Ken je deze 6 posities om staand seks te hebben al?

Staand seks hebben is een manier om uit de gewone seksroutine te stappen en de verschillende ruimten van het huis te verkennen, fantasieën uit te leven en te genieten van nieuwe plezierige ervaringen.
Ken je deze 6 posities om staand seks te hebben al?
Isbelia Esther Farías López

Geschreven en geverifieerd door de filosoof Isbelia Esther Farías López.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Staand seks te hebben is een erg leuke en hartstochtelijke praktijk die voor veel stellen een must is. Het is een uitstekend excuus om uit de routine van seks in bed te stappen en je passies los te laten op verschillende plekken in huis. Een voorbeeld is leunen tegen een muur of een zuil.

Het is ook mogelijk om staand seks te hebben zonder dat een van beiden ergens tegenaan leunt, wat een echte uitdaging is voor je evenwicht!

De adrenaline die vrijkomt bij staande seks kan de ontmoeting voor jullie allebei een echte turn-on maken. Waarom zou je niet van die energiestoot profiteren om deze plezierige ervaring uit te leven?

6 standjes om staand seks te hebben

Een stel dat staand seks heeft

1. Tegen de muur

Het stel gaat tegenover elkaar staan en de man helpt zijn partner om aan zijn bovenlichaam te “hangen.” Terwijl hij haar draagt, moet zij zich met haar benen vasthouden, terwijl hij haar zachtjes tegen de muur beweegt. Zo kan hij zijn evenwicht bewaren en wordt het gemakkelijker om de penetratie in te leiden.

Of het nu tegen de hoofdmuur van de slaapkamer is, tegen de muur van de douche, of op een andere plek in huis, veel stellen vinden dit standje erg opwindend.

Dankzij de heen-en-weer beweging die ze maken terwijl de vrouw in de armen van haar man hangt, kunnen ze in deze positie een echt diepe penetratie bereiken. Een bijkomend voordeel is dat ze om beurten de leiding kunnen nemen in het ritme van de stotende bewegingen.

Een variatie op deze positie is eenvoudigweg om ze te oefenen zonder tegen de muur of een ander oppervlak te leunen.

Staand seks hebben tegen de muur

2. De doggy style op zijn zij

Veel stellen zeggen dat de doggy style of hondjeshouding een van hun favoriete standjes is. Het is erg opwindend en vraagt niet al te veel inspanning van de vrouw. En natuurlijk kan de penetratie zowel via de vagina als via de anus plaatsvinden.

Als het erom gaat het ritme te regelen, kan elk van jullie het doen. Maar wie besluit het initiatief te nemen, heeft alle vrijheid om de ander maximaal genot te verschaffen. Dit standje kan ook staand geoefend worden.

Om dit te doen gaat de man achter de vrouw staan, terwijl zij haar bovenlichaam buigt, zonder met haar handen de vloer aan te raken. Op deze manier staat het meisje, in plaats van op “handen en voeten,” voorovergebogen.

3. Voeten op de vloer

De man staat achter de vrouw, zodat hij haar kan penetreren, en tegelijkertijd streelt hij haar met zijn handen op verschillende delen van haar lichaam. Het huid-op-huid contact in deze positie is voor beiden een echte turn-on.

En het mooiste van alles is dat jullie handen steeds vrij zijn om elkaar nog meer te stimuleren. De vrouw kan ook haar hoofd naar achteren bewegen zodat haar partner haar in de nek kan kussen. Voor mannen is misschien wel het beste voordeel van alles dat ze de ejaculatie gemakkelijker onder controle kunnen houden.

4. De kruiwagen

Wie echt lenig is, kan deze positie proberen. Ze vereist ook een flinke dosis evenwicht.

De vrouw moet zich opstellen alsof ze een yogahouding gaat uitvoeren die Sirsasana (Engelse link) heet, maar in plaats van op haar eigen armen te leunen, kan ze haar benen op de schouders van haar partner laten rusten (die voor haar moet staan).

Afhankelijk van zijn lengte moet hij zijn eigen benen een beetje buigen om de penetratie te beginnen. De bewegingen zullen kort zijn, maar ze kunnen heel intens en plezierig zijn.

5. De “koorddanser”

Dit is een ander standje om staand seks te hebben dat bepaalde fysieke vaardigheden vereist, en een goed doorzettingsvermogen om te proberen het te perfectioneren. De man staat rechtop en houdt zijn partner loodrecht tegen zich aan, met haar rug naar hem toe. Zij laat één hand op de vloer rusten en houdt de andere in de lucht, balancerend terwijl de penetratie plaatsvindt.

Vermeldenswaard is dat in deze positie de penetratie vaginaal of anaal kan zijn, afhankelijk van de smaak van het paar.

6. De bezoeker

Stel in de slaapkamer

Een andere van de beste standjes om staand seks te hebben is “de bezoeker.” Het bestaat uit eenvoudig tegenover elkaar staan en elkaar naderen tot je geslachtsdelen tegen elkaar wrijven. Je moet misschien je benen wat buigen voor maximaal comfort, maar dat is dan ook alles. Dit standje is heel eenvoudig, maar kan een echt hartstochtelijke ontmoeting opleveren.

Staand seks hebben draait niet alleen om penetratie

Dat klopt, staand seks te hebben gaat niet alleen om penetratie, want het is ook mogelijk om andere activiteiten te beoefenen, zoals gezamenlijke masturbatie, het masturberen van je partner, en zelfs orale seks. Als de vrouw het bij de man doet, kan ze het een beetje leunend of knielend doen, of zelfs zittend op een stoel, terwijl hij blijft staan.

En, op dezelfde manier, als de man het bij de vrouw doet, kan hij ook voor haar knielen. Een andere mogelijkheid is om het meisje voorover te laten buigen, ergens op leunend, en haar dan met zijn tong van achteren te stimuleren. Hij kan ook zijn vingers gebruiken om haar vulva of anus te stimuleren.

Durf jij staand seks te hebben?

Staand seks hebben is een ervaring die voor jullie beiden heel plezierig kan zijn. Dus, of het nu achter een deur is, in de badkamer, in de keuken, in de huiskamer, of waar je allebei ook maar een beetje privacy kunt hebben, waarom zou je niet eens uit de bedroutine stappen en proberen te vrijen op nieuwe plaatsen die je nog nooit geprobeerd hebt? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Everett F. Atrévete a seducir. Barcelona, España: Amat Editorial, 2002.
  • Gallotti A. Kama-sutra del sexo oral. Barcelona, España: Ediciones Martínez Roca, 2005.
  • Moyano N, Sierra J. Fantasías y pensamientos sexuales: Revisión conceptual y relación con la salud sexual- Revista Puertorriqueña de Psicología. 2014; 25(2): 376 – 393.
  • Navarro Bravoa B, Ros Segura L, Latorre Postigo J, et al.Hábitos, Preferencias y Satisfacción Sexual en Estudiantes Universitarios. Rev Clín Med Fam. 2010; 3(3): 150-157.
  • Potts M, Short R. Historia de la sexualidad. Desde Adán y Eva. Madrid: Cambridge University Press, 2001.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.