Meer proteïne in je dagelijkse voeding met deze zeven voedingsmiddelen

· 19 december 2017
Door meer eiwitten te eten zorg je voor verschillende positieve effecten op je lichaam. Want het is goed voor je metabolisme, geeft je extra energie en zorgt ook voor sterker haar en huid.

Proteïne vormt een van de belangrijkste elementen van elk voedingsplan. Daarom is het erg nodig dat je meer proteïne eet, want tenslotte is het een van de voornaamste bronnen van energie voor je lichaam. Bovendien speelt het een belangrijke rol in meerdere lichaamssystemen.

 • Eigenlijk is het een essentiële bouwsteen van een gezond metabolisme. Bovendien werkt proteïne ook mee aan de vorming van spiermassa.
 • Door meer proteïne te eten, zal je je voor een langere tijd verzadigd voelen. Dat is dus een goede manier om gewicht te verliezen zonder voortdurend honger te hebben.
 • Het speelt ook een rol in de schoonheidsverzorging, want het zorgt ervoor dat je haar en je huid gezond blijven.
 • Maar het beste van al is dat je het in meerdere verschillende soorten voeding vindt. Dat maakt het dus gemakkelijk om het toe te voegen aan je dagelijkse voeding.

In dit artikel geven je zeven interessante mogelijkheden om door middel van je voeding meer proteïne in het lichaam op te nemen.

1. Parmezaanse kaas

Meer proteïne binnenkrijgen door Parmezaanse kaas te eten

Parmezaanse kaas is een aanzienlijke bron van proteïne van een hoge kwaliteit. Het zal dus je energiepeil doen stijgen en ervoor zorgen dat je je verzadigd voelt.

 • In 100 gram van deze kaas zit 38 gram proteïne. Dat is dus de reden dat het een uitstekende keuze is om ervoor te zorgen dat je lichaam de dagelijks vereiste dosis proteïne krijgt.
 • Vergeet echter niet dat Parmezaanse kaas ook vetten bevat. We raden je dus aan om het met mate te eten.

Lees ook dit artikel: Zeven dingen die je moet weten over het ontbijt

2. Droge gezouten ham

Dit voedingsmiddel biedt je nog een andere manier om meer proteïne op te nemen, maar ook deze ham moet je met mate eten.

Per 100 gram bevat het 21 gram proteïne. Belangrijk om te weten is ook dat het vetgehalte lager is dan bij andere vleeswaren.

3. Eet tonijn en voeg meer proteïne toe aan je dagelijkse voeding

Voeg meer proteïne toe met tonijn

Tonijn is lekker en voedzaam. Het bevat nogal een grote hoeveelheid proteïne terwijl het tegelijkertijd relatief weinig calorieën bevat.

 • Per honderd gram tonijn krijg je vijf gram proteïne. Bovendien verschaft dit voedingsmiddelen je omega 3-vetzuren en mineralen.
 • Eet het minstens twee keer per week, want het zal je helpen om je eetlust onder controle te houden. Een ander effect is dat het een goede gezondheid van het hart en de spieren ondersteunt.

4. Kippenborst

Dit is mager vlees. Het kan dus een geweldige aanvulling zijn van je dagelijks voeding.

 • Kippenborst bevat weinig calorieën. 100 gram van dit vlees geeft je 22 gram proteïne.
 • Je haalt proteïnen uit elke soort kippenvlees, maar we raden vooral de borst aan, omdat die minder vet bevat.

5. Soja

Soja bevat veel proteïne
Soja bevat weinig calorieën maar veel voedingsstoffen. Het wordt dan ook enorm aanbevolen als je probeert om gewicht te verliezen.

 • Soja bevat meer proteïnen dan om het even welke andere peulvrucht. In 100 gram soja zit 30 gram proteïne.
 • Maar vergeet niet dat je ook dit voedingsmiddel met mate moet eten. Zorg ook dat je dit doet onder supervisie van een voedingsdeskundige, want soja wordt geassocieerd met problemen van de schildklier.

Ook dit is een boeiend artikel: Gewichtsverlies met de juiste porties op je bord

6. Noten

Amandelen en andere soorten noten zijn een geweldige keuze om je drang of zin om te eten onder controle te houden.

 • Noten bevatten per honderd gram twintig gram proteïne. Bovendien zijn ze een grote bron van omega 3-vetzuren en antioxidanten.
 • Je kan elke dag noten eten. Houd er alleen rekening mee dat je slechts in kleine of gematigde porties mag eten.
 • Eigenlijk zijn noten een geweldig tussendoortje voor iedereen die op een veilige manier enkele kilo’s wil verliezen.

7. Gelatine

Meer proteïne innemen met gelatine

In de supermarkt kan je tegenwoordig allerlei soorten gelatine vinden. Dit voedingsmiddel is niet alleen een goedkope keuze, maar het zal je lichaam ook grote hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen verschaffen.

 • Elke 100 gram gelatine verschaft 84 gram proteïne. Daarnaast biedt het je ook grote hoeveelheden vitaminen en mineralen.
 • Gelatine bevat dus erg veel proteïne. Daarom vind je het ook vaak in supplementen.
 • En het beste nieuws is dat dit voedingsmiddel erg weinig calorieën bevat. Het helpt je ook om de spieren en de gewrichten te versterken.
 • Je kan gelatine zelfs plaatselijk gebruiken, want met dit product kan je haarmaskers en huidmaskers maken.

Hoe vaak eet jij de voedingsmiddelen die we in dit artikel besproken hebben? Het is erg belangrijk dat je voor voldoende proteïne zorgt in je dagelijkse voeding. Probeer het dus meer te eten, maar zorg er ook voor om het evenwicht te bewaren tussen proteïne en andere groepen van voeding en voedingsstoffen.

Acht opmerkelijke voordelen van linzen

Linzen zitten vol ijzer, andere mineralen en vezels, en zijn ook geweldig voor gewichtsverlies, aangezien ze zo vullend zijn.