Leer je gezicht met olie schoon te maken

Als je een erg vette huid hebt, zijn deze oliën misschien niet de beste optie als het om vochtinbrengende producten gaat, maar ze zouden wel een goede manier kunnen zijn om make up te verwijderen.
Leer je gezicht met olie schoon te maken
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Als je wilt dat je huid en goed gevoed is en er glanzend uitziet, dan kan olie een van je beste medestanders zijn. Let goed op deze aanbevelingen en ontdek de voordelen van het gebruiken van olie om je huid schoon te maken. Geloof het of niet, er zijn er vele.

Olie is altijd iets geweest dat men dacht te moeten vermijden als het aankomt op cosmetica. De waarheid is dat oliën meerdere voordelen hebben en een goede aanvulling kunnen zijn op je gebruikelijke gezichtsverzorging.

Verschillende huidsoorten

Allereerst en het allerbelangrijkste: mensen met een droge huid kunnen oliën dagelijks gebruiken. Aan de andere kant is twee tot drie keer per week genoeg als je een normale huid hebt. Als je een gecombineerde of vette huid hebt, kun je deze oliën gebruiken om je gezicht schoon te maken of voor wekelijks ‘onderhoud’.

Oliën kunnen ook handig zijn als je huid een noodbehandeling nodig heeft, bijvoorbeeld na een nachtje doorzakken, als je te veel make-up op hebt gehad of je huid extreem droog is.

Welke olie moet je gebruiken?

Gezichtsmasker

Niet alle oliën zijn hetzelfde als het op gezichtsverzorging aankomt. De beste oliën voor dit doel zijn die oliën die gemaakt zijn van plantaardige oliën en etherische oliën, nooit minerale oliën.

De laatstgenoemde categorie wordt gebruikt voor het verzorgen van babyhuidjes. Het is niet zo dat ze slecht of giftig zijn, maar ze zijn niet zo geschikt voor de volwassen huid.

Voordelen van oliën op de huid

Gezichtshuid

Onder de voordelen van het aanbrengen van plantaardige oliën op je huid is het voedende effect op de huid, en dat terwijl het ondertussen de huid laat ademen. Daarbij zul je zien dat je huid er stralender en lichter zal worden en niet meer dof en levenloos.

Er zijn ook andere producten die net zo voedend kunnen zijn als olie. Veel producten geven problemen zoals het verstoppen van je poriën en het veroorzaken van acneHet is belangrijk dat je nadenkt over je eigen huidtype en de correcte soort en hoeveelheid plantaardige olie die je gebruikt.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, veroorzaken deze natuurlijke producten geen verkleuring, pukkels, cystes of mee-eters. 

Wat veroorzaakt huidproblemen?

Deze problemen ontstaan door hormonale disbalans, bacteriën, samenklonterende dode huidcellen of een combinatie van deze factoren.

Je moet ook begrijpen dat je huid zijn eigen natuurlijke olie produceert. Dit is noodzakelijk is om goed te kunnen functioneren. Dat is waarom olie ook kan beschermen, genezen en je huid kan voeden, zodat hij al zijn functies goed kan vervullen.

Als je het op je huid aanbrengt wil je dat het vóór je huid werkt, niet ertegen. En je zult ontdekken dat de voordelen niet alleen esthetisch zijn.

Plantaardige oliën

Hieronder vertellen we je hoe je een behandeling met drie plantaardige oliën kunt maken die zeer effectief is als het om huidverzorging gaat.

Ingrediënten

 • 1 klein flesje voor het mengsel
 • Olijfolie van eerste persing
 • Wonderolie (ook casterolie of ricinusolie genoemd)
 • 2 tot 3 druppels tea tree olie

Voorbereiding

 • Om deze behandeling te maken, doe je gelijke delen olijfolie en wonderolie in het flesje.
 • Eventueel kun je twee tot drie druppels etherische olie toevoegen. Dit voegt krachtige antibacteriële en helende eigenschappen toe die de behandeling veel effectiever maken.
 • Schud het flesje goed voor gebruik.

Hoe breng ik het aan?

Olie Aanbrengen

 

 • Gebruik cirkelende bewegingen gedurende enkele seconden om het reinigende effect te versterken als je dit op je huid smeert.
 • Je kunt ook wattenschijfjes gedrenkt in warm water gebruiken en deze een minuutje op de huid laten liggen.
 • Dezelfde wattenschijfjes kun je gebruiken om het oliemengsel van je gezicht te verwijderen, wederom met cirkelende bewegingen.
 • Daarna hoef je alleen je gezicht nog maar droog te maken met een zachte doek en een toner aan te brengen.

Dit is de perfecte oplossing voor het verwijderen van make up. Het is niet alleen efficiënt, maar ook 100% natuurlijk.

Suggesties op basis van je huidtype

Als je een vette huid hebt, kunt je dit ook elke dag gebruiken, maar vergeet dan niet om je gezicht ook grondig te wassen met een goede zeep.

 • Indien je een vette huid hebt, raden we aan om een mengsel van 30% wonderolie en 70% olijfolie te gebruiken.
 • Als je een gewone huid hebt, kun je het beste een mengsel van 20% wonderolie en 80% olijfolie gebruiken.
 • Met een gecombineerde huid kun je 10% wonderolie gebruiken met 90% olijfolie.

Zo simpel is het.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.