Kom binnen een nacht van koortslip af

Dit virus veroorzaakt kleine en pijnlijke blaasjes op je lip, die koortsblaasjes of koortslip worden genoemd. Dat is natuurlijk niet alleen vrij onaantrekkelijk, maar vormt ook andere problemen.
Kom binnen een nacht van koortslip af

Laatste update: 13 oktober, 2018

Koortslip wordt veroorzaakt door het herpes-simplexvirus. Dat is een virus dat zeer besmettelijk is en makkelijk kan worden verspreid. Het virus kan immers gemakkelijk via huidcontact gemakkelijk op anderen worden overgebracht.

Wat is de oorzaak van een koortslip?

Koortslipcrème

Dit veelvoorkomende mondprobleem is een symptoom van het Humaan herpesvirus 1. De meeste mensen lopen dit virus voor hun twintigste op.

Zodra iemand eenmaal last heeft gehad van dit virus, blijft het voor altijd in slapende vorm aanwezig in zijn zenuwweefsel. Het kan op elk moment weer aangewakkerd worden en deze vervelende blaasjes veroorzaken.

In de meeste gevallen ligt de oorzaak bij het Humaan herpesvirus 1. Dat is een vorm die makkelijker onder controle kan worden gehouden. In sommige gevallen wordt koortslip echter ook veroorzaakt door het Humaan herpesvirus 2.

En dat is dan weer dezelfde vorm die herpes genitalis veroorzaakt. Dan raakt iemand besmet door iemand oraal te bevredigen wanneer hij last heeft van genitale herpes.

Koortslip kan gemakkelijk worden overgebracht van de ene op de andere persoon. Daarom is het belangrijk om direct contact te vermijden met iemand die last heeft van koortslip. Daarnaast moet je voorwerpen niet te gebruiken die het virus over zouden kunnen brengen, zoals handdoeken, bestek, make-up en dergelijke.

Hoe kun je binnen een nacht van je koortslip afkomen?

Knoflook

Met behulp van de juiste natuurlijke geneesmiddelen is het heel goed mogelijk om binnen een nacht van die vervelende blaasjes af te komen. Het geheime ingrediënt is knoflook. Dit ingrediënt heeft natuurlijke antibiotische eigenschappen die virussen, bacteriën en schimmels tegen kunnen gaan.

Knoflook bevat nitraten, natrium, kalium, selenium, calcium, magnesium, silicium, waterstofsulfide, fosforzuur, vitamine C, D en B, fytosterolen en etherische oliën. Daarnaast bevat het ook een bestanddeel dat bekend staat als allicine.

Onderzoek toont aan dat allicine kan helpen om infecties sneller te genezen. Meerdere studies tonen zelfs aan dat knoflook beter werkt dan verschillende medicijnen. Bovendien veroorzaakt het geen ongewenste bijwerkingen.

Knoflook kan de bloedsomloop verbeteren en cardiovasculaire problemen helpen te voorkomen. Daarnaast is het behulpzaam voor mensen die last hebben van diabetes en kan het helpen om het cholesterolgehalte te verlagen, de effecten van vrije radicalen tegen te gaan en een aantal andere ziektes te voorkomen.

Middeltje om koortslip binnen een nacht te verhelpen

Gesneden Knoflook

Snijd of rasp een knoflookteen fijn en breng deze vervolgens direct aan op je koortslip. Als het blaasje erg groot is, pas de behandeling dan meerdere keren toe, steeds met een verse knoflookteen. Laat de knoflook ongeveer tien minuten op het blaasje zitten en spoel het dan af met warm water.

Deze behandeling kan jeuk of een brandend gevoel veroorzaken. Deze symptomen verdwijnen echter weer na een paar seconden.

Daarnaast kan knoflook helpen om de pijn die deze blaasjes veroorzaken te verminderen. De blaasjes zullen namelijk binnen een paar uurtjes verdwijnen. Is het blaasje na een paar uur nog niet helemaal verdwenen? Dan kun je de behandeling later op de dag of in de avond nog een keer toepassen.

Nog een optie is om een pasta te maken van de knoflook en deze pasta vervolgens aan te brengen op het koortsblaasje en er dan een pleister overheen te plakken. De volgende ochtend spoel je de knoflook af en zul je zien dat het blaasje bijna volledig is uitgedroogd.

Nieuwe blaasjes voorkomen

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat koortslip gemakkelijk op anderen kan worden overgebracht door persoonlijke voorwerpen te delen.

Wanneer je koortsblaasje genezen is, is het dan ook belangrijk om je tandenborsten, lippenstift, lippenbalsem, handdoeken etc. goed schoon te maken. De kans is namelijk groot dat deze voorwerpen besmet zijn geraakt met het Humaan herpesvirus, waardoor ze weer een nieuwe infectie kunnen veroorzaken.

Ook is het van belang om altijd een lippenbalsem te gebruiken die je lippen tegelijkertijd beschermt tegen de zon, om het ontstaan van nieuwe blaasjes te voorkomen. Probeer je lippen niet bloot te stellen aan direct zonlicht, aangezien dit ervoor kan zorgen dat je koortslip terugkomt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.