Leververvetting behandelen met 5 gezonde drankjes
Leververvetting, medisch bekend als steatose, is een ziekte die wordt gekenmerkt door de opbouw van vet in de lever. Het is gerelateerd aan de effecten van het metabool syndroom, omdat overgewicht en hoge niveaus van triglyceriden invloedrijke factoren zijn. Je kan leververvetting behandelen met 5 gezonde drankjes.
Mensen die alcohol drinken hebben een hoger risico op deze ziekte, hoewel het soms ontstaat omdat de stofwisseling en de uitscheiding van vet langzaam is door andere leverproblemen.
Hoewel het zich in stilte kan ontwikkelen, ervaren sommige patiënten buikpijn, vermoeidheid en een zwaar gevoel na het eten.
Een medische controle zal helpen om de ernst te beoordelen en daarna een geschikte behandeling te vinden. Je kan echter zelf ook helpen en de leververvetting behandelen met gezonde drankjes.
In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste oorzaken van de ziekte, evenals enkele natuurlijke opties om het te helpen behandelen.
Oorzaken van leververvetting
Eén van de hoofdoorzaken van leververvetting is het drinken van te veel alcohol, waardoor er schade wordt aangericht aan de cellen in de lever.
De gifstoffen in alcohol hebben een negatieve invloed op de lever en voorkomen dat de lever de vetten op de juiste manier afbreekt.
Maar naast deze oorzaak zijn er andere, niet-alcoholische factoren, die belangrijk zijn om te kennen:
- Overgewicht of obesitas hebben
- Snel gewichtsverlies
- Ondervoeding
- Diabetes type 2
- Hoog cholesterol of triglyceriden-gehalte
- Erfelijke metabole stoornissen
- Langdurig gebruik van sommige medicijnen (zoals: oestrogeen, corticoïden, antiretrovirale middelen, tamoxifen of diltiazem).
Symptomen van leververvetting
De eerste stadia van leververvetting kunnen zich zonder tekenen van symptomen ontwikkelen. Als het zich echter zonder behandeling ontwikkelt, dan kunnen patiënten het volgende ervaren:- Pijn aan de rechter-bovenkant van de buik.
- Algemene ziekte of vermoeidheid.
- Opmerkelijk gewichtsverlies.
- Een zwaar gevoel, vooral na het eten.
- Gebrek aan eetlust.
- Misselijkheid en duizeligheid.
- Moeite met concentreren.
- Gele huid of ogen (geelzucht).
Leververvetting behandelen met gezonde drankjes
Leververvetting wordt gedetecteerd met bloedonderzoeken, echografieën of hepatische biopsieën. Eenmaal bevestigd, zal de arts een behandeling voorstellen om de impact op het lichaam om te keren.
Als aanvulling kun je leververvetting behandelen met een aantal gezonde drankjes, die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Door hun ontgiftende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen helpen ze de ernst van de ziekte te verminderen.
Voordat je echter één van de drankjes kiest, is het belangrijk om je specialist te raadplegen, zodat de drankjes je voorgeschreven behandeling niet verstoren.
1. Rode bietensap
Bietensap is één van de beste zelfgemaakte remedies voor het verlichten van leververvetting, omdat het rijk is aan voedingsvezels, antioxidanten en essentiële mineralen.De voedingsstoffen die het bevat helpen om de lever te ontgiften en om ook de processen te verbeteren die overtollig vet verwijderen.
Ingrediënten
- 2 rode bieten
- 2 kopjes water (250 ml)
Bereiding
- Schil eerst de bieten, snij ze klein en stop ze met wat water in een blender.
- Bewerk het daarna allemaal totdat je een glad mengsel krijgt.
Hoe je het drinkt
- Drink voor het ontbijt een glas sap en herhaal dit vervolgens halverwege de middag.
- Blijf daarna deze routine minimaal 3 weken volgen.
2. Loquats
Deze heerlijke vruchten hebben een zuiverende werking die daardoor helpen bij het verminderen van de opbouw van vet in de lever.
Ingrediënten
- 3 loquats
- 1 kopje water (250 ml)
Bereiding
- Verwerk het vruchtvlees van de loquats met het kopje water.
Hoe je het drinkt
- Drink het sap voor het ontbijt, doe dit vervolgens gedurende 3 opeenvolgende weken.
3. Gember infusie
Gember bevat veel antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen. Daardoor is gember een geweldige aanvullende remedie voor het bestrijden van de effecten van steatose.Ingrediënten
- 1 theelepel geraspte gember (50 g)
- 250 ml water
- 1 eetlepel citroensap (15 ml)
- 1 eetlepel honing (25 g)
Bereiding
- Voeg eerst de geraspte gember toe aan een kopje kokend water en laat het 10 minuten staan.
- Giet het daarna in een fles en voeg het citroensap en de honing toe.
Hoe je het drinkt
- Drink deze infusie voor het ontbijt, doe dit vervolgens gedurende 4 weken.
4. Boldo thee
Boldo bevat twee hoofdbestanddelen die de opbouw van triglyceriden en vetzuren in de levercellen helpen bestrijden, namelijk boldine en boldoglucine.
Ingrediënten
- 1 theelepel boldobladeren (5 g)
- 1 kopje water (250 ml)
Bereiding
- Giet eerst de boldobladeren in een kopje water en laat het 5 minuten op een zacht vuurtje koken.
- Zet daarna het vuur uit en laat het 10 minuten staan.
Hoe je het drinkt
- Drink de infusie halverwege de ochtend en herhaal het daarna halverwege de middag.
- Drink het gedurende 2 opeenvolgende weken, neem dan twee weken rust en ga dan verder.
5. Radijssap
Radijs bevat natuurlijke vezels, antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die kunnen helpen de pijn te verzachten die door leverproblemen wordt veroorzaakt.Ingrediënten
- 2 radijzen
- 1 glas water (200 ml)
Bereiding
- Schil eerst de radijzen en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe daarna de radijsjes en het water in een blender en bewerk dit tot je een glad mengsel hebt.
Hoe je het drinkt
- Drink dit om de dag.
- Doe dit vervolgens gedurende 3 tot 4 weken.
Vul deze drankjes aan met wat licht voedsel, met weinig calorieën en vet.
Leververvetting behandelen met deze drankjes geeft de beste resultaten als je deze oplossingen voor de aangegeven duur blijft gebruiken!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Speisky, H., & Cassels, B. K. (1994). Boldo and boldine: an emerging case of natural drug development. Pharmacological Research, 29(1), 1–12. https://doi.org/10.1016/1043-6618(94)80093-6
- Fahey, J. W. (2015). Brassica: Characteristics and Properties. In Encyclopedia of Food and Health(pp. 469–477). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00083-0
- Melzer, O. A., Rothkopf, M. M., & Ganjhu, L. (2014). Nonalcoholic fatty liver disease. In Metabolic Medicine and Surgery (pp. 115–132). CRC Press. https://doi.org/10.1201/b17616