnen deze bestanddelen helpen om schadelijke cellen te bestrijden en de groei van kankercellen in de mond, dikke darmen, borsten en prostaat te verminderen.

Nog een voedingsstof die kan helpen om kanker te voorkomen, is vitamine C. En laat cranberry’s hier nu net boordevol van zitten. Vitamine C bestrijdt vrije radicalen en beschermt DNA-cellen en kan tegelijkertijd helpen om de groei van tumoren te beperken.

Zorg er daarom vanaf nu voor dat je bij je wekelijkse boodschappen ook een bakje cranberry’s inslaat. Je kunt deze besjes toevoegen aan smoothies of ze gewoon eten als heerlijk tussendoortje.

Lees ook: Zaden die een anti-carcinogene werking hebben

2. Druiven

Druiven

Op nummer twee van dit lijstje van vruchten die kanker helpen te voorkomen, staat de druif, een vrucht die je zo vaak mogelijk in je dieet zou moeten opnemen.

Druivenschil bevat een natuurlijk bestanddeel dat ook wel resveratrol genoemd wordt. Dit bestanddeel is vooral volop aanwezig in donkerrode en blauwe druiven.

Bewezen is dat behandelingen voor darmkanker waarbij gebruikgemaakt wordt van resveratrol de activiteit van ornithine-decarboxylase aanzienlijk kan verminderen. Dit enzym is de voornaamste boosdoener van de groei van kankercellen. Hoe minder ervan in je lichaam aanwezig is, hoe beter.

Druiven hebben niet alleen een positief effect op de groei van darmkanker, maar ze kunnen ook helpen om het risico op het ontwikkelen van kleine tumoren in de borsten en de prostaatklier te verkleinen.

Lees ook: Bescherm je lichaam door iedere dag druiven te eten

3. Avocado

Avocado

Veel mensen denken dat de avocado een groente is, maar eigenlijk is het een vrucht, zelfs een van de beste vruchten die je maar kunt eten.

Anti-kanker vruchten zijn rijk aan vetten.

  • Avocado’s zijn een geweldige bron van antioxidante gluten. Hierdoor kan deze vrucht helpen om de vrije radicalen die doorgaans ons DNA aantasten te vernietigen. Daarnaast kunnen ze de oorzaak zijn voor de groei van kankercellen.
  • Avocado’s bevatten een hoog gehalte vitamine C. Zoals we eerder ook al aangeven, kan deze vitamine vrije radicalen bestrijden en onze DNA-cellen beschermen, waardoor het de ontwikkeling van tumoren kan beperken.
  • De cartenoïden die avocado’s bevatten (bèta-caroteen, alfa-caroteen en zeaxanthine) helpen om borstkanker, prostaatkanker en mondkanker te voorkomen.
  • De grote hoeveelheid vitamine E die avocado’s bevatten, kan helpen om de kans op borstkanker drastisch te verkleinen.

Voeg deze vette vrucht toe aan salades of gebruik hem om je smoothies een heerlijke, romige textuur te geven. Als je een interessante touch wil geven aan je gerechten, probeer dan eens een beetje avocado-olie te gebruiken tijdens het koken.

Lees ook: 13 redenen om meer avocado te eten

4. Ananas

Ananas

Een van de beste anti-kanker vruchten, waar vrijwel iedereen dol op is, is de ananas.

Deze exotische vrucht bevat bromelaïne, een enzym dat kan helpen om proteïne af te breken en in staat is om kankercellen te bestrijden en er gezonde cellen voor in de plaats te brengen.

  • Dit geweldige enzym zit zowel in de stam van de ananasplant als in de vrucht zelf.
  • Bromelaïne heeft ook een krachtige ontstekingsremmende werking en is zeer effectief om extreme pijn tegen te gaan. Dit houdt in dat ook mensen die last hebben van artritis er veel baat bij zullen hebben om regelmatig ananas te eten.
  • De ontstekingsremmende en antistollende werking die bromelaïne heeft, versterken je immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat het je lichaam beter in staat maakt om kanker tegen te gaan.

Lees ook: Je lichaam ontgiften met ananas

Profiteer van deze geweldige vruchten om kanker te voorkomen en op natuurlijke wijze gezond te blijven

Het eten van fruit is de beste manier om je lichaam te voorzien van de vitamines en mineralen die het nodig heeft. Daarom zou fruit ook nooit in je dieet mogen ontbreken.

Als je last hebt van aandoeningen als diabetes, dan is het natuurlijk belangrijk om niet al te veel fruit te eten, maar ook dan kunnen matige hoeveelheden van deze vruchten zeer behulpzaam zijn.

Het verschil met de supplementen die zogenaamd dezelfde vitamines bevatten, is dat fruit geen ongewenste bijwerkingen veroorzaakt.

Bekijk Ook