Meer proteïne in je dagelijkse voeding met deze zeven voedingsmiddelen

Door meer eiwitten te eten zorg je voor verschillende positieve effecten op je lichaam. Het is namelijk goed voor je metabolisme, geeft je extra energie en zorgt ook voor sterker haar en huid.
Meer proteïne in je dagelijkse voeding met deze zeven voedingsmiddelen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Proteïne vormt een van de belangrijkste onderdelen van elk voedingsplan. Als je hier niet genoeg van binnenkrijgt, is het daarom erg belangrijk dat je meer proteïne eet. Het is tenslotte is een van de voornaamste bronnen van energie voor je lichaam. Bovendien speelt het een grote rol in meerdere lichaamssystemen.

Waarom is het belangrijk om meer proteïne binnen te krijgen?

 • Eigenlijk is het een essentiële bouwsteen van een gezond metabolisme. Bovendien werkt proteïne ook mee aan de vorming van spiermassa.
 • Door genoeg proteïne te eten, zal je je voor een langere tijd verzadigd voelen. Dat is dus een goede manier om gewicht te verliezen zonder voortdurend honger te hebben.
 • Het speelt ook een rol in de schoonheidsverzorging, want het zorgt ervoor dat je haar en je huid gezond blijven.
 • Maar het beste van al is dat je het in meerdere verschillende soorten voeding vindt. Dat maakt het dus gemakkelijk om het toe te voegen aan je dagelijkse voeding.

In dit artikel geven je zeven interessante mogelijkheden om meer proteïne in het lichaam op te nemen.

1. Parmezaanse kaas

Meer proteïne binnenkrijgen door Parmezaanse kaas te eten

Parmezaanse kaas is een aanzienlijke bron van proteïne van een hoge kwaliteit. Het zal dus je energiepeil laten stijgen en ervoor zorgen dat je je verzadigd voelt.

 • In 100 gram van deze kaas zit 38 gram proteïne. Dat is dus de reden dat het een uitstekende keuze is om ervoor te zorgen dat je lichaam de dagelijks vereiste dosis hiervan binnen krijgt.
 • Vergeet echter niet dat Parmezaanse kaas ook vetten bevat. We raden je dus aan om het met mate te eten.

2. Droge gezouten ham

Dit voedingsmiddel biedt je nog een andere manier om extra proteïne op te nemen. Deze ham moet je echter ook met mate eten.

 • Per 100 gram bevat het 21 gram proteïne.
 • Belangrijk om te weten is ook dat het vetgehalte lager is dan bij andere vleeswaren.

3. Eet tonijn en voeg meer proteïne toe aan je dagelijkse voeding

Voeg meer proteïne toe met tonijn

Tonijn is lekker en voedzaam. Het bevat nogal een grote hoeveelheid proteïne terwijl het tegelijkertijd relatief weinig calorieën bevat.

 • Per honderd gram tonijn krijg je vijf gram proteïne. Bovendien verschaft dit voedingsmiddelen je omega 3-vetzuren en mineralen.
 • Eet dit minstens twee keer per week! Zo kan het zal je helpen om je eetlust onder controle te houden. Een ander effect is dat het een goede gezondheid van het hart en de spieren ondersteunt.

4. Kippenborst

Dit is mager vlees. Het kan dus een geweldige aanvulling zijn van je dagelijks voeding.

 • Kippenborst bevat ten eerste weinig calorieën. 100 gram van dit vlees levert je echter wel 22 gram proteïne.
 • Je haalt proteïnen uit elke soort kippenvlees, maar we raden vooral de borst aan omdat die minder vet bevat.

5. Soja

Soja bevat veel proteïne

Soja bevat weinig calorieën maar veel voedingsstoffen. Het wordt dan ook enorm aanbevolen als je probeert om gewicht te verliezen.

 • Soja bevat meer proteïnen dan elke andere peulvrucht. In 100 gram soja zit 30 gram proteïne.
 • Vergeet echter niet dat je ook dit voedingsmiddel met mate moet eten. Idealiter doe je dit doet ook onder supervisie van een voedingsdeskundige, want soja wordt geassocieerd met problemen van de schildklier.

6. Noten

Amandelen en andere soorten noten zijn een geweldige keuze om je drang of zin om te eten onder controle te houden.

 • Noten bevatten per 100 gram zo’n 20 gram proteïne. Bovendien zijn ze een grote bron van omega 3-vetzuren en antioxidanten.
 • Je kunt noten dagelijks eten. Houd er alleen rekening mee dat je slechts in kleine of gematigde porties mag eten.
 • Eigenlijk zijn noten een geweldig tussendoortje voor iedereen die op een veilige manier enkele kilo’s wil verliezen.

7. Gelatine

Meer proteïne innemen met gelatine

In de supermarkt kun je tegenwoordig allerlei soorten gelatine vinden. Dit voedingsmiddel is niet alleen een goedkope keuze, maar het zal je lichaam ook grote hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen verschaffen.

 • Elke 100 gram gelatine verschaft 84 gram proteïne. Daarnaast biedt het je ook grote hoeveelheden vitaminen en mineralen.
 • Gelatine bevat dus erg veel proteïne. Daarom vind je het ook vaak in voedingssupplementen.
 • Het beste nieuws is dat dit voedingsmiddel erg weinig calorieën bevat. Het helpt je ook om de spieren en de gewrichten te versterken.
 • Je kunt gelatine zelfs plaatselijk gebruiken, want met dit product kan je haarmaskers en huidmaskers maken.

Hoe vaak eet jij de voedingsmiddelen die we in dit artikel besproken hebben? Het is erg belangrijk dat je voor voldoende proteïne zorgt in je dagelijkse voeding. Probeer het dus meer te eten, maar zorg er ook voor om het evenwicht te bewaren tussen proteïne en andere groepen van voeding en voedingsstoffen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Jin Hur S., Jo C., Yoon Y., Youn Jeong J., Taik Lee K., Controversy on the correlation of red and processed meat consumption with colorectal cancer risk: an asian perspective. Crit Rev Food Sci Nutr, 2019. 59 (21): 3526-3537.
 • Yan Z., Zhang X., Li C., Jiao S., Dong W., Association between consumption of soy and risk of cardiovascular disease: a meta analysis of observational studies. Eur J Prev Cardiol, 2017. 24 (7): 735-747.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.