Verwijder onzuiverheden met dit masker van aspirine en yoghurt

De ingrediënten in dit masker zijn zeer effectief, maar aangezien het natuurlijke ingrediënten zijn, kan het wel iets langer duren voordat je de resultaten ervan ziet. Ondersteun dit masker door een uitgebalanceerd dieet aan te houden en je huid goed te beschermen tegen de zon. Als gevolg zul je werkelijk geweldige resultaten zien.
Verwijder onzuiverheden met dit masker van aspirine en yoghurt

Laatste update: 18 februari, 2019

Voortdurende blootstelling aan schadelijke uv-stralen en hormonale veranderingen zijn twee van de voornaamste oorzaken van onzuiverheden in je gezicht.

Steeds meer mensen krijgen hier last van en er wordt vrijwel dagelijks een nieuw product op de markt gebracht om dit probleem tegen te gaan. Naast alle producten die hier al voor bestaan.

Het probleem is echter dat deze commerciële behandelingen vaak zeer prijzig zijn. Helaas hebben we niet allemaal genoeg geld om onszelf te verwennen met dit soort luxes. Daarnaast bevatten de meeste van deze producten chemische stoffen die helemaal niet zo gezond zijn voor je huid.

Als je een gevoelige huid hebt, veroorzaken deze stoffen zelfs ongewenste reacties.

Het goede nieuws is dat er ook goedkopere, natuurlijke middeltjes bestaan die je kunnen helpen bij het verwijderen van deze onzuiverheden. Zo hoef je je huid niet bloot te stellen aan agressieve bestanddelen. Voor veel van deze middeltjes heb je zelfs alleen maar een paar ingrediënten nodig die zeer makkelijk verkrijgbaar zijn.

Daarom delen wij vandaag hoe je een gezichtsmasker kunt maken van yoghurt en aspirine, dat ervoor zal zorgen dat je gezicht er een stuk beter uit zal zien. Het is echt geweldig!

Gezichtsmasker van aspirine en yoghurt

Gezichtsmasker

Aspirine is een medicijn dat in de afgelopen jaren erg populair is geworden als goedkoop middeltje om allerlei soorten huidproblemen te behandelen.

Doorgaans wordt het gebruikt om pijn te verzachten en de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen. De chemische bestanddelen die aspirine bevat zorgen er echter voor dat dit ook een zeer krachtig middeltje is voor je huid.

Aspirine bevat een stof die ook wel hydroxyzuur wordt genoemd en tegenwoordig ook erg vaak wordt gebruikt voor crèmes en exfoliërende producten.

Deze stof zorgt er namelijk voor dat onzuiverheden minder zichtbaar worden en de huid sneller heelt. Bovendien kan het helpen bij het verwijderen van de viezigheid die gedurende de dag op je gezicht belandt.

Daarnaast bevat aspirine ook salicylzuur, waardoor het een ontstekingsremmende werking heeft en veroudering tegengaat. Zodra het door je huid geabsorbeerd wordt, doet het zijn best om acne en tekenen van vroegtijdige veroudering te bestrijden.

In dit masker zullen we de werking van aspirine ondersteunen door het te combineren met yoghurt. Yoghurt is namelijk een geweldig ingrediënt dat al tientallen jaren wordt gebruikt als natuurlijk schoonheidsproduct.

Het melkzuur, de antioxidanten en probiotica in yoghurt helpen je bij het reguleren van de pH-waarde van je huid. Zo verwijder je meteen dode huidcellen. Hierdoor zorgt het ervoor dat je huid sneller heelt, zuiver wordt en onzuiverheden dat en littekens minder zichtbaar worden.

Hoe je onzuiverheden verwijdert

Crème

Het enige dat je nodig hebt om dit masker te maken, is een paar minuutjes tijd en een klein beetje geld.

Hoewel dit gezichtsmasker voornamelijk bedoeld is om onzuiverheden minder zichtbaar te maken, kan het ook gebruikt worden om een vette huid tegen te gaan en je poriën te reinigen.

Daarnaast is het zelfs een goede optie om de negatieve gevolgen van vrije radicalen te verminderen, met name wanneer je lichaam steeds meer gifstoffen opstapelt.

Ingrediënten

Misschien ook interessant:
Zelf yoghurt maken, met alle voordelen

Bereiding

 1. Gebruik allereerst een vijzel om de aspirines te vermalen tot een poeder.
 2. Gooi deze poeder vervolgens over in een schoon bakje en meng het met de Griekse yoghurt en honing.
 3. Roer de ingrediënten door elkaar tot je een romig mengsel hebt. Breng dit mengsel vervolgens aan op je gezicht.

Gebruiksaanwijzing

 • Verdeel dit masker ’s avond voor het slapengaan, nadat je je gezicht hebt schoongemaakt en je make-up hebt verwijderd. Verspreid het over je hele gezicht of alleen op de plekjes waar je last hebt van onzuiverheden.
 • Als je wilt, kun je dit masker ook aanbrengen op je hals en borst, om ook daar te profiteren van het vermogen om veroudering tegen te gaan.
 • Laat het masker twintig minuten op je huid zitten en spoel het dan af met warm water.
 • Maak, terwijl je het masker afspoelt, ronde bewegingen met je handen om gelijk ook de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen.
 • Smeer je huid daarna in met een goede vochtinbrengende crème om de werking van het masker te versterken.
 • Gebruik dit masker minstens drie keer per week en vergeet niet om je huid iedere dag in te smeren met een crème die je huid beschermt tegen de zon.

Een paar dingen die je moet onthouden

Masker tegen Onzuiverheden
 • De ingrediënten die dit masker bevat, veroorzaken doorgaans geen ongewenste bijwerkingen. Toch is het verstandig om dit masker eerst even te testen op een klein deel van je huid, voordat je het over je hele gezicht smeert. Als je in dit geval irritatie of een brandend gevoel ervaart, is het helaas beter om dit masker niet te gebruiken.
 • Je gezichtshuid zal niet meteen al na de eerste keer geheel zuiver zijn. Het is belangrijk om dit masker meerdere keren te gebruiken om daadwerkelijk resultaat te zien.
 • Je kunt de werking van dit masker ondersteunen door goed te eten, voldoende water te drinken en milde reinigingsproducten en make-up te gebruiken.

Klaar om dit masker eens te proberen? Volg onze instructies op en je zult vanzelf zien hoe geweldig dit zelfgemaakte en vooral goedkope masker is!

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.