Manieren om je partner een erotische massage te geven

Een erotische massage kan een onmisbaar onderdeel van de intieme momenten met je partner zijn. Het is bovendien een zeer ontspannende en plezierige manier om je gevoelens te uiten en contact met de persoon van wie je houdt te maken.
Manieren om je partner een erotische massage te geven

Laatste update: 17 december, 2020

Ontdek deze 4 manieren om je partner een erotische massage te geven. Verras hem wanneer hij het het minst verwacht met een speciale setting, wat afrodiserende etherische oliën of het strelen van zijn of haar erogene zones. Een massage is altijd een waardevol detail en op elk moment van de dag een perfect cadeau.

4 manieren om je partner een erotische massage te geven

Het is duidelijk dat je het allebei zou moeten willen als je een uniek moment van intimiteit met je partner wilt beleven. Vaak kom je moe thuis van je werk en plof je neer voor de televisie of computer en denkt niet aan je partner. Het belangrijkste is daarom verlangen, wil en motivatie.

Je moet jezelf tegen eentonigheid en routine beschermen en jezelf elke dag opnieuw uitvinden om je verlangen niet te verliezen en om het vuur samen met je partner te laten branden. Een geïmproviseerde massage kan het perfecte hulpmiddel zijn om een onvergetelijke avond te beginnen.

1. Een massage met een bijzondere setting

Massage en bloemblaadjes

Bereid de kamer voor om je partner met al zijn zintuigen te prikkelen. Zoals in alle spa’s en massagesalons, moet de omgeving waar je de massage krijgt, goed gekozen en voorbereid zijn. Je kunt daarom, als je geen expert in het geven van massages bent, van de ruimte profiteren om de aandacht van je partner op de perfecte setting te richten.

De juiste verlichting, warm en zwak, helpt de sfeer te bepalen. Probeer daarnaast het licht van verschillende plaatsen te laten komen en gebruik altijd warme tinten die ontspanning bevorderen. Een wit licht, zoals je dat in een kantoor aantreft, zal het effect dat je zoekt, doorbreken.

Bloemen, vooral rozen, geven ook een intiem, bijzonder, romantisch gevoel af. Het laatste stukje is om muziek op te zetten. Maak een afspeellijst met zachte of instrumentale muziek die de sfeer voor je speciale moment bepaalt.

2. Een massage met aromatische oliën

Als je een massage vol sensaties wilt, dan raden we je aan om oliën te proberen. In het ideale geval zou je een massageolie (amandel, kokos, argan, enz.) met wat afrodiserende etherische oliën moeten mengen (Engelse link). Denk bijvoorbeeld aan vanille, kaneel, ylang-ylang, jasmijn, gember, sandelhout of patchoeli. Onthoud bovendien het volgende advies:

 • Zorg ervoor dat jullie lichamen tijdens de massage in contact zijn.
 • We raden je aan om in het begin je koude handen niet op de rug van je partner te leggen en de massageolie ook niet rechtstreeks op het lichaam te gieten. Het is beter om het op een temperatuur uit te spreiden die geen koude rillingen veroorzaakt.
 • Daarnaast moet je kleding comfortabel zijn, niet iets dat de bloedsomloop belemmert
 • Je moet altijd wat zachte handdoeken bij de hand hebben. Dit zal je erotische massage helpen en voorkomen dat je de kamer uit met om ze te pakken, wat de stemming verpest.
 • Doe kettingen, hangende sieraden of armbanden af die de massage in de weg kunnen zitten.

3. Een langzame, maar intense massage

Een erotische massage van de voeten

Masseer langzaam elk deel van het lichaam en prikkel al de gevoelige plekken. De intensiteit en snelheid van je massage zullen het succes ervan bepalen. Voor een erotische massage moet je ontspannen en een langzaam ritme aannemen zonder te haasten.

Je stijl moet echter veranderen, afhankelijk van de reacties van je partner, waardoor elke massage uniek wordt. Onthoud bovendien het volgende advies:

 • Houd er rekening mee dat het niet alleen een erotisch moment is, het is ook een massage, dus je moet je ervan bewust zijn dat je spieren, zenuwen en gewrichten masseert.
 • Het is beter om een comfortabele en aangename druk te gebruiken die geen pijn of spierspanning veroorzaakt.

4. Een gepersonaliseerde erotische massage

Tot slot zijn er delen van het lichaam die door de spanning van de dag erg plezierig zijn bij het masseren. Je moet dus leren welke plekjes je partner het prettigste vindt en de best mogelijke massage creëren en deze persoonlijk maken. Besteed aandacht aan zijn ademhaling en blijf hangen op de plaatsen waar je meer gevoeligheid opmerkt.

Een erotische massage gaat er niet alleen om om het genitale gebied aan te raken. Er zijn lichaamsdelen zoals het hoofd of de voeten die voor veel sensueel genot kunnen zorgen.

Vergeet niet dat het belangrijkste de houding, het enthousiasme en de zorgzaamheid is waarmee je elke ronding van het lichaam van degene van wie je houdt aanraakt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Bakkali, F., Averbeck, S., Averbeck, D., & Idaomar, M. (2008). Biological effects of essential oils – A review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.106
 • Ali, B., Al-Wabel, N. A., Shams, S., Ahamad, A., Khan, S. A., & Anwar, F. (2015). Essential oils used in aromatherapy: A systemic review. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/j.apjtb.2015.05.007
 • Songkro, S., Sirikatitham, A., Sungkarak, S., Buaking, K., Wungsintaweekul, J., Maneenuan, D., & Oungbho, K. (2010). Characterization of aromatherapy massage oils prepared from virgin coconut oil and some essential oils. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/s11746-009-1465-5
 • Black, J. (2006). The joy of erotic massage*. Sexual and Relationship Therapy. https://doi.org/10.1080/14681990500442982
 • Herbenick, D., Fu, T. C. (Jane), Owens, C., Bartelt, E., Dodge, B., Reece, M., & Fortenberry, J. D. (2019). Kissing, Cuddling, and Massage at Most Recent Sexual Event: Findings From a U.S. Nationally Representative Probability Sample. Journal of Sex and Marital Therapy. https://doi.org/10.1080/0092623X.2018.1494648

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.