Ontdek wat Bachbloesemremedies kunnen doen voor jouw rugpijn

Bachbloesemremedies hebben geen bijwerkingen en kunnen je helpen bij rugpijn en emotiegerelateerde kwalen. Leer over de voordelen van deze natuurlijke remedie en hoe je het moet gebruiken.
Ontdek wat Bachbloesemremedies kunnen doen voor jouw rugpijn
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 03 februari, 2019

Bachbloesemremedies behandelen voornamelijk emotionele onbalans, zoals zenuwachtigheid, angsten, stress of verdriet.

Ze hebben echter ook een andere functie die niet zo bekend is en dat is het verzachten van fysieke pijn die gerelateerd is aan emoties, wat je misschien wel vaker treft.

Hier leren we de weinig bekende kracht van Bachbloesemremedies kennen, zodat je rugpijn op natuurlijke wijze kunt verminderen.

Wat zijn Bachbloesemremedies?

Bachbloesemremedies zijn 38 op planten gebaseerde extracten die worden onttrokken op verschillende manieren, afhankelijk van het type plant. Ze helpen dus om je emoties te balanceren, op natuurlijke wijze, zonder dat je er afhankelijk van wordt of dat ze bijwerkingen veroorzaken.

Ze werken geleidelijk en geven je lichaam het duwtje in de rug dat het nodig heeft om over gevoelens van angst, zenuwen, eenzaamheid, verlangen, jaloezie, schuld of apathie heen te komen.

Iedereen kan Bachbloesemremedies nemen, zelfs kleine kinderen of mensen die medicatie nemen, omdat ze geen contra-indicaties hebben.

Bachbloesem

Hoe neem ik ze?

Het wordt zeer aanbevolen om een professionele therapeut te bezoeken die opgeleid is in deze remedie, om jouw persoonlijke situatie te analyseren en om te bepalen welke bloemen goed zijn voor jouw persoonlijkheid, de fase van je leven waar je in zit en de pijn die je ervaart.

Omdat er echter geen risico bestaat als je het mis hebt, kunt je de bloesem nemen die gerelateerd is aan jouw pijn en ze zelf aanbrengen op het gebied. Als je er meerdere door elkaar wilt gebruiken, kun je tot zeven extracten tegelijkertijd innemen.

Je gebruikt ze als volgt:

 • Oraal gebruik: 4 druppels, 4 keer per dag, onder je tong of gemengd met water.
 • Topisch gebruik: 4 druppels, 2 keer per dag, aangebracht direct op het pijnlijke gebied of gemengd met lotion.

Pijn

Pijn is je lichaam zijn manier om je te waarschuwen. Je moet het zien als hulp om iets te repareren dat je beschadigt, voordat het een ernstige toestand wordt, niet als een bestraffing.

Het is daarom een grote fout om alleen medicijnen te nemen die de pijn verzachten, zonder naar de oorzaak te kijken.

Zelfs als er een blessure is of een ontsteking die je lage rugpijn veroorzaakt, is er altijd een emotioneel probleem aanwezig waarvan je zou moeten afweten en dat je zou moeten behandelen.

Je rug is je ondersteuning en bescherming in het leven. Gebaseerd op die stelling, zou ieder deel van je rug moeten worden behandeld afgaand op je emoties.

Nekpijn

Als het aankomt op nekpijn, is het gerelateerd aan de emotionele ondersteuning die we geven en ontvangen. In dit geval kunnen de volgende bloemen je helpen:

 • Cichorei: Je ervaart te veel bezetenheid over diegenen die je lief hebt.
 • Hulst: Gevoelens van woede, jaloezie, afgunst nemen het vaak over.
 • Lariks: Geeft je zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.
 • Maskerbloem: Voor mensen die bang zijn om alleen te zijn, voor het verliezen van hun baan etc.
 • Paardenkastanje: Remedie voor degenen die dingen te veel overdenken.
 • Beuk: Helpt om onder andere toleranter te zijn tegen mensen.
Nekpijn

Bovenrug

Je bovenrug houdt schuldgevoelens vast die je meesleept vanuit het verleden. De meest voordelige bloesem voor dit probleem zijn de volgende:

 • Den: Het belangrijkste middel om schuld te overwinnen.
 • Paardenkastanje: Als je niet kan stoppen met denken aan iets dat je pijn doet.
 • Kamperfoelie: Helpt je in het heden te leven en laat het verleden in het verleden.
 • Bronwater: Uitstekend om u te helpen, niet zo moeilijk op jezelf te zijn.
 • Herik: Als je blauw en apathisch bent en vind het moeilijk om in het heden te leven.
 • Kastanje knop: Ideaal om u te helpen stoppen met dezelfde fouten te maken, en in plaats daarvan te leren van uw ervaringen.

Onderrug

De onderrug is waar je angst voor economische moeilijkheden leeft. Er zijn verschillende Bachbloesemremedies die je kunnen helpen om over gevoelens van angst, egoïsme of oneerlijkheid heen te komen waar je je zorgen om maakt:

 • Maskerbloem: De best bekende bloem voor bekende angsten gerelateerd aan geld, werk, familie, etc.
 • Agrimonie: Wanneer je lijdt, maar je angsten in het geheim met je meezeult.
 • Rode kastanje: Wanneer je serieuze zorgen gaan over degenen die je liefhebt.
 • Haagbeuk: Moedigt je aan en geeft je energie om de situatie te confronteren die je momenteel niet kunt confronteren omdat je niet sterk genoeg bent.
 • Gentiaan: Voor diegenen die in een periode van verslagenheid zitten nadat ze door een moeilijke tijd zijn gegaan.

Geef deze unieke remedies een kans! Het kan immers geen kwaad!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Orozco, R. (2003). Las Flores de Bach hoy. Natura Medicatrix.
 • Rivas Suárez, S., Valido Díaz, A., & Blanco Machado, F. (2013). Estudio preclínico del efecto de las esencias florales de Bach en la inflamación aguda. Revista Cubana de Investigaciones Biomedicas.
 • Silva, M. J. (2014). Effects of Flower Essences in Individuals with Anxiety. Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1093/scan/nsv072.Targeting

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.