Man geeft zieke kinderen kracht door ‘tijdelijke tattoos’ te zetten

Met zijn airbrush bezorgt Benjamin zieke kinderen een onvergetelijk gevoel.
Man geeft zieke kinderen kracht door ‘tijdelijke tattoos’ te zetten

Laatste update: 08 februari, 2019

De inkt die gebruikt wordt voor deze tattoos is tijdelijk en kan gewoon worden afgespoeld. De zelfverzekerdheid en kracht die ze aan zieke kinderen geven trekt echter veel dieper in de huid.

Het doet geen pijn om deze tattoos op de huid te laten zetten. En ze kunnen er gewoon worden afgespoeld wanneer de kinderen onder de douche gaan, maar ze worden in hun geest gekerfd om deze kinderen sterker te maken.

Kinderen ondergaan een transformatie

Zodra de tattoo’s op hun huid worden gezet, worden deze jongens en meisjes ‘harde kinderen’, die het leven tegemoet lachen en ervan genieten om het leven door een andere lens te bekijken, op een brutale en spectaculaire manier.

Het is de moeite meer dan waard als het een lach brengt op het gezicht van een ziek kind en deze kunstenaar uit Nieuw-Zeeland is zich hier volledig van bewust.

Tattoos vergroten het zelfvertrouwen van zieke kinderen

Benjamin Lloyd ziet zijn eigen verhaal als een werkelijke persoonlijke prestatie.

Toen hij nog jong was liep hij ernstige brandwonden op. Deze brandwonden zorgden er ook voor dat een deel van zijn arm misvormd raakte. Hierdoor waren zijn jaren op school vervolgens een ware hel voor hem.

De meeste van zijn klasgenootjes pestten hem om zijn ‘misvormde en gerimpelde’ arm. Dit tekende zijn jeugd en een deel van zijn adolescentie.

Benjamin’s eerste tattoo

Zodra hij echter oud genoeg was en de mogelijkheid had, aarzelde hij er niet over om er meteen een tattoo overheen te laten zetten.

Zijn leven veranderde compleet van de ene op de andere dag. Door middel van een tekening nam zijn kracht, zelfvertrouwen en motivatie in één klap toe.

Hierdoor kreeg zijn leven plotseling een doel:

  • het doel om tattoos te zetten bij anderen
  • om mooie tekeningen en ontwerpen te zetten op de huid van andere mensen, zodat hij bij hen dezelfde transformatie kon zien als die hij zelf had meegemaakt.
Tattoo's

Nog meer tegenslag…

De dood duikt in ons leven op, op momenten waarop we dit het minst verwachten. Een paar jaar geleden werd Benjamin geconfronteerd met de dood van zijn stiefzoon. Het jongetje was net iets ouder dan zeven jaar.

Dit was het moment waarop het idee om langs ziekenhuizen te gaan en tattoos te zetten bij zieke kinderen in hem opkwam.

En twijfels

Toentertijd had hij nog zo zijn twijfels. Hij wist niet of dit idee goed zou vallen bij andere mensen. Over het algemeen zijn er namelijk tot op de dag van vandaag nog altijd mensen die een negatieve mening over tattoos hebben. Maar Benjamin wist heel goed dat een simpele tattoo voor veel kinderen al genoeg zou zijn om hen geluk en hoop te schenken.

Een uitdaging via sociale netwerken

Om erachter te komen of mensen het idee van tattoos bij kinderen zouden accepteren, voerde Benjamin een testje uit. Hij tattoeëerde een paar kinderen in zijn buurt en zette de foto’s ervan op Facebook.

Hij zei tegen zichzelf dat 500 likes genoeg zou zijn om hem te overtuigen om hetzelfde te doen bij zieke kinderen in het ziekenhuis, als ze dit wilden. Toen hij de volgende dag op Facebook ging kijken, was hij compleet geshockeerd over het gegeven dat hij meer dan 400.000 likes had gekregen. Het was dus duidelijk, hij moest zijn idee doorvoeren.

Airbrushtattoos

Benjamin Lloyd creëerde een bepaalde soort airbrushtattoos die in minder dan negen minuten gezet konden worden. Voor deze tattoo’s wordt gebruik gemaakt van een niet-giftige inkt die gelijk kan worden afgespoeld. Benjamin gebruikt bepaalde patronen die de kinderen zelf kiezen en de resultaten zijn werkelijk verbluffend en emotioneel.

Airbrushtattoo

De foto’s van deze getattoeëerde kinderen zijn spontaan viraal gegaan. Sindsdien is Benjamin voortdurend langs blijven gaan bij ziekenhuizen om zijn leuke airbrushtattoos met zo veel mogelijk kinderen te delen.

Dankbaarheid

De familie’s van de kinderen zijn erg dankbaar, omdat elke activiteit in een ziekenhuis die buiten de norm valt op zichzelf al een waar geschenk is, vooral voor kinderen die klinische procedures moeten ondergaan en urenlang vastzitten aan infusen en monitoren.

Doktoren hebben bevestigd dat de inkt die Benjamin gebruikt niet giftig is en geen negatieve gevolgen veroorzaakt. Het enige gevolg dat het veroorzaakt is een lach op het gezicht van het kind en een grotere mate van zelfvertrouwen.

Wanneer hij de kinderen tattoeëert, geeft hij hen zijn ketting en praat hij met ze over de vele kinderen die hij kent die de strijd tegen kanker overwonnen hebben.

Een spectaculair effect

Deze jonge kunstenaar geeft kinderen hoop, kracht en moed. Wanneer deze kinderen in de spiegel kijken en zien hoe hun huid versierd is met rozen, schedels en fantasiewezens, hebben ze het gevoel alsof er een beschermend schild van energie en kracht om hen heen zit.

Het is spectaculair. Zoals veel van hun ouders zeiden: het probleem nu is dat mijn kind niet in bad wil!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.