Last van angst? Eet dan deze voedingsmiddelen

Wist je dat er voedingsmiddelen bestaan die je kunnen helpen om je zenuwen, angst en depressie onder controle te houden door de voedingsstoffen die ze bevatten?
Last van angst? Eet dan deze voedingsmiddelen

Laatste update: 03 juni, 2018

Heb je  last van angst? Door de onderstaande voedingsmiddelen in je dieet op te nemen kun je je zenuwstelsel versterken en aandoeningen zoals angst, prikkelbaarheid, stress en depressie voorkomen.

Ontdek de voordelen van het eten van groene groenten, noten, zonnebloempitten, biergist, basilicum en andere voedingsmiddelen om met angst om te gaan.

Omgaan met zenuwen

Hoewel het heel makkelijk is om te denken dat nerveuze mensen hun hele leven zo zullen blijven, zijn er naast je persoonlijkheid ook andere factoren die invloed kunnen hebben op je zenuwstelsel.

Sommige voedingsstoffen, zoals de B-vitamines, magnesium en fosfor, kunnen ons helpen om ons zenuwstelsel geleidelijk en natuurlijk in balans te brengen.

Vrouw die last van angst heeft

Voedingsmiddelen die behulpzaam zijn als je last van angst hebt

1. Groene groenten

Groene groenten zijn zeer behulpzaam als je last van angst hebt

Hoe groener en donkerder de bladeren zijn, hoe meer voordelen de groente zal bieden voor je zenuwstelsel. Dit is te danken aan de grote verscheidenheid aan voedingsstoffen die groene pigmentatie bevat.

Er zijn twee manieren om de benodigde hoeveelheden van dit soort groenten te consumeren:

  • Als bijgerecht bij elke maaltijd (lunch en avondeten) – bijvoorbeeld een salade die veel kropsla, rucola, waterkers, cichorei, enz. bevat.
  • Groene shakes als ontbijt of snack, gemaakt van groene bladgroenten en fruit (bananen, aardbeien, ananas, papaja).

2. Havermout

Als je last van angst hebt, is het verstandig om havermout te eten als ontbijt. Havermout is namelijk een van die zeer voedzame ontbijtgranen die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Het is op twee verschillende manieren gunstig voor je zenuwstelsel:

  • Door je energieniveau een oppepper te geven en te verhogen.
  • Door zenuwaandoeningen zoals angst of prikkelbaarheid te verzachten.

Je kunt het eten in de vorm van granola, shakes, soepen, stoofschotels, drankjes, enz.

3. Biergist

Biergist is zeer handig als je last van angst hebt

Biergist is werkelijk een uitstekend supplement voor mensen die last van angst hebben. 

Het bevat een grote hoeveelheid B-vitamines en mineralen, zoals calcium, fosfor, zwavel, magnesium en zink.

  • Bovendien is biergist niet alleen zeer handig om stress en angst te bestrijden, maar het is ook een goed middel om huid-, haar- en nagelproblemen te verhelpen.
  • Je kunt een eetlepel (1o g) biergist per dag innemen en het mengen met sap, yoghurt of ander voedsel.

4. Basilicum

Basilicum is een natuurlijke zenuwonderdrukker die ook alle verschijnselen van nervositeit in de maag kalmeert, zoals pijn of indigestie.

Je kunt het ongekookt gebruiken, in infusies, in sauzen en vinaigrettes, of de etherische olie op de huid gebruiken of om een ​​ontspannend bad te aromatiseren.

5. Walnoten

Walnoten zijn zeer behulpzaam als je last van angst hebt

Walnoten zijn heerlijke noten die antidepressieve eigenschappen hebben.

  • Het essentiële vetzuurgehalte is bevorderlijk voor de productie van serotonine, een krachtige transmitter die een gevoel van welzijn in ons produceert en angst en depressie kalmeert.
  • Walnoten bevatten ook B-vitamines, die het zenuwstelsel versterken.

Als je last van angst hebt, raden wij daarom aan om dagelijks een handjevol rauwe of geroosterde walnoten te eten.

6. Bananen

Bananen zijn heerlijke koolhydraatrijke vruchten die ons veel energie geven. Bovendien zijn bananen rijk aan kalium en B-vitamines, twee zeer nuttige voedingsstoffen voor het zenuwstelsel.

  • Je kunt bananen makkelijk overal mee naartoe nemen.
  • Je kunt ze ook toevoegen aan shakes of ze zelfs in de oven bakken om te genieten van de heerlijke zoetheid.

7. Citroen

Citroenen zijn goed voor je als je last van angst hebt

Er zijn verschillende citrusvruchten die ons helpen om onze stemming op natuurlijke wijze te verbeteren, en ons lichaam tegelijkertijd voorzien van een bom aan voedingsstoffen. We benadrukken de citroen als een van de meest medicinale.

8. Linzen

Linzen verbeteren je zenuwstelsel dankzij het magnesiumgehalte en de B-vitamines die ze bevatten. Bovendien zijn ze ook een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en vezels.

Degenen die niet graag linzensoep eten, raden we aan om ze te gebruiken om groenteburgers van te maken. Dit is namelijk ook een heerlijke en nog steeds zeer gezonde manier om linzen te eten.

9. Cayennepeper

Cayennepeper kan handig zijn als je last van angst hebt

Cayennepeper is een zeer pittig kruid met verrassende gezondheidseigenschappen. Zo helpt het om de zenuwen te kalmeren en slapeloosheid te bestrijden.

In het begin is het echter verstandig om er slechts kleine hoeveelheden van te consumeren. Zodat je maag kan wennen aan de pittigheid.

10. Avocado

Avocado is een uitstekende, heerlijke vrucht.

Het is een superfood helpt ons om eventuele tekortkomingen te compenseren dankzij de grote verscheidenheid aan vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Het bevat ook een behoorlijke hoeveelheid eiwit, vet en vezels.

Zorg ervoor dat je avocado in je milkshakes, salades, snacks, soepen, garnituren, enz. verwerkt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.