Huismiddelen om sproeten en vlekken te verminderen

Hoewel deze behandelingen kunnen worden toegepast op elk moment, is het aanbevolen om ze 's nachts toe te passen, omdat blootstelling aan de zon kan zorgen voor meer sproeten.
Huismiddelen om sproeten en vlekken te verminderen
Lourdes Martínez

Beoordeeld en goedgekeurd door de apotheker Lourdes Martínez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Toen we klein waren, waren sproeten schattig en passend bij de leeftijd. Sproeten op volwassen leeftijd kunnen er echter voor zorgen dat het gezicht er ouder uit komt te zien en sommige mensen zouden dan ook liever zien dat hun sproeten minder zichtbaar zijn.

In dit artikel laten we je een aantal natuurlijke middelen zien die je kunt gebruiken om sproeten te verminderen en de huid van het gezicht te egaliseren, zonder bijwerkingen.

Conventionele behandelingen om sproeten te verminderen

Er zijn een heleboel blekende crèmes en chemische scrubs op de markt die de huid zullen verhelderen en sproeten zullen verwijderen of verminderen. Echter, dit soort producten zijn slecht voor de huid en kunnen op lange termijn schade veroorzaken.

Andere methoden zoals lasers of cryotherapie zijn ook populair vandaag. We raden altijd aan met een dermatoloog te overleggen.

We willen graag een paar manieren om geleidelijk sproeten te elimineren laten zien, die 100% natuurlijk zijn.

Sproeten

Waarschuwingstekens

Sproeten en vlekken zijn meestal een esthetisch probleem. We moeten echter opletten als een vlek begint te veranderen van grootte, vorm of kleur en ook als sproeten pijnlijk zijn of ongemakkelijk aanvoelen. In deze gevallen moet geen middel worden toegepast, maar moet zo snel mogelijk een dermatoloog worden geraadpleegd.

Mensen met een lichtere huidskleur en aanleg voor sproeten lopen meer risico, evenals mensen die vaak worden blootgesteld aan zonnestraling.

De eerste stap is preventie

Het beste middel om sproeten en vlekken te verminderen is de dingen waardoor ze worden veroorzaakt te voorkomen:

  • Overmatige blootstelling aan de zon: Je moet altijd gebruik maken van zonnebrandcrème die past bij je huidtype, een hoed en zonnebril als dat nodig is en indien mogelijk de middagzon te vermijden.
  • Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap: Tijdens de zwangerschap is het normaal dat sproeten op de huid verschijnen als gevolg van de overmatige productie van melanine. In sommige gevallen zullen de sproeten verdwijnen na de zwangerschap.
  • Het gebruik van orale anticonceptiva: Deze veranderen ook de hormoonspiegel, net zoals zwangerschap, hoewel de sproeten vaak verdwijnen na de behandeling.
  • Chronische acne: In deze gevallen kunnen de littekens die veroorzaakt zijn door chronische acne de verschijning van sproeten veroorzaken als ze niet goed worden behandeld.
  • Veroudering: Gebrek aan voedingsstoffen, droge huid, blootstelling aan veranderingen in het klimaat en bepaalde aandoeningen kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid op de lange termijn.
Vlekken op de Hand

Citroen, rijk aan vitamine C

Citroenen worden gebruikt in antivlekkencrèmes vanwege hun gehalte aan vitamine C en antioxidanten.

Breng vers citroensap met een watje aan op sproeten en vlekken. Je kunt ook de binnenkant van de schil over de huid te wrijven. Laat het drogen.

Citroen

Rozenbottel om de huidskleur te egaliseren

Rozenbottelolie is de beste remedie om de huidskleur te egaliseren en is ideaal voor zowel lichte als donkere vlekken. Deze olie kan puur en onverdund op de huid worden aangebracht, tweemaal daags. Bewaar de olie in een donkere glazen fles met een hermetische afgesloten dop om te voorkomen dat de heilzame eigenschappen verloren gaan.

Aardbeienmasker

Deze heerlijke rode vruchten hebben de mogelijkheid om geleidelijk de donkere vlekken op de huid te verminderen. Omdat het een beetje ingewikkelder is dan het gebruik van citroenen of rozenbottelolie, hebben we twee manieren om aardbeien te gebruiken:

  • Maak een masker van geplette aardbeien, breng het aan op de huid en laat het een uur zitten. Gebruik dit masker één keer per week.
  • Bevries geplette aardbeien als ijsblokjes en wrijf zo’n ijsblokje op de huid. Op deze manier heb je ze altijd bij de hand.
Aardbeien

Aloë vera tegen acne

De natuurlijke gel van aloë vera is een uitstekend middel als je lijdt aan chronische acne. Ook voorkomt en behandelt het vlekken op de huid. Aloëveragel bevat helende en hydraterende eigenschappen, waardoor het uitstekend geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

Het kan tweemaal per dag worden aangebracht.

Gebruik geen van deze middelen net voordat je jezelf blootstelt aan de zon.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.