Krijg opnieuw jeugdige handen met deze handcrème

Wat is het geheim van jeugdige en gehydrateerde handen? Dagelijkse verzorging. Gebruik deze verjongende handcrème ’s morgens en ’s avonds.
Krijg opnieuw jeugdige handen met deze handcrème
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hoe houd je je handen jong? Wat is het geheim van jeugdige handen? Het is vooral een kwestie van regelmatige verzorging. De huid van de handen is zeer gevoelig. Bovendien worden de handen vaak blootgesteld aan allerlei externe factoren. Daardoor gaat de huid weker worden en verschijnen er rimpels.

 • Met de handen raak je voortdurend verschillende oppervlakken aan.
 • Regelmatig komen je handen in contact met chemicaliën.
 • Dagelijks wordt je huid ook blootgesteld aan de zon.

Al deze factoren veroorzaken aftakeling van de huid. Uiteindelijk zal de huid veranderen en worden de handen lelijk.  Er ontwikkelen zich ook kleine vlekken, rimpels en andere onvolmaaktheden. Dit zijn dus allemaal tekenen van een vroegtijdige veroudering van de huid

Meestal zien we vanaf de leeftijd van dertig jaar onze huid veranderen. Tegelijk begint de huid over het gehele lichaam te verslappen. Dit komt omdat het lichaam minder collageen en elastine gaat produceren.

Gelukkig bestaan er heel wat schoonheidsproducten en verzorgingsmiddelen. Met die middelen kan je de schade helpen om te keren. Ze helpen je dus om ervoor te zorgen dat je handen langer mooi en gezond blijven.

De meeste producten zijn te koop in de winkel. Er bestaan echter ook geheel natuurlijke middeltjes en je kan ze thuis zelf maken. Ze hebben dezelfde resultaten als de commerciële producten, maar zonder het risico op allergische reacties of ongewenste bijwerkingen.

In dit artikel laten we je kennismaken met een speciaal recept voor jeugdige handen. Deze crème hydrateert de handen en maakt ze zachter.

Ben je klaar om deze huidcrème zelf te maken?

Jeugdige handen met dit natuurlijke recept

We maken deze crème voor jeugdige handen met de volgende natuurlijke ingrediënten:

Kenmerkend voor deze ingrediënten is het hoge gehalte aan zuren en antioxidanten. Zo  vormt deze handcrème een beschermlaag.

 • Op die manier wordt de beschadiging van de huidcellen tegengehouden.
 • Deze handcrème is bovendien een natuurlijke moisturizer.
 • Het bevordert ook de verwijdering van dode huidcellen.
 • Tegelijkertijd maakt het de huid glad en herstelt zijn natuurlijke flexibiliteit.
 • De actieve componenten in het smeerseltje beschermen ook tegen beschadiging door ultraviolette stralen. Ze verminderen ook de aanwezigheid van donkere vlekken en fijne rimpels.

Wat zijn de voordelen van bijenwas?

Jeugdige handen met dit natuurlijke recept met bijenwas

Bijenwas is een natuurlijk product. Het voedt, bevochtigt en verzacht de gevoelige huid van de handen. Omdat het naast verzachtende ook ontstekingsremmende eigenschappen bezit, vermindert bijenwas de aanwezigheid van dode huidcellen en de vorming van bijvoorbeeld eelt.

Bovendien heeft bijenwas de eigenschap om bacteriën en schimmels tegen te houden. Het helpt namelijk de aanwezigheid van micro-organismen die infecties veroorzaken te verhinderen.

Welke voordelen heeft mangoboter?

Mangoboter is een tropisch product vergelijkbaar met cacaoboter. Het verschil zit hem in de samenstelling. Cacaoboter bevat andere vetzuren dan mangoboter.

Omdat mangoboter rijk is aan antioxidanten en vitames, doet het de oxydatie van cellen afnemen. Het zorgt eveneens voor een verbetering van de natuurlijke genezingsprocessen van de huid.

Je handen insmeren met mangoboter houdt ze zacht en beschermt de huid, zodat ze er langer jong uitzien.

De voordelen van kokosolie

Jeugdige handen met dit natuurlijke recept met kokosolie

Kokosnoot bevat specifieke vetzuren en vitamine E. Deze elementen maken van kokosolie een uitstekend verzorgingsproduct voor de huid. Door zijn verzachtende en antibacteriële eigenschappen reinigt het de handen grondig. Zo kan je eelt, zwelling en infectie voorkomen.

Regelmatig gebruik van kokosolie voedt de huidcellen, bevordert regeneratie en verzacht de negatieve effecten van ultraviolette stralen.

De pluspunten van wortelaroma

Wortelaroma bevat een hoog gehalte bètacaroteen. Deze antioxidant verbetert je natuurlijke huidskleur en vertraagt de beschadiging van de huidcellen.

Het is een van de beste producten om de huid soepel te houden en droogheid te bestrijden.

Wortelaroma beschermt tegen ultraviolette stralen en tegen andere vervuiling buiten. Het is dus heel geschikt als bescherming tegen de zon.

Hoe maak je de crème voor jeugdige handen klaar?

Hoe maak je de crème voor jeugdige handen klaar

Dit natuurlijke product is heel makkelijk klaar te maken. Bovendien biedt het meer voordelen dan een gewone handcrème.

Wat is het geheim van een goed resultaat? Koop natuurlijke en niet-geraffineerde ingrediënten. Pas dan verkrijg je het gewenste resultaat: een natuurlijke en doeltreffende handcrème.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 60 gr. bijenwas (4 theelepels)
 • 24 gr. mangoboter (2 theelepels)
 • 120 gr. kokosnootolie (8 theelepels)
 • 10 druppels wortelaroma
 • 1 inmaakschaal of andere luchtdichte bak met deksel

Hoe ga je te werk?

 • Warm eerst de bijenwas au bain-marie op tot de was volledig gesmolten is.
 • Voeg vervolgens de mangoboter toe. Gebruik een silicone spatel om te roeren. Blijf roeren totdat de bijenwas en de mangoboter goed gemengd zijn.
 • Voeg vervolgens de kokosolie en het wortelaroma toe.
 • Blijf roeren. Verwijder het pas van het vuur als je een gelijkmatig mengsel hebt.
 • Laat het daarna een paar minuten staan. Vooraleer het begint te stollen, giet je het mengsel in de kom en sluit je die af.
 • Zodra het mengsel de juiste consistentie heeft bereikt, kan je de crème gebruiken.
 • Gebruik het vervolgens twee maal per dag, ‘s morgens en voor je gaat slapen.

Ben jij iemand die voortdurend je handen verwaarloost? Nu weet je hoe je je handen kunt beschermen en hydrateren. Je hoeft echt niet te twijfelen. Maak deze crème voor jeugdige handen zelf.  Voeg de verzorging van je handen toe aan je dagelijkse routine.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Muñoz, D. H. D. V. (2006). Guia para lavado de manos. Ministerio de Salud CUSCO. https://doi.org/10.1145/1138450.1138456
 • Guerra, D. (2005). Uso de antisépticos y desinfectantes. Revista Del Hospital Materno Infantil Ramón Sardá.
 • Limón Cáceres, E. (2008). La importancia del lavado de manos y de utilizar guantes para evitar las infecciones cruzadas. Enfermeria Clinica. https://doi.org/10.1016/S1130-8621(08)72201-0

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.