Ideale buitenactiviteiten voor in de herfst

Tijdens de herfst dalen de temperaturen. Toch kun je van de vele verschillende buitenactiviteiten voor in de herfst profiteren.
Ideale buitenactiviteiten voor in de herfst

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Het jaargetijde gaat veranderen en nu moet je je routine opnieuw rangschikken om deze aan de herfst aan te passen. Er zijn verschillende ideale buitenactiviteiten voor in de herfst die je kunnen helpen om van het seizoen te genieten. Er zijn veel verschillende opties waar je alleen of met je gezin van kunt genieten.

Ideale buitenactiviteiten voor in de herfst

1. Bezoek natuurparken

Gezin in het bos

Het is altijd een leuke ervaring om in de herfst van de natuur te genieten. De herfst biedt zeer mooie landschappen, ideaal om van buitenactiviteiten te genieten. De temperaturen worden bovendien zachter en verfrissender.

Wandelen in natuurparken is daarom een van de ideale buitenactiviteiten voor de herfst. Als je deze activiteit met kinderen gaat doen, dan moet je wat spelletjes toevoegen om het bezoek leuk te maken.

  • Gevallen bladeren verzamelen en op kleur ordenen is een activiteit waar jonge kinderen van genieten.
  • Je kunt grotere kinderen het alternatief bieden om de bladeren mee naar huis te nemen om mee te decoreren.
  • In plaats van bladeren kun je deze activiteit ook met gevallen takken doen.
  • Een andere optie is het beroemde boter-kaas en eieren spel, waarbij je de X’s en O’s door takken en dennenappels kunt vervangen.

2. Knutselen met kinderen

Jongen met een kinderschaar

Profiteer van herfstkleuren om prachtige kunstwerken met bladeren te maken. Naast prachtige landschappen kenmerkt het herfstseizoen zich door zijn kleuren. Door van deze reeks kleuren gebruik te maken, kun je als gezin knutselen als onderdeel van je buitenactiviteiten voor de herfst.

  • Je kunt een prachtige dennenappel en slinger van bladeren maken om je voordeur te decoreren.
  • Je kunt je kinderen vragen om mee te doen. Help je kinderen met een lang koord om elk stuk eraan te rijgen.
  • Zodra je de lijn hebt voltooid, dan knoop je beide uiteinden om de slinger te vormen.
  • Je kunt ook herfst maskers maken met de bladeren. Vorm met een stuk karton het masker en decoreer het vervolgens met de bladeren. Om meer kleur toe te voegen, kun je het met verf of glitter decoreren.

3. Trick or treat

Moeder maakt kind klaar voor halloween

Een goed Halloweenkostuum maken kan een goede activiteit voor het gezin zijn. Halloween wordt in de herfst in veel delen van de wereld gevierd. Tijdens dit feest verkleden kinderen zich en gaan ze langs huizen om snoep te verzamelen.

  • Een leuke bezigheid is bijvoorbeeld het maken van een zelfgemaakt kostuum. Kinderen vinden dit soort activiteiten namelijk erg leuk. Ze kunnen ook het kostuum kiezen dat ze leuk vinden.
  • In het ideale geval zou je afval of recycle materiaal moeten gebruiken om het meest originele Halloweenkostuum te maken.

Aanbevolen sporten voor de herfst

De herfst biedt ook veel mogelijkheden voor sportliefhebbers. De meestvoorkomende sporten tijdens de herfst zijn fietsen of buitenyoga. Er zijn echter nog andere sterk aanbevolen opties.

1. Wandelen

Buitenactiviteiten voor in de herfst

Je kunt voor een gezinsuitje kiezen om van de herfst te genieten. Dit is de meest populaire herfstsport, omdat het mensen in staat stelt van het landschap te genieten. De komst van dit seizoen en de verfrissende temperaturen helpen het uitje aangenaam te maken.

Degenen die de voorkeur aan een sneller tempo geven, kunnen wandelen dan door joggen vervangen. De herfst is ook het ideale seizoen om hardlopen over lange afstanden te oefenen. Onder andere, omdat het lichaam onder hoge temperaturen hoeft te lijden.

2. Fietsen

Fietstochten zijn een van de beste buitenactiviteiten voor in de herfst. Net als bij wandelen is het landschap de belangrijkste aantrekking van deze activiteit.

3. Yoga in de buitenlucht

Vrouwen beoefenen buiten yoga

Het herfstlandschap biedt rust om van yoga te genieten. Ademen is essentieel voor yoga. De yoga-ervaring is compleet wanneer deze met natuurlijke lucht gepaard gaat. Het voordeel van yoga is dat het niet veel materialen of logistiek vereist. Het enige dat je hoeft te doen, is op een comfortabele plek te gaan zitten.

4. Rolschaatsen

Hoewel rolschaatsen naast fietsen aan populariteit verliest, zijn ze voor de herfst een uitstekende keuze. Tijdens bezoeken aan natuurparken kun je rolschaatsen gebruiken om de route bijvoorbeeld korter te laten lijken.

Rolschaatsen helpt je benen te trainen en verbetert ook de bloedsomloop (Engelse link). Het vereist balans en coördinatie. Het is bovendien best leuk om het met vrienden of familie te doen.

5. Snorkelen

Mensen en vissen in de zee

Tijdens de herfst kun je veranderingen in het aquatisch milieu waarnemen. Een onconventionele, maar aantrekkelijke activiteit in de herfst is snorkelen. Hoewel de temperatuur buiten begint te dalen, blijft het water warm.

Het is daarom een uitgelezen kans om in zee te duiken. Snorkelen in de herfst biedt de mogelijkheid om ook de transformaties van de natuur in het water te zien.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.