Maak eieren in de vorm van een hartje

Koken hoeft niet saai te zijn. Gebruik eens vormpjes in de keuken en leef je uit met leuke of romantische creaties. Wat is jouw favoriet?
Maak eieren in de vorm van een hartje

Laatste update: 04 januari, 2019

Wil je een unieke draai geven aan je ontbijt of avondmaal? Sla deze kans om je partner te verrassen dan niet over. Het is superleuk en zal zeker een lach op het gezicht van je geliefde brengen. Maak eens eieren in de vorm van een hartje.

Eieren zijn altijd al een veelzijdig product geweest dat veel mogelijkheden biedt in de keuken. In dit artikel willen we drie manieren met je delen waarop je eieren romantisch kunt bereiden in de vorm van een hartje.

Maak eieren in de vorm van een hart

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien allemaal erg moeilijk, maar we verzekeren je dat het zowel super simpel als hartstikke leuk om te doen is. Zelfs zo simpel en leuk dat we er zeker van zijn dat je het wel meer dan eens zult uitproberen.

Wat heb ik nodig voor eieren in de vorm van een hart?

 • 1 hardgekookt ei
 • 2 elastieken
 • Een stokje van 20 cm lang
 • Een stukje karton van 20 bij 15 cm

Instructies

Instructies om eieren in de vorm van een hartje te maken
 • Het is zeer eenvoudig. Om te beginnen kook je het ei op dezelfde wijze als je normaal zou doen.
 • Zodra het ei hardgekookt is, verwijder je snel de schaal. Terwijl het ei nog heet is, druk je hem in de vorm die je gemaakt hebt, zodat je ei een hartje wordt.
 • Hoe maak je de vorm? Ook dit is zeer eenvoudig. Pak eerst je stukje karton erbij en vouw het doormidden. Stop het ei vervolgens hiertussen.
 • Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, is het de bedoeling dat je het stokje precies in het midden van het ei steekt. Om alles op zijn plek te houden, wikkel je de elastieken om het karton heen.
 • Laat het ei in het vormpje een half uur afkoelen. Vervolgens kun je voorzichtig het stokje verwijderen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het ei doormidden te snijden en voilà, als magie zullen beide halfjes de vorm hebben van een hartje. Gebruik dit ‘hartgekookte’ eitje als onderdeel van een leuk ontbijtje.
Lol in de keuken om eieren in de vorm van een hartje te maken

Lol met een gebakken eitje in de vorm van een hart

Inmiddels weet je hoe je een hardgekookt ei de vorm van een hartje kunt geven. Misschien had je niet verwacht dat je hetzelfde kunt doen met een spiegelei. Nou, wij zullen je nu twee originele manieren laten zien hoe je dit kunt doen. Kies zelf maar welke je het leukste vindt of gebruik ze gewoon allebei.

Eieren met worstjes: lekker!

Eieren in de vorm van een hart met worstjes of groenten
 • Zo simpel en zo leuk. Het eerste wat je moet doen is worstjes in huis halen die lang en dun genoeg zijn om er hartjes van te maken. Sommige mensen gebruiken in plaats van worstjes ook groenten, reepjes paprika of zelfs aardappelen. Bepaal zelf maar wat je liever hebt. Voor een leuk ontbijt of avondmaal doen worstjes het in ieder geval altijd goed.
 • Gebruik een keukentang of een tandenstoker om de worstjes in de vorm van een hartje te houden en bak ze vervolgens in deze vorm in de koekenpan. Vervolgens breek je heel voorzichtig een ei in het midden van je worstjesvormpje. Gebruik als dit nodig is een houten lepel. Probeer een koekenpan te gebruiken die goed genoeg is voor zo’n delicaat taakje.
 • Langzaamaan zal je eitje garen. De volgende, net zo delicate stap, is om je ei samen met het worstje uit de pan op het bord te krijgen zonder dat het ei breekt. Als je hierin slaagt, dan heb je de klus succesvol geklaard. Vergeet niet om je hartje te versieren met wat ketchup, zodat het net lijk of de pijl van cupido door het hart is geschoten.

De makkelijkste techniek: gebruik een vorm

Gebruik een vormpje om eieren in de vorm van een hart te maken
 • Er bestaan vormpjes die speciaal gemaakt zijn om gebakken eieren in de vorm van een hartje te maken. De vormpjes hebben een klein handvatje om het wat makkelijker te maken. Om het ei op deze manier te maken doe je gewoon wat olijfolie in een koekenpan en breek je het ei in het vormpje wanneer de olie heet is.
 • Het ei zal snel en zonder problemen bakken. Leg je gebakken eitje dan alleen nog even op een bordje en klaar is Kees! Je kunt deze vorm ook gebruiken om hartjes te drukken uit brood. Doe dit en doe je hartje dan even in het broodrooster en leg vervolgens je eitje erop. Lekker origineel.
 • Sommige experts op dit gebied kunnen zelfs de eierdooier in de vorm van een hart maken wanneer het ei nog in de pan ligt. Hoe doen ze dit? Met een houten lepel. Ze bewegen de eierdooier op zo een manier dat het de vorm van een hartje krijgt.

Vergeet niet dat eieren altijd een uitstekende keuze zijn voor het ontbijt. Ze zitten boordevol eiwitten, perfect om de dag mee te beginnen. En zolang je je porties in balans houdt, hoef je je ook geen zorgen te maken over het cholesterol dat eieren bevatten.

Ben je er klaar voor om een paar hartjes te maken voor het ontbijt?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.