Je voeten scrubben met kokosolie en zout

Ben jij op zoek naar zachte, gladde voeten? Probeer dit natuurlijke middel eens. Je zal zien dat je al meteen na het eerste gebruik een zachtere huid hebt, maar als je eelt wilt verwijderen, moet je het vaker toepassen.
Je voeten scrubben met kokosolie en zout

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Eelt zijn lelijke harde plekken die door de wrijving van bepaalde soorten schoeisel ontstaan. Ze komen vaak voor op de bal of de hiel van een of beide voeten, hoewel ze zich ook op de handen en vingers kunnen vormen. Je voeten scrubben kan helpen om van eeltvorming af te komen.

Deze huidaandoening wordt gekenmerkt door een buitensporige opbouw van dode huidcellen, droge plekken. In ernstige gevallen kunnen er zelfs scheuren ontstaan.

Hoewel het niet echt een gezondheidsprobleem is, is het altijd het beste om de plekken te behandelen. Op die manier kan je pijn en zwelling voorkomen.

Gelukkig zijn er enkele natuurlijke ingrediënten die over eigenschappen beschikken die je huid zullen verzachten terwijl dit irritante probleem dramatisch wordt verminderd.

In het artikel van vandaag willen we een recept met kokosolie en grof zout met je delen. De exfoliërende eigenschappen van deze remedie zullen dit probleem helpen te bestrijden. Ondertussen zal het ook je voeten hydrateren en de groei van schimmels voorkomen..

Lees verder om te weten komen hoe je het maakt!

Je voeten scrubben met kokosolie en zout

Deze zelfgemaakte scrub van kokosolie en grof zout is een natuurlijk middel dat alle harde plekken op je voeten verzacht. Daardoor krijgen ze een zachter en aantrekkelijker uiterlijk.

In tegenstelling tot commerciële producten die verkocht in de winkels te koop zijn, is dit veel betaalbaarder. Bovendien bevat het geen agressieve chemicaliën.

Je voeten scrubben met kokosolie en zout

Kokosolie

Kokosolie is een biologisch ingrediënt dat al jaren in schoonheidsroutines wordt gebruikt.

De middellange keten vetzuren kunnen makkelijk in de poriën van je huid komen. Daardoor wordt de pH geregeld en behoud je het natuurlijke vocht.

De antioxidanten en verzachtende ingrediënten helpen ook om eventuele harde plekken te verwijderen.  Daardoor worden dode huidcellen en andere onzuiverheden die zich gewoonlijk op het oppervlak ophopen verwijderd.

Dit alles in combinatie met zijn antibacteriële werking, zorgt ervoor dat kokosolie een van de beste ingrediënten is die je kunt kiezen voor voetverzorging.

Je voeten scrubben met zeezout

Zout

Grof zout fungeert ook als een krachtig exfoliërend middel. Bovendien is het ook ontstekingsremmend. Daardoor is het ideaal voor het verzachten van de harde huid en het verlichten van pijn of het gevoel van zwaarte.

Het bevat essentiële mineralen en anti-oxidanten die je pH in balans brengen en de overmatige droogheid verminderen zodra ze in de huid geabsorbeerd zijn.

Het fungeert ook als een middel tegen schimmels, dat de eventuele kiemen vermindert die huidirritatie en onaangename geuren veroorzaken.

Hoe maak je deze scrub?

Je voeten scrubben met zelfgemaakte scrub

Deze combinatie van kokosolie en grof zout is een zeer betaalbare behandeling die je binnen enkele minuten kunt maken.

De ingrediënten kunnen makkelijk worden gevonden bij een supermarkt of gezondheidswinkel, maar het is het beste om eerst hun voedingswaarde te controleren.

De kokosolie moet 100% biologisch zijn omdat het dan al zijn gunstige eigenschappen nog heeft.

Hoewel bewerkte producten ook beschikbaar en minder duur zijn, is het het waard om een beetje extra te betalen voor de voordelen en voedingsstoffen van biologische kokosolie.

Ingrediënten

 • 100 gram biologische kokosolie
 • 36 gram grof zout

Benodigdheden

 • 1 glazen schaal of pot met deksel
 • Siliconen of houten keukengerei

Bereiding

 • Doe de kokosolie in een glazen pot en meng de eetlepels grof zout erdoor.
 • Roer het goed met behulp van een siliconen of houten lepel of spatel.
 • Laat het een paar uur staan om in te trekken. Daarna kan je je voeten scrubben met dit mengsel.

Hoe te gebruiken

 • ‘s Nachts voordat je gaat slapen was je je voeten met zeep en water om ze goed schoon te maken.
 • Neem dan een beetje van deze scrub en wrijf het over de gebieden waar je last hebt van eelt of harde plekken.
 • Wacht 20 tot 30 minuten en dompel je voeten dan onder in warm water.
 • Masseer je voeten om de exfoliërende werking te verbeteren. Na 15 minuten kun je je voeten uit het water halen.
 • Droog je huid goed en gebruik een vochtinbrengende crème.
 • Herhaal deze procedure van je voeten scrubben minstens vier keer per week om eelt te verwijderen.

Denk eraan dat, hoewel er veel voordelen zijn, de eelt niet geheel verdwenen zal zijn na één keer je voeten scrubben.

Wees consistent met de behandeling en je zal resultaten zien. Je hoeft ook niet veel geld aan commerciële producten te besteden.

Je moet ook proberen te identificeren welke schoenen het zijn die je voeten irriteren en de eelt veroorzaken. Deze moet je dan zo veel mogelijk vermijden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.