Eeltige voeten behandelen met deze 2 natuurlijke ingrediënten

De effecten van deze behandeling zullen niet direct te merken zijn. Maar al na een paar dagen zul je merken hoe de eelt verdwijnt en je huid zachter wordt. Je kunt deze behandelingen aan vullen met het gebruik van een puimsteentje.

Eeltige voeten zijn een veelvoorkomend probleem. Het wordt veroorzaakt door je schoenen of door continue frictie op de huid.

Ze worden als een esthetisch probleem gezien, omdat ze er lelijk en onverzorgd uitzien, maar over het algemeen hebben ze geen invloed op je algehele gezondheid.

Het treedt over het algemeen op rond de bal van je voeten of op de zijkanten van je grote teen. Soms gaat het gepaard met pijnlijke scheuren in de huid. Deze eeltkloven kunnen het risico op een ontsteking verhogen.

Gelukkig zijn er diverse natuurlijke behandelingen mogelijk. Deze helpen om de huid op je voeten te verzachten. Daardoor verminderen de problemen merkbaar.

In het artikel van vandaag willen we een zeer efficiënte behandeling met je delen. Je kunt het maken met slechts twee ingrediënten. En het beste is dat je die waarschijnlijk al in huis hebt. Ontdek welke twee ingrediënten het zijn en hoe je ze gebruiken moet.

Natuurlijke behandeling voor eeltige voeten

Deze natuurlijke behandeling om eeltplekken van je voeten te verwijderen, is gemaakt van de combinatie van ui en witte azijn.

Beide ingrediënten staan bekend om hun antioxidante en antibacteriële eigenschappen. Daarnaast zijn ze ook ontstekingsremmend. Dit alles helpt om je voeten zachter te maken. Bovendien herstelt het de gezondheid van je huid.

Een van de actieve componenten is allicine. Deze stof voedt de huid en maakt het verwijderen van dode huidcellen die zijn opgehoopt mogelijk.

Beide ingrediënten hebben ook een beschermende werking. Ze houden schimmels en bacteriën weg. Daardoor voorkomen ze het genereren van infecties en andere problemen op eeltige voeten.

Zie ook: Acht manieren om gebarsten hielen voorgoed verleden tijd te maken

De voordelen van uien

Uien

Uien zijn een groente. Ze zijn rijk aan antioxidanten, water en ontstekingsremmende bestanddelen. Deze helpen om de huid van eeltige voeten zachter te maken.

Hoewel de geur misschien wel iets te wensen overlaat, zijn de antibacteriële en schimmelwerende bestanddelen redenen genoeg om het voor dit doel te gebruiken.

Deze eigenschappen beschermen de gebieden van de aangedane huid. Ondertussen verminderen ze de eeltplekken. Daarnaast verhinderen ze de groei van micro-organismen die infecties veroorzaken.

Met dank aan de ook aanwezige vitamine C, kalium en magnesium, kan het gebruik van uien ook nog andere voordelen hebben voor de algemene gezondheid van je huid.

De voordelen van witte azijn

Witte azijn is een populair ingrediënt dat over de hele wereld wordt gebruikt. De antibacteriële eigenschappen maken het een fantastisch product om het huis mee schoon te maken.

Het organische zuurgehalte verwijdert ziektekiemen en desinfecteert de oppervlaktes in je huis.

Witte azijn tegen eelt

Daarnaast moet je weten dat witte azijn ook een goede manier is om diverse problemen van de huid te behandelen.

De voedende eigenschappen helpen om eeltplekken te verwijderen. Azijn helpt ook om de pH te reguleren. Hierdoor kun je barsten in je huid of het oplopen van een schimmelinfectie voorkomen.

Ook leuk om te lezen: Zes huismiddeltjes om van eelt af te komen

Hoe maak je deze behandeling voor eeltige voeten?

Dit is een gemakkelijke remedie die een perfecte oplossing is voor zowel eeltige voeten als harde eeltplekken die zich op je voet vormen.

De eigenschappen van deze behandeling zullen je huid beschermen tegen infecties. Ook maken ze het mogelijk om dode huidcellen te verwijderen.

Ingrediënten

 • 1 ui
 • ½ kop witte azijn

Benodigdheden

 • Een glazen pot met deksel
 • Keukenfolie
 • Watten

Bereiding

Behandeling voor eeltige voeten

 • Was de ui goed en snijd hem in stukken die in de pot passen.
 • Doe de ui in de pot en voeg de azijn toe.
 • Sluit de pot met de deksel af.
 • Zet de pot weg op een koele, donkere plaats zodat dit ‘s nachts kan intrekken.
 • De volgende dag is de behandeling klaar voor gebruik.

Hoe gebruik je het?

 • Doop een watje in de oplossing en wrijf dit over de eeltige plekken op je voeten.
 • Bedek het gebied met de keukenfolie.
 • Laat dit vier tot zes uur zitten. We raden je aan om dit ’s nachts te doen, zodat de ingrediënten de tijd hebben om in te werken terwijl jij rust.
 • Herhaal deze behandeling totdat de verharde huid verdwenen is.
 • Je kunt deze toepassing aanvullen met het dagelijks gebruiken van vocht inbrengende crèmes en scrubs.
 • Daarnaast kun je je eeltige voeten bewerken met een puimsteen. Hierdoor kun je het verwijderen van de droge of dode huid bespoedigen.

Ben jij er klaar voor om deze behandeling uit te proberen? Als je merkt dat je van die lelijke eeltige voeten krijgt, maak dan deze gemakkelijke remedie. Breng het aan volgens bovenstaande aanbevelingen en merk het verschil.

Hoewel de effecten niet onmiddellijk merkbaar zullen zijn, zul je na een paar dagen het verschil opmerken. Je voeten zijn zachter en zien er mooier uit.

Onthoud dat deze behandeling niet wordt aangeraden als je huid al gebarsten is. Dan kan het irritatie veroorzaken. Als je last hebt van gebarsten voeten of hielkloven, kun je het beste met je dokter overleggen wat voor jou de beste behandeling is.

Bekijk Ook