Wat kan de kleur van je ogen je vertellen?

20 juli 2015

Iriscopie is de wetenschap die de iris van het oog bestudeert. Je iris kan namelijk je aanleg om bepaalde gezondheidsproblemen te krijgen voorspellen. De wetenschap is gebaseerd op de kleur van je ogen.

Beoefenaars van deze methode doen een grondig onderzoek naar alle signalen die je ogen kunnen geven. De kleur van je ogen geeft al een beeld van jouw eventuele gezondheidsrisico’s. Ze kunnen je waarschuwen voor mogelijke toekomstige aandoeningen, die je niet zou verwachten.

Volgens de irisscopie bepaalt de kleur van de iris je risico op bepaalde aandoeningen vanaf de geboorte. Het voorkomen van deze voorspelde ziekten is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je levensstijl (hoe goed je voor jezelf zorgt, wat je eet etc.). De iris bepaalt dus niet met zekerheid dat je een bepaalde ziekte zal krijgen , maar het geeft je een idee van jouw specifieke risico’s en zal bijgevolg een lijdraad zijn voor jouw gezondheid. Als je dus aan een bepaald gezondheidsprobleem lijdt, kan je de irisscopie raadplegen om uitsluitsel te krijgen.

In dit artikel verklaren we je de algemene karakteristieken van elke kleur ogen. Deze worden onderverdeeld in drie categorieën, namelijk:

Blauwe en grijze ogen

Mensen met blauwe of grijze ogen zijn voorbestemd voor problemen aan de keel, de neus, de ogen (wat hen gevoeliger maakt voor cataract), het ademhalingsstelsel, de nieren en de gewrichten. Ook irritatie van de slijmvliezen van het spijsverteringsstelsel kan voorkomen.

Wanneer er zich witte lijntjes in de iris bevinden, is dit het teken dat er ook wijzigingen in het zenuwstelsel voorkomen. Hierdoor hebben deze mensen meer kan op nervositeit, angst, spierspasmen en het gepaard gaan van de emotionele toestand met fysieke problemen. Wanneer dit bij jou het geval is, gebruik dan ontspannende geneeskrachtige planten, homeopathie of bachbloesem. Zorg er ook voor dat je voldoende beweging hebt.

oogkleur2

Bruine en donkere ogen

Bij deze groep hebben we het zowel over mensen met lichtbruine of hazelnootkleurige ogen, als diegenen met donkerbruine of bijna zwarte ogen.

In het algemeen zijn deze mensen voorbestemd voor het lijden aan een onevenwicht in het metabolisme van het bloed of mineralen, zoals calcium, ijzer en zwavel. Dat betekent dat deze mensen extra zorg moeten dragen voor hun bloedsomloop en in het bijzonder hun lever, beenmerg en milt.

Op lange termijn kunnen mensen uit deze categorie ook lijden aan obesitas, problemen met de schildklier en endocriene veranderingen. Dit betekent dat behandeling en preventie zeker sterk moet focussen op de gezondheid van de lever.

Mensen met bruine en donkere ogen hebben in het algemeen niet veel gezondheidsproblemen wanneer ze jonger zijn, maar vanaf de leeftijd van 25 tot 30 jaar kan je wijzigingen in hun bloedtesten beginnen te zien: hoge cholesterol, anemie etc.

Wanneer je deze kleur ogen hebt, betekent het dus dat je al van jongs af aan voor je lichaam moet zorgen, want door de afwezigheid van significante problemen op jonge leeftijd hebben deze mensen vaak een slecht dieet.

We raden ook aan regelmatig te bewegen om de balans in het bloed te behouden. Ook nemen deze mensen het beste specifieke supplementen.

Lichtere ogen, zoals hazelnootkleur, zullen eerder problemen vertonen met het spijsvertering- en ademhalingsstelsel. Je lichaam zal hulp nodig hebben om schadelijke stoffen te verwijderen. Reinig je lichaam dus geregeld en eet gezond.

 

oogkleur3

Groene en gemengde ogen

In deze categorie vallen alle kleuren die buiten de voorgaande categorieën vallen. Ook irissen met een gemengde kleur (meestal groen en bruin) of puur groene ogen vallen hier onder. Om na te gaan voor welke problemen je voorbestemd bent, moet je nagaan of je ogen eerder donker of lichter zijn, waardoor je eerder in de eerste of de tweede voorgaande categorie valt.

oogkleur4

Bewijs

Een goede manier om de betrouwbaarheid van deze diagnostiek na te gaan, is jezelf te vergelijken met familieleden die dezelfde kleur ogen als jij hebben. Zoals we eerder reeds vermeldden, is het afhankelijk van hoe goed je voor je lichaam zorgt of je al dan niet deze voorbestemde aandoening zal krijgen.

Naarmate je ouder wordt, zal je de kleur van je ogen ook zien veranderen. In het algemeen worden ze donkerder, omdat ook je lichaam met stijgende leeftijd “vuiler” wordt.

Bovenstaande gids geeft je reeds veel informatie, maar wanneer je meer te weten wil komen over jouw specifieke aanleg voor het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen, raadpleeg dan een professional. Hij of zij zal door het onderzoeken van je iris meer precieze, persoonlijke informatie kunnen geven.

Foto’s: neuroticcamel, Jenn Durfey en starbooze.
Bekijk Ook