5 natuurlijke remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

Bedenk dat deze natuurlijke remedies om met Polycysteus Ovarium Syndroom om te gaan een aanvulling vormen op de medische behandeling en nooit een vervanging ervan mogen zijn.
5 natuurlijke remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om goed ermee om te kunnen gaan moeten we eerst weten wat het is voordat we remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom bespreken.

Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) is een vrouwelijke hormonale ziekte. Het treedt op wanneer de eierstokken meer androgenen aanmaken dan oestrogenen en progesteron. Deze hormonen sturen de processen aan die eitjes ontwikkelen en afgeven tijdens de hormonale cyclus.

Bij deze aandoeningen is er een probleem dat de binnenkant van de eierstokken dikker maakt. Tegelijkertijd vindt er vorming van kleine cysten of follikels plaats. Deze cysten of follikels zijn goedaardig, maar ze veroorzaken inflammatoire onevenwichtigheden in weefsels.

Bovendien veroorzaken ze meestal andere symptomen, die vaak van invloed zijn op de kwaliteit van je leven. Dit omvat het feit dat veel van de getroffen vrouwen problemen hebben met de vruchtbaarheid en onregelmatige menstruatie.

Gelukkig kun je door het toepassen van gezonde gewoontes en een passende medische behandeling leren om goed met polycysteus-ovariumsyndroom om te gaan. Door deze maatregelen kun je de ernst van je symptomen helpen te verminderen. Bovendien verminderen ze vaak de impact die deze aandoening heeft op je vruchtbaarheid.

Daarbij zijn er ook verschillende remedies tegen polycysteus-ovariumsyndroom op natuurlijke basis. Vanwege hun eigenschappen maken ze het gemakkelijker om je hormonen onder controle te houden. Dit helpt om goed met polycysteus-ovariumsyndroom om te gaan.

Ontdek welke remedies je kunnen helpen!

Welke remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom kennen we?

1. Lijnzaad

Lijnzaad is een van de remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

Lijnzaad helpt goed bij polycysteus-ovariumsyndroom.

Vanwege het hoge gehalte aan omega 3- en 6-vetzuren zijn lijnzaadproducten geweldig. Ze beperken de overmatige productie van androgenen, de hormonen die het grootste probleem veroorzaken.

Bovendien helpen ze ook om het niveau van ontstekingen in je weefsels te verminderen. Daarnaast kunnen ze ook helpen om onregelmatigheden in de menstruatie te beperken.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 kopje water

Aanwijzingen voor consumptie

 • Week een eetlepel lijnzaad in een kopje water. Giet na twee of drie uur de vloeistof af en drink dit op.
 • Je kunt bijvoorbeeld ook lijnzaadolie toevoegen aan je salades, soepen en smoothies.
 • Probeer iedere dag een kleine hoeveelheid lijnzaad in je dieet op te nemen.

2. Fenegriekzaad is een van de remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

Fenegriekzaden zijn populair geworden vanwege hun vermogen om de bloeddruk en bloedsuikerspiegel te helpen beheersen als deze verhoogd zijn.

Bovendien hebben ze ontstekingsremmende en diuretische effecten. Deze helpen om vloeistoffen te verwijderen die in je weefsels worden bewaard, waardoor hun ontstekingsniveau wordt verlaagd.

Deze zaden leveren vetzuren en antioxidanten. Door je hormonale activiteit bij te sturen, helpen ze het ongemak veroorzaakt door polycysteuze eierstokken te kalmeren. Dat zorgt ervoor dat het gemakkelijker voor je is om goed met polycysteus-ovariumsyndroom om te gaan.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel fenegriekzaden
 • 1 kopje water
 • Honing (naar smaak)

Aanwijzingen voor consumptie

 • Voeg een eetlepel fenegriekzaden toe aan een kopje water en laat deze 6 tot 8 uur weken.
 • Meng ze vervolgens met een beetje honing en eet ze op.
 • Neem ze bij voorkeur iedere dag voor het ontbijt.

3. Kaneel

Kaneel is een van de remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

Kaneel is een specerij die populair is geworden vanwege zijn ontspannende en krampstillende effecten. Daarnaast heeft het een goede uitwerking op de spijsvertering.

De actieve bestanddelen helpen je bloedglucosewaarden te regelen. Bovendien ondersteunt het ook metabole functies die calorieën helpen te verbranden.

In het geval van PCOS helpt het onder andere om ontstekingen te verminderen. Het helpt ook bij onregelmatige menstruatie en de vorming van cysten.

Ingrediënten

 • 1 theelepel kaneel
 • 1 kopje water

Aanwijzingen voor consumptie

 • Verwarm het water en schenk het in een kop.
 • Voeg vervolgens het theelepel kaneel toe.
 • Laat het 10 minuten trekken en drink het daarna op.
 • Je kunt ook kaneel toevoegen aan je smoothies en desserts.

4. Zoethout

Vrouwen die aan deze aandoening lijden hebben een overmatige productie van mannelijke hormonen. Zoethoutwortel is een plant die kan helpen bij het verminderen van de aanmaak van deze hormonen.

De verbindingen ervan helpen de ovulatie te bevorderen en de metabole activiteit te stimuleren. Deze factoren kunnen worden beïnvloed door hormonale onevenwichtigheden.

Ingrediënten

 • 1 theelepel zoethout
 • 1 kopje water

Aanwijzingen voor consumptie

 • Voeg een theelepel zoethout toe aan een kop kokend water. Nadat je het 15 minuten hebt laten trekken, drink je de thee op.
 • Drink deze thee vervolgens iedere dag twee keer.

Belangrijk: vermijd deze remedie als je lijdt aan hoge bloeddruk!

5. Munt

Munt is een van de remedies voor polycysteus-ovariumsyndroom

De eigenschappen in munt zouden eveneens helpen om hormonale onevenwichtigheden te reguleren. Deze kunnen de symptomen van deze ziekte beïnvloeden. Bovendien kan dit kruid het gemakkelijker maken om met polycysteus-ovariumsyndroom om te gaan.

Hoewel het niet het ontwikkelen van cysten voorkomt, is het drinken van muntthee een aanvulling op de behandelingen die door je arts zijn voorgeschreven.

Het is perfect voor het voorkomen van het overvloedig groeien van haren. Daarnaast vermindert het ook acne en andere symptomen die verband houden met deze ziekte.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel muntblaadjes
 • 1 kopje water

Aanwijzingen voor consumptie

 • Voeg een eetlepel muntblaadjes toe aan een kokend kopje water. Laat het dan 15 tot 20 minuten trekken.
 • Als het klaar is, zeef de vloeistof dan en drink het vocht op.
 • Drink het vervolgens dagelijks 2 tot 3 keer per dag.
 • Een andere optie is dat je verse muntblaadjes toe kunt voegen aan je natuurlijke sapjes en smoothies.

Probeer de remedies die we noemden maar eens uit. Zie hoe goed de voordelen je kunnen helpen om de impact van PCOS-symptomen te verminderen. Houd in gedachten dat hoewel ze geen geneesmiddelen zijn, dat het drinken van deze remedies tegen polycysteus-ovariumsyndroom het gemakkelijker kan maken m ermee om te gaan.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.