Een kamille-peterseliemiddel tegen amenorroe

· 9 december 2017
Als je een gynaecologische behandeling volgt, dan is het belangrijk om eerst even je dokter te raadplegen voordat je dit middeltje probeert, aangezien het kan zijn dat er ongewenste reacties optreden. Als je wel besluit om dit middeltje in te nemen, dan is het belangrijk om dit niet langer dan één week achtereenvolgend te doen.

Amenorroe is een aandoening waarbij de menstruatie uitblijft. De oorsprong kan lichamelijk zijn – dat wil zeggen, als gevolg van natuurlijke redenen als de overgang – of pathologisch, als gevolg van verschillende oorzaken.

Hoewel de meeste gynaecologen de anticonceptiepil voorschrijven om de menstruatie te reguleren, kun je ook eens een paar natuurlijke middeltjes proberen als je vaak te laat ongesteld wordt terwijl je niet zwanger bent.

In dit artikel delen we daarom een zeer effectief kamille-peterseliemiddel tegen amenorroe.

Waarom blijft mijn menstruatie uit?

Als je niet meer in de fase zit waarin je nog nooit ongesteld bent geweest en ook niet in de overgang, dan kan het meerdere maanden uitblijven van de menstruatie wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen die gediagnosticeerd en behandeld zouden moeten worden.

Meisje dat last heeft van menstruatiekrampen

(We hebben het natuurlijk niet over gevallen van zwangerschap).

Mogelijke redenen achter dit probleem kunnen zijn:

 • Polycycsteus-ovariumsyndroom: de eierstokken produceren geen eieren.
 • De hypothalamus werkt niet meer naar behoren vanwege een teveel aan lichaamsbeweging, gewichtsverlies of een hoge bloeddruk.
 • Grote hoeveelheden van het hormoon prolactine.
 • Vroegtijdige insufficiëntie van de eierstokken, voor de overgang.
 • Stress of traumatische gebeurtenissen.
 • Eetstoornissen zoals anorexia of boulimia.
 • Schildklierproblemen.

Lees ook: Wat is Polycysteus Ovarium syndroom en hoe wordt het behandeld?

Conventionele behandeling voor amenorroe

Meisje dat een klok voor haar buik houdt

De meest voorkomende conventionele behandeling die gynaecologen voorschrijven voor menstruatieproblemen is het innemen van de anticonceptiepil.

Hoewel de anticonceptiepil er inderdaad voor kan zorgen dat de menstruatiecyclus weer regelmatig wordt, is dit niet de enige oplossing voor het uitblijven van de menstruatie. Zodra je weer stopt met de pil, is de kans groot dat de onregelmatigheden gewoon weer terugkeren. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de anticonceptiepil ook andere bijwerkingen veroorzaakt in het lichaam.

Je zou altijd grondig na moeten denken over elke vorm van medische behandeling die je overweegt, waarbij je rekening houdt met zowel de positieve als de negatieve gevolgen die dit kan hebben voor je gezondheid.

Lees ook: Zes redenen waarom je last kunt hebben van een onregelmatige menstruatiecyclus

Natuurlijke behandeling voor amenorroe

Meisje dat haar menstruatiecyclus uitrekent

Wij raden altijd aan om jezelf medisch te laten diagnosticeren en behandelen.

Als je echter last hebt van amenorroe vanwege specifieke redenen, zoals bijvoorbeeld een stressvolle situatie, of als je eerst een natuurlijk alternatief wilt proberen voordat je aan een medische behandeling begint, dan kan dit eenvoudige middeltje van kamille en peterselie erg behulpzaam zijn.

Kamille

Lekker kopje kamillethee als natuurlijk middel tegen amenorroe

Kamillethee wordt door een hoop mensen zeer vaak gedronken, met name na de maaltijd om de spijsvertering te ondersteunen. In deze geneeskrachtige plant gaan echter nog veel meer gezondheidsvoordelen schuil.

Kamille heeft kalmerende eigenschappen die zeer geschikt zijn als de oorzaak van je probleem verbonden is aan stress. Bovendien heeft deze plant ook een zeer sterke ontstekingsremmende werking die, afhankelijk van de oorzaak van het probleem, ook erg behulpzaam kan zijn.

Kamillethee wordt al tientallen jaren lang gedronken om amenorroe en verschillende spijsverteringsproblemen en zenuwstoornissen tegen te gaan.

Lees ook: Acht tekenen die mogelijk wijzen op spijsverteringsproblemen

Peterselie

Peterseliethee als natuurlijk middel tegen amenorroe

Peterselie is een geneeskrachtige plant die in een hoop verschillende recepten verwerkt kan worden. Maar daarnaast heeft deze plant ook geweldige helende eigenschappen. Peterselie staat vooral bekend om de grote hoeveelheden vitamine A en C, foliumzuur en mineralen als magnesium, ijzer en kalium die het bevat.

In het geval van amenorroe is peterselie een van de meest effectieve plant om de menstruatie weer op gang te krijgen. Dit is met name te danken aan de vluchtige oliën die het bevat. Deze oliën verbeteren de bloedstroom naar de baarmoeder, waardoor de baarmoeder zich kan uitzetten en ontspannen. Op deze manier wordt de menstruatie vergemakkelijkt.

Lees ook: De voordelen die peterselie biedt voor de gezondheid en de schoonheid

Ingrediënten

 • 4 koppen water (1 liter)
 • 3 eetlepels gedroogde kamillebloemen (30 gram)
 • Een handjevol verse peterselie (ongeveer 20 gram)

Bereidingswijze

 • Breng het water aan de kook.
 • Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de kamillebloemen en de gesneden peterselie eraan toe.
 • Doe dan een deksel op de pan en laat de infusie ongeveer tien minuten staan.
 • Na tien minuten giet je het water door de zeef.
 • Als je wilt, kun je de infusie iets zoeter maken door er een beetje stevia of honing aan toe te voegen.

Hoe je deze infusie drinkt

Drink dit middeltje verspreid over de dag in drie doseringen:

 • ’s Ochtends vroeg op een lege maag.
 • Later op de ochtend.
 • In de namiddag.

Drink dit middeltje maximaal zeven dagen achtereenvolgend iedere dag. Als je menstruatie na zeven dagen nog steeds uitblijft, dan raden wij aan om een gynaecoloog te raadplegen.

Andere natuurlijke remedies tegen amenorroe

Als je de werking van dit middeltje tegen amenorroe wilt ondersteunen, dan kun je het aanvullen door middel van andere supplementen, technieken en natuurlijke remedies:

 • Vitamine C
 • Monnikspeper
 • Kompres van rode klei op je buik.
 • Cupping in het gebied rondom de eierstokken (dit moet altijd worden gedaan door een deskundige).
 • Bachbloesem: mosterd en cichorei